StoryEditor

Chceli by ste pracovať v televízii? CME spúšťa druhý ročník unikátneho projektu

30.05.2023, 11:26
Autor:
redred

Cieľom dvojročného študijného programu je pripraviť účastníkov na prácu pre televíziu. Po dokončení kurzu majú totiž záruku dlhodobej spolupráce na programoch pre TV Markíza a TV Nova.

Po úspešnom prvom ročníku pokračuje nevšedný projekt CME Content Academy svojím ďalším ročníkom. V minulom roku televízie Markíza a Nova spolu s Televíznym inštitútom spustili CME Content Academy, dvojročný štipendijný program, ktorý pripravuje účastníkov na prácu v televízii a po jeho absolvovaní im ponúka dlhodobú spoluprácu na programoch pre TV Markíza a TV Nova. Záujemcovia majú možnosť prihlásiť sa do ďalšieho kurzu, ktorý sa začne v októbri tohto roka. Prihlášky je možné podávať do 19. júna 2023.

image

Prvý ročník CME Content Academy.

„CME Content Academy je unikátny projekt, ktorý dáva každému s vášňou pre svet televízie jedinečnú šancu uplatniť svoje nadanie. Účastníci majú možnosť načerpať neoceniteľné teoretické i praktické vedomosti, ktoré si následne aj hneď vyskúšajú v praxi na stáži v TV Markíza alebo TV Nova. Teším sa na ďalšie kolo výberového procesu a som zvedavý, aké nové talenty objavíme,“ hovorí Matthias Settele, generálny riaditeľ TV Markíza a člen odbornej komisie akadémie.

CME Content Academy je dvojročný intenzívny kurz, ktorý prebieha primárne v českom jazyku a je rozdelený do ôsmich blokov. Účastníci sa naučia viesť projekty, vyvíjať námety, písať scenáre, strihať, produkovať a režírovať natáčanie. Súčasťou kurzu je aj televízny marketing, dátová analytika a udržateľné natáčanie, známe ako "greenfilming". Tohtoročný kurz sa začína v októbri a koná sa v Brne pod záštitou Televízneho inštitútu.

image

CME Content Academy.

Medzi lektormi sú oceňovaní odborníci zo sveta televízie a filmu zo Slovenska, Česka i zo zahraničia, napríklad generálny riaditeľ TV Markíza Matthias Settele, šéfproducentka hranej tvorby TV Markíza Alexandra Dubovská, šéfka vývoja hranej tvorby TV Markíza Evita Twardzik, riaditeľ Centra marketingu TV Markíza Michal Borec, vedúca oddelenia reality a zábavných formátov v rámci Centra výroby TV Markíza Lucia Perojuc či producentka z rovnakého oddelenia Kseniia Chorna.

Ďalej sú to držiteľ Emmy, producent a predseda Asociácie producentov v audiovízii Vratislav Šlajer, významný producent a šéf vývoja TV Nova a Voyo Michal Reitler, oceňovaná dokumentaristka Erika Hníková, režisér Jan Prušinovský a mnohí ďalší.

image

Prvý ročník CME Content Academy.

Prihláška je k dispozícii na tejto webovej stránke do 19. júna 2023. Po úspešnom dokončení kurzu absolventi automaticky prechádzajú na platené pozície kreatívnych tvorcov nových projektov v TV Markíza alebo TV Nova.

Viac informácií o celom projekte nájdete na stránke CME ContentAcademy.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
16. apríl 2024 09:56