StoryEditor

Víkendové diskusie: O transparentnosti volieb či o scenároch vývoja po voľbách

02.06.2023, 18:33
Autor:
michmich

V relácii Na telo uvidíte aj výsledky nového exkluzívneho prieskumu preferencií od agentúry FOCUS.

image

Sobotné dialógy.

Sobotné dialógy

Sobotnú politickú rozhlasovú diskusiu si môžete naživo vypočuť v sobotu 3. júna od 12:10 hodiny na Rádio Slovensko, ale pozreiť si ich budete môcť aj vo vysielaní:24.

Hosťami moderátorky Marty Jančkárovej bude tentoraz predseda poslaneckého klubu v NR SR a člen predsedníctva hnutia OĽaNO Michal Šipoš a poslanec NR SR a podpredseda strany Hlas-SD Richard Raši.

Témy ich diskusie budú chod NR SR a presadzovanie zákonov pred voľbami, politická podpora pre priority vlády Ľ. Ódora, či transparentnosť volieb a ich zabezpečenie. No rozoberú aj pohyby na politickej scéne, vedenie kampane, ale aj scenáre vývoja po voľbách.

image

V politike.

V politike

Už tradične odštartuje nedeľný trojlístok politických diskusných relácií ta3 o 11:00 hodine. Hosťom Richarda Dírera v relácii V politke bude predseda poslaneckého klubu v NR SR a predseda strany Smer-SD Robert Fico a poslanec NR SR a predseda strany SaS Richard Sulík.

image

O 5 minút 12.

O 5 minút 12

Verejnoprávna Jednotka odvysiela od 11:55 hodiny ďalšiu nedeľnú diskusiu O 5 minút 12. Reláciu uvedie RTVS aj vo vysielaní spravodajskej:24. Diskutovať tentoraz prídu podpredseda NR SR a podpredseda strany Smer-SD Juraj Blanár a poslanec NR SR a podpredseda hnutia Progresívne Slovensko Tomáš Valášek.

Marek Makara si pre nich prichystal nasledujúce témy diskusie. Zabezpečenie férového priebehu predčasných volieb, boj proti dezinformáciám, zahraničnopolitické smerovanie a geopolitické výzvy pre SR po voľbách.

Bude od nich zisťovať aj ich názor k ďalšiemu postupu v NR SR v súvislosti s hlasovaním a rokovaním o predložených návrhoch zákonov, ku hľadaniu konsenzu v prioritách pre Slovensko do volieb a ku spolupráci vlády a parlamentu. Dotknú sa aj trentov na politickej scéne pred voľbami a rozoberú aj možnosti povolebného vývoja.

image

Na telo.

Na telo

Po neúspešných pokusoch otvoriť mimoriadnu schôdzu sa májové rokovanie parlamentu skončilo. Nová vláda Ľudovíta Ódora rokuje s politickými lídrami o vyjadrení dôvery v parlamente. Jednoznačne sa zatiaľ vyjadrili strany SaS a Progresívne Slovensko. Sme rodina vyjadrenie dôvery zvažuje, Smer-SSD a Hlas-SD podporu vylúčili. Rozhodnúť tak môže OĽaNO.

O možnej manipulácií volieb už okrem Smeru hovorí ďalšia strana. Bývalý minister obrany Jaroslav Naď tvrdí, že najvyšší ústavní činitelia boli informovaní o snahe manipulovať voľby zo strany Ruska. 

Aj o týchto témach sa bude moderátor Michal Kovačič už túto nedeľu 4. júna 2023 v relácii Na telo rozprávať so šéfom poslaneckého klubu OĽaNO Michalom Šipošom, poslancom SaS Jurajom Krúpom a podpredsedom strany Hlas-SD Erikom Tomášom.

Prinesieme aj výsledky exkluzívneho prieskumu preferencií od agentúry FOCUS.

Relácia Na telo sa tradične začína o 13:00 hodine na obrazovkách TV Markíza a webe TVnoviny.sk.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 13:51