StoryEditor

Víkendové diskusie: Aj o historicky prvej úradníckej vláde na čele s Ľudovítom Ódorom

12.05.2023, 17:48
Autor:
michmich

Ešte zatiaľ poverený premiér Eduard Heger hosťom v dvoch diskusiách a v Na telo prinesú prieskum o tom, ktorý z lídrov politických strán, by ako premiér dokázal vládnuť bez hádok a konfliktov.

image

Sobotné dialógy.

Sobotné dialógy

Prvú víkendovú diskusiu odštartuje RTVS naživo v sobotu 13. mája od 12:10 hodiny na Rádio Slovensko a vo vysielaní:24.

Do štúdia v rozhlasovej pyramíde prídu tento raz ešte zatiaľ poverený predseda vlády SR a predseda strany Demokrati Eduard Heger a poslanec NR SR a predseda strany Hlas-SD Peter Pellegrini.

Moderátorka Marta Jančkárová s nimi rozoberie témy ako príčiny, dôsledky a východiská z aktuálnej politickej situácie/krízy, spravovanie štátu do volieb vládou odborníkov, či pozície politických strán k možnostiam spolupráce. Ale rozoberú aj chod a situáciu v NR SR, ale aj predvolebnú kampaň a možnosti vývoja po voľbách.

image

V politike.

V politike

Nedeľný trojlístok diskusií začne už tradične od 11:00 hodiny ako prvá spravodajská TA3.

Do politického duelu pozval moderátor Rastislav Iliev ešte zatiaľ povereného ministra obrany a podpredsedu strany Demokrati Jaroslava Naďa a poslanca NR SR a podpredsedu strany Hlas-SD Erika Tomáša. Rovnako budú diskutovať na aktuálne témy.

Okrem iného aj o tom, čo očakávajú do vlády odborníkov a aké možnosti spolupráce sa dajú predpokladať po septembrových predčasných voľbách.

image

O 5 minút 12.

O 5 minút 12

RTVS odvysiela naživo v nedeľu 14. mája od 11:55 hodiny na Jednotke a vo vysielaní:24. Moderátor Marek Makara tentoraz privíta v štúdiu až štyroch diskutujúcich.

Hosťami budú predseda poslaneckého klubu v NR SR a člen predsedníctva hnutia OĽANO Michal Šipoš, ešte zatiaľ dočasne poverený minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR a podpredseda hnutia Sme rodina Milan Krajniak, poslanec NR SR za SaS Juraj Krúpa a poslanec NR SR a podpredseda strany Smer SD Ľuboš Blaha.  

Dramaturgia relácie si pre nich pripravili témy ako koniec dočasne poverenej vlády a nástup vlády odborníkov, fungovanie NR SR v predvolebnom období – presadzovanie zákonov z hľadiska cieľov a dosahov, ale aj trendy a scenáre politického vývoja pred a po voľbách.

image

Na telo.

Na telo

Prezidentka Zuzana Čaputová budúci týždeň vymenuje historicky prvú úradnícku vládu. Známe sú už aj mená jednotlivých členov kabinetu, na ktorého čele bude stáť viceguvernér NBS Ľudovít Ódor.

Parlament čaká cez týždeň hlasovací maratón a na programe schôdze je aj prerokovanie návrhu zákona o rozšírení §363.

Aj o týchto témach sa bude moderátor Michal Kovačič už túto nedeľu 14. mája v relácii Na telo rozprávať s odchádzajúcim premiérom a predsedom strany Demokrati Eduardom Hegerom a predsedom strany Smer-SSD Robertom Ficom.

Okrem toho máme pripravený aj prieskum o tom, ktorý z lídrov politických strán, by ako premiér dokázal vládnuť bez hádok a konfliktov.

Relácia Na telo sa tradične začína o 13:00 hodiny na obrazovkách TV Markíza a webe TVnoviny.sk.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 15:50