Unesené dievča našli vďaka seriálu na Netflixe.
StoryEditor

Vďaka seriálu na Netflixe sa po šiestich rokoch našlo unesené americké dievčatko

18.05.2023, 15:22
Autor:
michmich

A to vďaka zamestnancovi obchodu, ktorý navštívila unesená Kayla spolu s mamou. Dievčinu spoznal podľa dokumentárneho seriálu, ktorý videl na známej streamovacej platforme a nahrásil to polícii.

V Spojených štátoch sa vďaka seriálu na platforme Netflix po šiestich rokoch podarilo nájsť dievča, ktoré v roku 2017 uniesla jej matka. 

Prípad Kayly Unbehaunovej spracovali tvorcovia v jednej z epizód seriálu Unsolved Mysteries (Nevyriešené záhady) a jeden z divákov potom vďaka tomu dievča spoznal, keď prišlo do jeho obchodu v Severnej Karolíne, a zalarmoval políciu. 

Deväťročná Kayla zmizla zo svojho bydliska v Illinois, kde žila spoločne s otcom, ktorý ju mal vo výhradnej starostlivosti. Úrady od začiatku predpokladali, že ju uniesla matka, pretože dievča zmizlo v čase, keď s ňou trávilo čas, ktorý jej pre návštevy vyhradil súd.

image

Unesené dievča našli vďaka seriálu na Netflixe.

Dievčatko bolo naposledy videné 4. júla 2017 pri aute svojej matky, keď jej mama pripevňovala ich veci na strechu auta.

Heather Unbehaun a jej dcéra Kayla Unbehaun potom odišli z predmestia Chicaga kempovať do Wisconsine. Nasledujúci deň mala súdom nariadené odovzdať dcérku svojmu otcovi. To sa však neudialo a dvojica sa na dlhých ľesť rokov stratila. 

Kaylin prípad získal obnovenú pozornosť v novembri, keď sa jej fotografia objavila na konci epizódy dokumentárneho seriálu Netflix „Nevyriešené záhady“. Zamestnanec obchodu s noseným oblečením, ktorý navštívila Kayla spolu s mamou, dievčinu spoznal a nahrásil to na políciu v Asheville.

Prokurátori v Illinois uviedli, že Kayla sa opäť stretla so svojím otcom Ryanom Iskerkom, ktorý je vraj „veľmi šťastný“, že sa našla jeho teraz už 15-ročná dcéra.

image

Unesené dievčatko dal do starostlivosti otca americký súd.

"Žiadame o súkromie, keď sa znova spoznávame a prechádzame týmto novým obdobím," uviedol vo vyhlásení zverejnenom prostredníctvom Národného centra pre nezvestné a zneužívané deti.

Matku Heather Unbehaunovú zatkli cez víkend pre obvinenie z únosu, po zaplatení kaucie teraz čaká na slobode na súd, ktorý sa začne v júli.

Seriál Unsolved Mysteries bežal na viacerých amerických televíznych staniciach s prestávkami dve desaťročia, naposledy začal nové série vysielať Netflix v roku 2020. "Je skvelé, ako takáto relácia môže mať pozitívny dopad," komentoval objavenie nezvestného dievčaťa Jerry Krawczyk, šéf polície v meste South Elgin, kde žije jej otec.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 18:28