Na televíznom trhu to doslova vrie.
StoryEditor

V mediách to vrie. Kým Markíza od novej stanice odskočila, Jojka sa potichu rozrastá

25.05.2023, 16:45
Autor:
redred

Aké zameranie bude mať nová televízna stanica, ktorú prinesie na slovenský mediálny trh televízna dvojka?

Televízie prichádzajú s ponukou nových televíznych staníc hlavne preto, že záujem o televíznu reklamu je tak veľký, že s aktuálnou ponukou staníc nedokážu tejto dopyt obslúžiť a sú totálne vypredané. Teda skôr narážajú na problém, že o určitú časť potenciálneho príjmu z reklamy prichádzajú. 

Kým sa začiatkom roka intenzívne hovorilo o tom, že na spustenie svojho piateho kanála sa intenzívne pripravuje práve Markíza, tá prišla tento mesiac s nečakanou informáciou, že jej spustenie sa rozhodla odložiť minimálne do roku 2024.  

Jediné čo Markíza ku odloženiu spustenia prezradila je, že musí nastať ten správny čas, aby s novou stanicou vyrukovala.

No to, že sa novu stanicou intenzívne zaoberala nasvedčuje fakt, že si dala na Úrade priemyselného vlastníctva zaregistrovať tri nové názvy. A tie naznačujú, akým zameraním by sa jej nové portfólio mohlo v budúcnosti rozrásť.  

Zaregistrovla si názvy ako Markíza Klasik, Markíza Fun a Markíza Film. V prvom prípade by mohlo využiť svoj bohatý televízny archív, čím by mohla nostagiou cieliť hlavne na staršieho diváka. Pri druhom a treťom prípade je na prvý pohľad jasné, čo by mohol televízny líder na takýchto staniciach vysielať. 

Dopyt po dokumentoch

Kým teda Markíza o novej stanici iba hovorila, no do portfólia televízneho lídra žiadna novinka zatiaľ nepribudne, na Kolibe je situácia presne opačné. Joj Group o novej stanici vôbec nehovorila, ale rovno ju pripravila. Po najnovších staniciach Joj Šport a spravodajskej Joj 24 by malo ísť o stanicu Joj Svet. 

Jojka by tak mohla priniesť do slovenského televízneho trhu nový dokumentárny kanál. Televízia si na Úrade priemyselného vlastníctva už stihla zaregistrovať tak názov aj kogo. Navyše na dnešnom zasadnutí Rady pre mediálne služby už získala pre programovú televíznu službu JOJ Svet aj autorizáciu vysielania. Presné spustenie novej stanice však Jojka ešte komunikovať nechce. 

Joj Svet by tak už v dohľadnej dobe mohol pribudnúť do portfólia staníc TV Joj, Joj Plus, Wau, JOJ 24, Joj Šport, Jojko, Ťuki, alebo Joj Cinema, staníc v češtine ako CS Film, CS History či CS Mystery, ale aj stanice vysielanej u českých susedov Joj Family.    

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 14:39