StoryEditor

Jún v kinách: Štyri animáky aj megahity Transformers, Flash či Indiana Jones

01.06.2023, 07:21

Prinášame vám zoznam 12 najzaujímavejších filmov, ktoré čaká premiéra v slovenských kinosálach v šiestom mesiaci roka.

image

SpiderMan: Cez paralelné svety.

Spider-Man: Cez paralelné svety  

Rok: 2023

Dĺžka: 140 minút

Žáner: Animovaný/Akčný/Dobrodružný

Réžia: Joaquim Dos Santos, Kemp Powers, Justin K. Thompson

Hrajú: Shameik Moore, Hailee Steinfeld, Oscar Isaac, Jake Johnson

Distrubútor: Itafilm

Slovenská premiéra: 1.6.2023

Miles Morales sa vracia s ďalšou kapitolou oskarovej pavúčej ságy, Spider-Man: Cez paralelné svety. Po opätovnom stretnutí s Gwen Stacy je Spider-Man z priateľskej brooklynskej štvrte katapultovaný cez Multiverzum, kde sa stretáva s tým Spider-ľudí, ktorých úlohou je chrániť jeho existenciu. Keď sa však hrdinovia sporia, ako si poradiť s novou hrozbou, Miles sa ocitne v súboji s ostatnými Pavúkmi a musí prehodnotiť, čo znamená byť hrdinom, aby mohol zachrániť ľudí, ktorých najviac miluje.

image

Toto je môj foter.

Toto je môj foter

Rok: 2023

Dĺžka: 89 minút

Žáner: Komédia

Réžia: Laura Terruso

Hrajú: Robert De Niro, Kim Cattrall, Leslie Bibb, David Rasche

Distribútor: Bontonfilm

Slovenská premiéra: 1.6.2023

Sebastian pozvanie stráviť víkend s rodičmi svojej snúbenice. Má to však jeden taliansky háčik. Na návštevu honosného sídla bohatých, výstredných Američanov je nútený zobrať aj svojho otca Salvu. Salvo je taliansky prisťahovalec, holič z New Yorku, priestoreký, obyčajný chlapík „klasického strihu“, ktorý sa do modernej doby a slušne vychovanej bohatej americkej rodiny vôbec nehodí. Sebastian sa bojí, že ho otec poriadne trápi, a jeho obavy sú naozaj opodstatnené. Víkend sa zmení na stret dvoch úplne odlišných svetov a hneď po príchode sa strhne lavína bláznivých situácií a trapasov.

image

Mega Super.

Mega Super

Rok: 2022

Dĺžka: 76 minút

Žáner: Animovaný/Rodinný

Réžia: Rasmus A. Sivertsen

Hrajú: Hennika Huuse, Todd Bishop Monrad Vistven, Johannes Kjærnes, Tobias Santelmann

Distribútor: Continental-film

Slovenská premiéra: 1.6.2023

prosím byť superhrdinovia, aby ste boli super. Hedviga má jedenásť a svet sa jej otočí naruby. Dostanete možnosť prevziať úlohu superhrdinky po svojich otcovi. Keď však nechtiac sprala otcov kostým, on už nemôže byť slávnym Superlevom. Nemotorná Hedviga, ktorá miluje počítačové hry, o možnosť stať sa superhrdinkou príde, keď si jej otec namiesto nej vyberie jej bratranca Adriana. Musí teda okamžite konať!

image

Strašiak.

Strašiak

Rok: 2023

Dĺžka: 98 minút

Žáner: Horor/Mysteriózny/Triler

Réžia: Rob Savage

Hrajú: Sophie Thatcher, David Dastmalchian, Chris Messina, LisaGay Hamilton

Distribútor: CinemArt

Slovenská premiéra: 1.6.2023

Stredoškoláčka Sadie Harperová a jej mladšia sestra Sawyer sa spamätávajú z nedávnej smrti matky a ich otca Willa, terapeuta, ktorý si vyrovnáva s vlastnou bolesťou, nie je veľkou oporou. Keď sa u nich doma nečakane objaví zúfalý pacient, ktorý hľadá pomoc, zanechá po sebe desivú nadprirodzenú bytosť, ktorá sa priživuje na rodinách a žije sa utrpením svojich obetí.

image

Transformers: Monštrá sa prebúdzajú.

Transformers: Monštrá sa prebúdzajú

Rok: 2023

Dĺžka: 117 minút

Žáner: Akčný/Dobrodružný/Sci-fi

Réžia: Steven Caple Jr.

