StoryEditor

Markíza KRIMI oslávi 1. narodeniny so seriálovým krimihitom Polícia Chicago

06.06.2023, 16:03
Autor:
redred

Seriál obohatí programovú ponuku stanice od 19. júna a vysielať ho budú vždy od pondelka do štvrtka o 20:50 hodiny. A to hneď v dvoch častiach za sebou.

Najmladšia lineárna televízia v portfóliu skupiny Markíza - Markíza KRIMI - dnes oslavuje svoje 1. narodeniny. Vysielanie spustila presne pred rokom, v pondelok 6. júna 2022, a hneď od začiatku sa rozhodne nestratila v ponuke niche staníc na slovenskom televíznom trhu. 

image

markíza krimi oslavuje 1 rok vysielania.

„Veľmi nás teší, že Markíza KRIMI naplnila náš cieľ priniesť na trh kvalitnú tematickú stanicu, ktorá už celý rok ponúka všetky najobľúbenejšie kriminálky, ako aj atraktívne novinky. Vďaka tomu si hneď od svojho štartu získala verných fanúšikov, svojou výkonnosťou prekonala všetky naše očakávania a ešte viac tak posilnila líderské postavenie skupiny Markíza,“ zhodnotila Silvia Majeská, programová riaditeľka skupiny Markíza. „Ako narodeninový darček sme si pre diváčky a divákov pripravili už od 19. júna 2023 slovenskú premiéru svetového seriálového krimihitu Polícia Chicago, v zásobe však máme aj ďalšie zaujímavé tituly. Je sa naozaj na čo tešiť,“ prezradila.

Po obľúbených Chicago Med a Chicago Fire je Polícia Chicago (Chicago P.D.) ďalší seriál z „veterného mesta“. Po lekároch a hasičoch sú tentoraz v centre pozornosti príslušníci chicagského policajného zboru. Diváčky a diváci sa s nimi budú môcť stretávať vždy od pondelka do štvrtka o 20:50 hodiny, a to hneď v dvoch častiach za sebou.

image

Najsledovanejšie programy za prvý rok.

Premiérovými časťami bude aj počas leta pokračovať obľúbený český krimiseriál Špecialisti, ktorý sa po novom bude vysielať už aj v piatky, či séria skutočných kriminálnych prípadov S chladom zabijaka. Prestávku nedostanú ani ďalšie obľúbené seriálové tituly ako Mentalista, Kosti, Odložený prípad, Slečna Marplová, Bostonské vraždy či NCIS: Los Angeles.

Markíza KRIMI vstúpila do peoplemetrového merania sledovanosti od 20. júna 2022, pričom do 31. mája 2023 vykázala v cieľovej skupine 12-54 a so započítaním trojdňovej oneskorenej sledovanosti priemerný podiel na trhu 2,5 percenta celodenne a 2,1 percenta v obchodne podstatnom prime-time 19:00-23:00 hodinou.

Rekordný celodenný trhový podiel 4,5 percenta si stanica pripísala v utorok 27. septembra 2022 a v utorok 20. decembra 2022 doposiaľ najvyšší podiel na trhu 3,9 percenta v prime-time medzi 19:00 až 23:00 hodinou.

image

Najsledovanejšie programy za prvý rok.

Nateraz najsledovanejším programom stanice Markíza KRIMI sa v univerzálnej cieľovej skupine 12+ a so započítaním trojdňovej oneskorenej sledovanosti stal český krimiseriál Špecialisti s epizódou odvysielanou v nedeľu 28. mája 2023. Pozrelo si ju celkovo 71-tisíc divákov a dosah mala na 105-tisíc divákov nad 12 rokov.

V komerčnej cieľovej skupine 12-54 bola najúspešnejšia epizóda seriálového hitu Myšlienky vraha z utorka 3. januára 2023, ktorá zaznamenala zatiaľ najvyšší rating 1,5 percenta a trhový podiel 5,1 percenta.

Ďalšími divácky obľúbenými titulmi sú seriály ako Mentalista, PolicieModrava, Monk, Bostonské vraždy, Sherlock a Watsonová, Kobra 11 či NCIS - Námorný vyšetrovací úrad.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 10:52