StoryEditor

Ázijský Tom Cruise spôsobil v Indii filmový ošiaľ. Zamestnanci dostávajú kvôli premiére voľno

12.08.2023, 07:19
Autor:
ČTKČTK

Herec Rádžínikanth hral už vo viac ako 160 snímkach a patrí k najväčším ázijským hereckým hviezdam. A teraz prichádza do indických kín jeho nový film Jailer.

Juh Indie zachvátila filmová horúčka kvôli napäto očakávanej premiére snímky Jailer, v ktorom hlavnú úlohu stvárnila veľká hviezda tamojšej kinematografie - herec Rádžínikanth. "Akčný thriller v tamilčine vzbudzuje taký veľký záujem, že mnoho zamestnávateľov dalo svojim ľuďom deň voľna, aby si mohli v pokoji zájsť do kina," píše server stanice CNN.

image

Film Jailer spôsobil v indii filmový ošiaľ.

Dvadsaťsedemročný Rádžínikanth má na juhu Indie obrovské zástupy fanúšikov, ktorí ho uctievajú takmer ako božstvo. Jailer je navyše prvý film po dvoch rokoch, v ktorom hrá.

Vzdelávacia firma Redbooks Abroad so sídlom v štáte Kérala svojim zamestnancom dala kvôli filmu deň voľna, darovala lístky na premiéru a zaželala im, aby si v pokoji užili "magické okamihy na striebornom plátne". Ďalšia spoločnosť Le Hive pracovníkom dala poldeň voľna s tým, že sa chce vyhnúť hromadným absenciám.

image

Film Jailer spôsobil v indii filmový ošiaľ.

Film vo štvrtok, keď prvýkrát prišiel do kín, v pokladniach utŕžil päť miliónov dolárov (viac ako 4,5 milióna eur) a očakáva sa, že bude mať rekordný úspech. Jeho zárukou je práve meno protagonistu Rádžínikantha, ktorý hral už vo viac ako 160 snímkach a patrí k najväčším ázijským hereckým hviezdam. Jeho status sa prirovnáva k postaveniu Toma Cruisa v Hollywoode.

Indický filmový priemysel v zahraničí reprezentuje najmä Bollywood s rozsiahlou kinematografiou v hindčine. Takmer polovica z 1,4 miliardy obyvateľov Indie však nemá hindštinu ako rodný jazyk, a tak prekvitá tiež produkcia v telugčine (Tollywood) a tamilčine (Kollywood), pripomenula CNN. Tento rok film RRR z produkcie Tollywoodu spôsobil obrovský rozruch, keď uspel aj na Oscaroch, kde získal sošku za najlepšiu filmovú pieseň.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
11. máj 2024 19:45