Hrajú: Michelle Yeoh, Dominique Fishback, Ron Perlman, Peter Dinklage

Distribútor: CinemArt

Slovenská premiéra: 8.6.2023

Autoboti a Deceptikoni nie sú jediní Transformeri, ktorí sa stýkajú medzi nami. V hlbinách amazonského dažďa pralesa už tisíce rokov potichu prežíva druh Maximalov, ktorí si za svoje pozemské útočisko zvolili zvieraciu ríšu. Nanešťastie sa v našej slnečnej sústave objavila hrozba, ktorá ich vyhnala z ich domoviny v podobe Unicronu, nemilosrdných požieračov všetkého živého. Príbeh nových Transformerov sa nachádza v 90. rokoch minulého storočia v čase, keď Optimus Prime ešte nebol skutočným vodcom, ostrieľaným počtom bitkami na život a na smrť. Aby dokázal po boku Maximalov čeliť existenčnej hrozbe, bude musieť svoje ego najprv skrotiť a rešpektovať vodcu „zvieracích botov“, Primea. Okrem toho sa Transformeri budú musieť vyrovnať s tým, že sa o ich existencii dozvedeli dvaja obyčajní smrteľníci, Noah a Elena. Obaja sú dosť šialení na to, aby im pomohli ešte stále nepriateľom, hoci na to nemajú predpoklady. Ide predsa o ich planétu.

image

The Flash.

The Flash

Rok: 2023

Dĺžka: 144 minút

Žáner: Akčný/Dobrodružný/Fantázia

Réžia: Andy Muschietti

Hrajú: Ben Affleck, Michael Shannon, Michael Keaton, Temuera Morrison

Distribútor: Continental-film

Slovenská premiéra: 15.6.2023

Svety, keď Barry využívajú svoje superschopnosti na cestu späť v čase, aby zmenili udalosti z minulosti. Keď však jeho pokus o záchranu svojej rodiny neúmyselne zmení budúcnosť, Barry uviazne v realite, do ktorej sa vrátil generál Zod, hrozí zničenie sveta a nie sú tu žiadni superhrdinovia, na ktorých by sa mohol použiť. Barryho nádejou je veľmi odlišný Batman, ktorý je už na dôchodku, a uväznený Kryptoňan, aj keď nie ten, ktorého hľadá. Aby zachránil svet, v ktorom sa nachádza, a vrátil sa do budúcnosti, ktorú pozná, Barryho jedinú nádej je pretekať o život. Bude však prinesenie najvyššej obete stačiť na resetovanie vesmíru?

image

Elementy.

Elementy

Rok: 2023

Dĺžka: 93 minút

Žáner: Animovaný/Dobrodružný/Komédia

Réžia: Peter Sohn

Hrajú: Wendi McLendon-Covey, Leah Lewis, Catherine O‘Hara, Mamoudou Athie

Distribútor: CinemArt

Slovenská premiéra: 15.6.2023

Film Mezi živly od spoločností Disney a Pixar je originálny celovečerný film odohrávajúci sa v Meste živlov, kde spoločne žijú živly ohňa, vody, zeme a vzduchu. Snímek sleduje príbeh Jiskry, temperamentný, vynalézavé a pre vec zapálené mladé ženy. Potom, čo sa Jiskra poznáme s veselým a zábavným mladíkom Vlhošem, ktorý stále v niečom plave, začne zpochybňovať svoje zavedené predstavy o svete, v ktorom žijú.

image

Asteroid City.

Asteroid City

Rok: 2023

Dĺžka: 104 minút

Komédia | Romantický

Réžia: Wes Anderson

Hrajú: Jason Schwartzman, Scarlett Johansson, Tom Hanks, Tilda Swinton

Distribútor: CinemArt

Slovenská premiéra: 22.6.2023

Asteroid City by bolo úplne nezaujímavým miestom na mape, keby ho pred rokmi nezasiahol meteorit, ktorý doň vyhĺbil dieru. Neďaleko vzniklo bizarné mestečko, kde sa pravidelne stretávajú výnimoční mladí ľudia a rodičia, aby si ich porovnali, zabavili sa a zabezpečili, že vo svojej genialite nie sú sami. Odtrhnutie každodennej reality oceňuje pomerne čerstvý vdovec so štyrmi výnimočnými deťmi a svokrom, ktorý si na neho ešte nezvykol. Podobne aj filmová hviezda Midge Campbellová, ktorej geniálna dcéra má vyššie sebavedomie ako ona sama. Aj ostatní účastníci sú svojím spôsobom veľmi jedineční a do púšte prišli s nadšením a túžbou po dobrodružstve. Práve takéto stretnutie by stačilo na to, aby si Asteroid City zaslúžilo zvýšenú pozornosť. Mesto sa dostane na titulky novín po celom svete vďaka “blízkemu stretnutiu tretieho druhu”, ktoré sa uskutočnia počas podujatí. A kým sa podarí zistiť, čo sa vlastne stalo, musia tu všetci zostať a nevedomky nadviazať rôzne vzťahy.

image

Také to leto.

