StoryEditor

Víkendové diskusie: O miliónovej dotácii Vlčana, demisiách ministrov i o úradníckej vláde

06.05.2023, 08:23
Autor:
michmich

Okrem zaujímavých víkendových diskusií v štyroch politických reláciách si v Na telo pripravili pre divákov a diváčky exkluzívny prieskum dôveryhodnosti politických lídrov.

Sobotné dialógy

RTVS na svojom hlavnom rozhlasovom okruhu už tradične odvysiela naživo sobotnú politické reláciu. No Sobotné dialógy neodvysielajú 6. mája od 12:10 hodiny len na Rádio Slovensko, ale aj vo vysielaní spravodajskej:24.

image

Sobotné dialógy.

Hosťami moderátorky Marty Jančkárovej bud tento raz poslanec NR SR a predseda hnutia OĽaNO Igor Matovič a poslanec NR SR a člen republikovej rady strany SaS Marián Viskupič.

Dramaturgia si pre nich prepravila nasledujúce témy okruhov diskusie - spravovanie štátu pred voľbami, presadzovanie zákonov na aktuálnej schôdzi NR SR, ale aj inflácia a opatrenia na zmiernenie jej negatívnych vplyvov, hospodárenie štátu a zdravie verejných financií. Zaujímavá bude aj konfrontácia na tému preskupovanie síl v pravicovom spektre, pozície strán v kampani, možnosti vývoja po voľbách.

image

V politike.

V politike

V prvej nedeľnej politickej diskusii od 11:00 hodiny bude tentokrát diskutovať na aktuálne politické aj spoločenské témy poslanci Európskeho parlamentu.

S mocerátorom Richardom Dírerom si za jeden diskusný stôl sadnú poslankyňa Európskeho parlamentu za Smer-SD Monika Beňová, poslanec Európskeho parlamentu za hnutie Progresívne Slovensko Martin Hojsík, poslanec Európskeho parlamentu z hnutia Republika Milan Uhrík a poslanec Európskeho parlamentu za KDH Ivan Štefanec,

image

O 5 minút 12.

O 5 minút 12

Druhú diskusiu a naživo prinesie RTVS v nedeľu 7. mája od 11:55 hodiny na Jednotke a vo vysielaní:24. Hosťami Mareka Makaru budú predseda NR SR a predseda hnutia Sme rodina Boris Kollár a predseda poslaneckého klubu v NR SR a predseda strany Smer-SD Robert Fico.

Okruhy ich diskusie budú priebeh schôdze NR SR a aktuálny politický vývoj, sociálno-ekonomická situácia, stav právneho štátu a dôvera v spravodlivosť. No dotknú sa aj geopolitických výziev pre SR či toho, aké sú trendy na politickej scéne pred voľbami, programové priority a možnosti povolebného vývoja.

image

Na telo.

Na telo

Pre viac než miliónovú dotáciu končí v poverenej vláde Eduarda Hegera ďalší minister. Samuel Vlčan odchádza z kresla ministra pôdohospodárstva po tom, ako jeho firma dostala dotáciu z ministerstva životného prostredia. Vlčan sa síce postu vzdal, dotáciu však vrátiť zatiaľ nemieni. Z postu ministra zahraničných vecí odchádza aj Rastislav Káčer, ktorý požiadal prezidentku Zuzanu Čaputovú o odobratie poverenia viesť rezort diplomacie.

Odchod ďalších ministrov z poverenej vlády spustil novú politickú krízu, opozícia opätovne vyzýva prezidentku, aby do termínu predčasných volieb vymenovala úradnícku vládu. Poverený premiér Eduard Heger priznáva chaos v krajine, no Slovensko chce k predčasným voľbám doviesť ako premiér. 

V parlamente začala májová schôdza s takmer 250 návrhmi. Poslanci už posunuli do druhého čítania novelu Trestného zákona z dielne ministerstva spravodlivosti, parlament ešte čakajú návrhy na úpravu sporného paragrafu 363.

Aj o týchto témach sa bude moderátor Michal Kovačič už túto nedeľu 7. mája v relácii Na telo rozprávať s podpredsedom Hlasu-SD Richardom Rašim a poslancom za Demokratov Jurajom Šeligom.

Okrem duelu máme pre divákov a diváčky pripravený aj exkluzívny prieskum dôveryhodnosti politických lídrov. 

Relácia Na telo sa tradične začína o 13:00 hodine na obrazovkách TV Markíza a na webe TVnoviny.sk.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 20:25