StoryEditor

Víkendové diskusie: Hosťom bude aj nový premiér vlády odborníkov Ľudovít Ódor

19.05.2023, 18:26
Autor:
michmich

V relácii Na telo pripravili prieskum o tom, ktorý z lídrov politických strán by ako premiér dokázal dobre reprezentovať Slovensko v zahraničí.

Sobotné dialógy

Verejnoprávny vysielateľ ponúkne naživo aj tento víkend tradičnú rozhlasovú diskusnú reláciu. Vypočuť si ju budete môcť v sobotu 20. mája od 12:10 hodiny na Rádiu Slovensko, ale aj vo vysielaní spravodajskej :24.

image

Sobotné dialógy.

Hosťami moderátorky Marty Jančkárovej budú tentoraz poslankyňa NR SR a predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová a predseda poslaneckého klubu v NR SR a predseda strany Smer-SD Robert Fico.

Diskutovať budú hlavne o predvolebnom vývoji na Slovensku po vymenovaní vlády odborníkov. A to o pozícii politických strán k podpore v NR SR, možnostiach spolupráce a očakávaniach od nového kabinetu pri spravovaní štátu, ale aj prioritách v sociálno-ekonomickej oblasti.

Ale dotknú sa aj tém ako realizácia priorít plánu obnovy a (vy)čerpanie eurofondov, chod NR SR v kontexte predkladania návrhov a hľadania politickej podpory, ale aj podoba politickej súťaže pred voľbami a to dôležité témy v kampani a možný vývoj po voľbách.

image

V politike.

V politike

V graficky vynovenej prvej nedeľnej diskusii o 11:00 hodine na ta3 si pozval moderátor Richard Dírer do štúdia diskutovať na aktuálne témy troch politikov.

V prvej nedeľnej relácii V politike sa do diskusných kresiel posadí poslankyňa NR SR a podpredsedníčka strany Hlas-SD Denisa Saková, poslanec NR SR a podpredseda strany SaS Branislav Gröhling a predseda poslaneckého klubu v NR SR a člen predsedníctva hnutia OĽANO Michal Šipoš.

image

O 5 minút 12.

O 5 minút 12

Druhá nedeľná diskusia, tentoraz na obrazovkách RTVS, bude rozdelená na dve časti. V nedeľu 21. mája od 11:55 hodiny naživo na Jednotke a vo vysielaní spravodajskej :24. V časti bude mať moderátor Marek Makara najaktuálnejšieho hosťa a to nového predsedu vlády SR Ľudovíta Ódora.

Rozoberú spolu témy ako pozícia vlády SR v aktuálnej politickej situácii, výzvy pri spravovaní štátu do volieb, ale aj čerpanie eurofondov a implementácia míľnikov plánu obnovy. Moderátor sa opýta aj na priority programového vyhlásenia vlády a hľadanie jeho podpory medzi politickými stranami v NR SR.

Hostia druhej časti môžete očakávať ostrú diskusie, keďže sa do horúcich diskusných kresiel posadia poslanec NR SR a predseda hnutia OĽANO Igor Matovič a poslanec NR SR a člen predsedníctva strany Hlas-SD Matúš Šutaj Eštok.

Diskutovať budú o postojoch k vláde odborníkov a jej prioritám do volieb, či to aké je aktuálna situácia v NR SR, ale aj hľadanie politickej podpory pre presadenie priorít strán a poslancov. No témou ich diskusie budú aj trendy na politickej scéne pred voľbami a možný vývoj po nich.

image

Na telo.

Na telo

Prezidentkou vymenovaná úradnícka vláda na ministerských stoličkách vystriedala poverený kabinet Eduarda Hegera. Nový premiér Ľudovít Ódor už stihol avizovať, že do septembrových predčasných volieb nemieni len svietiť a kúriť.

S oficiálnou podporou od opozičných strán však, zdá sa, rátať nemôže. Po Smere mu dôveru v parlamente neplánuje vysloviť ani Hlas.

Chaos v parlamente stále pokračuje. Poslanci sa na poslednú chvíľu snažia pretlačiť množstvo zákonov za stámilióny eur, ale napríklad tiež novelu školského zákona o sexuálnej výchove.

Aj o týchto témach sa bude moderátor Michal Kovačič už túto nedeľu 21. mája v relácii Na telo rozprávať s exministerkou spravodlivosti za SaS Máriou Kolíkovou a predsedom Hlasu-SD Petrom Pellegrinim.

Okrem toho máme pripravený aj prieskum o tom, ktorý z lídrov politických strán by ako premiér dokázal dobre reprezentovať Slovensko v zahraničí.

Relácia Na telo sa tradične začína o 13:00 hodine na obrazovkách TV Markíza a webe TVnoviny.sk.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 10:59