Dobré rádio opúšťa sieť regionálnych rádií, obchodné zastúpenie jej poskytne materská mediálna skupina Dobré médiá.
StoryEditor

Dobré rádio opúšťa sieť Regiomedia

01.06.2023, 13:40
Autor:
redred

Od 1. júna avizuje zmenu v obchodnom zastúpení a klientom v týchto dňoch predstavuje nové obchodné koncepty.

Dobré rádio, ktoré prináša najnovšie hity a len dobré správy, iba pred niekoľkými dňami spustilo prevádzku svojej dlho očakávanej frekvencie 107,0 MHz v Bratislave. Spustenie nového vysielača stanica oslávila so svojimi fanúšikmi dvojdňovými koncertami na nábreží Dunaja pred novou budovou SND a chystá sa na skoré spustenie ďalších vysielačov na východnom a strednom Slovensku. 

Novinky však avizuje aj v obchodnej oblasti. K 1. júnu 2023 totiž stanica opúšťa sieť Regiomedia a obchodné zastúpenie jej poskytuje už iba materská mediálna skupina Dobré médiá. 

„Dobré rádio od začiatku budujeme ako perspektívnu multiregionálnu stanicu. Z hľadiska právoplatne pridelených kmitočtov sme sa už multiregionálnou rozhlasovou stanicou stali a po spustení všetkých vysielačov, ktoré očakávame v dohľadnej dobe, bude naše vysielanie dostupné vo všetkých krajoch Slovenska. Už dnes si pritom poslucháči môžu naladiť naše vysielanie v piatich z ôsmich krajov. Členstvo v skupine lokálnych a regionálnych rádií tak už nie je v našom prípade vecne relevantné,” objasňuje obchodná riaditeľka skupiny Dobré médiá Katarína Tichá.

image

Dobré rádio pred niekoľkými dňami spustilo prevádzku v Bratislave na frekvencii 107,0 MHz.

Druhým faktorom, ktorým Dobré rádio zdôvodňuje svoje rozhodnutie opustiť sieť regionálnych rádií, je samotná obchodná politika. Skupina Dobré médiá totiž patrí medzi najvýznamnejších prevádzkovateľov online médií na Slovensku.

V online prostredí je ich vlajkovou loďou server dobrenoviny.sk, ktorý sa za rok 2022 stal ôsmim najnavštevovanejším na Slovensku. Tento rok do jej portfólia pribudlo niekoľko nových projektov a skupina avizuje rozširovanie o ďalšie weby ešte v tomto roku.

„V kombinácii s Dobrým rádiom tak naši klienti využívajú silné synergické efekty, so zameraním na veľkosť zásahu a finančnú efektivitu, ktorá je na trhu multiregionálnych staníc bezkonkurenčná. V prípade našej skupiny navyše vďaka unikátnemu obsahovému konceptu len dobrých správ garantujeme 100% brand safety. Toto všetko dokážeme garantovať iba v rámci našej vlastnej skupiny. V spoločnom obchodnom zastúpení s množstvom veľmi rôznorodých prevádzkovateľov tieto benefity nedokážeme garantovať, čo by bolo na škodu samotných zadávateľov,” dopĺňa Tichá.

image

Dobré rádio prináša vždy len dobré správy.

V týchto dňoch skupina predstavuje svojim klientom a mediálnym agentúram sériu unikátnych obchodných konceptov, do ktorých sa môžu zapojiť značky z takmer každej sféry biznisu. Vzniknú vďaka nim na mieru pripravené exkluzívne natívne spolupráce, ktorých produkciu kompletne zastrešia médiá skupiny. Prvé z nich budú realizované už počas najbližšej jesene a stretnú sa s nimi poslucháči či internetoví používatelia z celého Slovenska.

Dobré rádio vstúpilo do slovenského éteru 17. novembra 2021 na jedinej frekvencii v Nitre. Postupne rozširuje svoju sieť vysielačov a dnes má pridelených 20 frekvencií po celom území Slovenska. Vo svojom vysielaní po celý deň prináša len dobré správy, podobne ako jeho sesterský spravodajský web Dobrenoviny.sk.

01 - Modified: 2023-05-03 12:36:41 - Feat.: - Title: Konečne už aj v Bratislave! Dobré rádio spúšťa vysielač v hlavnom meste a pozýva na koncerty na nábreží Dunaja
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 18:10