Také to leto

Rok: 2022

Dĺžka: 137 minút

Žáner: Dráma

Réžia: Denis Côté

Hrajú: Larissa Corriveau, William Desjardins, Karl-Patrice Dupuis, Violaine Estérez

Distribútor: Film Europe

Slovenská premiéra: 22.6.2023

Tri ženy sa rozhodnú dovolenku vo vidieckom dome, ktorý využíva na liečebné účely. Tu dni trávia a noci, aby preskúmali svoje sexuálne problémy a pokúsili sa skrotiť svojich vnútorných démonov.Tri hypersexuálne ženy strávia 26 dní v tichom dome pri jazere. Denisovi Côtéovi sa po hitoch ako Antológia mesta duchov alebo Curling darí vytvárať dynamické filmové priestory (kulisy, prostredia, konštelácie), v ktorých možno zážitky (psychické, fyzické, intelektuálne) vnímať ako hru, a práve ich možno využiť na sledovanie reality.

image

Nič v zlom.

Nič v zlom

Rok: 2023

Dĺžka: 102 minút

Žáner: Komédia

Réžia: Gene Stupnitsky

Hrajú: Jennifer Lawrence, Natalie Morales, Ebon Moss-Bachrach, Matthew Broderick

Distribútor: Itafilm

Slovenská premiéra: 22.6.2023

Vo chvíli, kedy Maddie (Jennifer Lawrence) hrozí, že príde o rodičovský dom, objaví sa veľmi zvláštny inzerát: bohatí helikoptéroví rodičia hľadajú niekoho na "rande" s ich introvertným 19-ročným synom Percym, kým odíde na výšku. Na svoje veľké prekvapenie Maddie čoskoro zistí, že divácky Percy vôbec nie je ľahký oriešok.

image

Krakenteena Ruby.

Krakenteena Ruby

Rok: 2023

Dĺžka: 90 minút

Žáner: Animovaný | Akčný | Dobrodružný

Réžia: Kirk DeMicco, Faryn Pearl

Hrajú: Toni Collette, Jane Fonda, Annie Murphy, Liza Koshy

Distribútor: CinemArt

Slovenská premiéra: 29.6.2023

Toto leto sa vďaka štúdiu DreamWorks Animation ponoríme do divokého a búrlivého života veľmi plachej tínedžerky na bežnej strednej škole. S hrôzou zisťuje, že je priamym členom bájnej rodiny morských krakenov, že jej osud leží v hlbinách oceánu a že ju čakajú dobrodružstvá, o ktorých sa jej ani nesnívalo. Ale keď máte šesťnásť rokov ako Ruby Gillmanová, rozhodne nechcete vyčnievať, chcete nenápadne splynúť s ostatnými spolužiakmi. To sa však celkom nedarí, a to nielen preto, že Ruby je srdcom krakenka. Bohužiaľ, vyniká aj v matematike a jej príliš starostlivá mama jej zakazuje chodiť po škole s ostatnými na pláži. Hlavne preto, že začne porušovať matkine pravidlá, sa Ruby dozvie, že je priamym potom rodu krakenov a má zdediť trón mocnej kráľovnej siedmich morí. Hlavnou úlohou krakena je chrániť oceány pred mocnými a zákernými morskými pannami a tento boj o moc trvá odjakživa. Teraz však nadobudol nový rozmer. Najobľúbenejšie dievča v škole, Chelsea, je v skutočnosti morská panna. Ak má táto plachá tínedžerka ochrániť seba a svoje okolie, bude môcť rýchlo zistiť schopnosti, ktoré robia krakena krakenom.

image

Indiana Jones a Nástroj osudu.

Indiana Jones a nástroj osudu

Rok: 2023

Dĺžka: 154 minút

Žáner: Akčný/Dobrodružný

Réžia: James Mangold

Hrajú: Harrison Ford, Mads Mikkelsen, Boyd Holbrook, Antonio Banderas

Distribútor: CinemArt

Slovenská premiéra: 29.6.2023

V roku 1969 žije americký archeológ a dobrodruh Indiana Jones (Harrison Ford) pokojný život. Na pozadí sa však odohrávajú tvrdé boje o dobytie. Jones je znepokojený skutočnosťou, že americká vláda naverbovala bývalých nacistov, aby pomohla poraziť sovietsky zväz v tomto boji mocností. Nezostáva mu teda nič iné, stačí si vziať do vlastných rúk a vydať sa na ďalšiu výpravu, kde ho sprevádza jeho kmotrenka Helena (Phoebe Waller-Bridge). Medzitým Jürgen Voller (Mads Mikkelsen), člen NASA a bývalý nacista, ktorý sa podieľa na programe pristátia na Mesiaci, chce zo sveta urobiť lepšie miesto podľa svojich ideálov.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 04:29