Začiatok týždňa patril seriálom Dunaj a Pán profesor.
StoryEditor

Padali ďalšie rekordy. Pán profesor a Dunaj boli silnými lídrami počas úvodu týždňa

11.10.2023, 16:13
Autor:
michmich

Oba dni sa stali najsledovanejším programom dňa Televízne noviny. Jednotlivým programom pribúdajú diváci, môžu za to vďačiť hlavne zhoršenému počasiu.

Dobový romantický seriál Dunaj, k vašim službám si aj včerajším výkonom pripísal v sledovanosti ďalší rekord. V utorok 10. októbra dosiahol v rámci hlavnej, obchodne podstatnej cieľovej skupiny 12-54 svoje doterajšie ratingové maximum. Zároveň sa v oboch hlavných cieľových skupinách stal najsledovanejším nespravodajským programom dňa z ponuky všetkých slovenských staníc.

image

Dunaj, k vašim službám.

Včerajšia záverečná pätnásta premiérová epizóda 3. série Dunaja dosiahla v komerčnej cieľovej skupine 12-54 od januárového štartu doposiaľ najvyšší rating 8,7 percenta a zároveň aj štvrtý najlepší podiel na trhu 28,3 percenta. Konkurenčný seriál Nemocnica na TV Joj sa oproti predchádzajúcim dielom vzkriesil a vytiahol svoj rating aj podiel na trhu do vyšších čísiei. Ratingom zaznamenal v rovnakej cieľovej skupine 5,5 percenta a podielom na trhu vyskočil na 18,1 percenta. Seriál Ordinácia v Eifeli na Jednotke RTVS naopak zaspal a dosiahol podiel na trhu len na úrovni 3,1 percenta.

Strhujúca rodinná sága včera pritiahla k obrazovkám Markízy 514-tisíc divákov starších ako 12 rokov, čím dorovnala doposiaľ druhý najvyšší počet. Počet divákov pribudlo aj Nemocnici, keď odskočila od hranice 300 tisíc divákov. Včera ju sledovalo v univerzálnej cieľovke 359 tisíc divákov nad 12 rokov. 

image

Nemocnica.

Druhé pásmo prime time-u skončilo v prospech Farmy. Tá uhrala v komerčnom publiku 12-54 rokov rating 3,9 percenta a podiel na trhu 24,2 percenta. Seriál Tomáš a Diana na Jojke s ratingom 2,9 percenta dosiahol trhový podiel 12,6 percenta.

Kvôli zhoršenému počasiu pribudlo divákov pri obrazovkách aj podvečer. Seriálový hit Mama na prenájom na Markíza si v utorok pripísal v cieľovej skupine 12-54 rating 5,5 percenta a trhový podiel 25,3 percenta. Kuchárska šou Bez servítky na TV Joj podvečerný seriál naháňala, keď dosiahla rating 5,1 percenta a podiel na trhu 24,2 percenta. Vedomostná relácia Všade dobre, doma naj na Jednotke si uchmatla podiel na trhu 6,8 percenta.

image

Bez servítky.

Ďalšie príbehy hlavných hrdinov Mamy na prenájom si včera v univerzálnej cieľovke pozrelo 346-tisíc divákov starších ako 12 rokov, Bez servítky sledovalo 316 tisícové publikum a Všade dobre, doma nal sa dostalo takmer na 200 tisícovú hranicu (196 tisíc sledujúcich starších ako 12 rokov).

Celkovo najsledovanejším programom dňa sa v utorok v oboch hlavných cieľových skupinách stala hlavná spravodajská relácia Televízne noviny. V cieľovej skupine 12-54 zaznamenali v rámci tejto sezóny druhý najvyšší rating 9,2 percenta a tretí najlepší trhový podiel 32,3 percenta. Súhrn najdôležitejších udalostí z domova i zo sveta pritiahol k obrazovkám Markízy celkovo 543-tisíc divákov starších ako 12 rokov.

image

Všade dobre, doma naj.

Pondelok s jesennými rekordmi

Rodinný seriál Pán Profesor na Markíza si podmanil v pondelok 9. októbra slovenské televízne obrazovky. V hlavnej, obchodne podstatnej cieľovej skupine 12-54 sa stal najsledovanejším nespravodajským programom dňa. V univerzálnej cieľovej skupine všetkých divákov nad 12 rokov mu prvenstvo uchmatol podvečerný seriál Mama na prenájom. 

Piata premiérová epizóda aktuálnej 5. série Pána profesora s názvom „Hanblivka“ dosiahla v komerčnej cieľovej skupine doposiaľ druhý najvyšší jesenný rating 8 percent a rovnako aj druhý najlepší trhový podiel 27,7 percenta. Konkurenčný seriál Hranica na TV Joj zaostal ratingom 3,3 percenta, či podielom na trhu 11,4 percenta a film Vidiecky kabaret na Jednotke RTVS zaznamenal ešte nižší trhový podiel a to 6,8 percenta.

image

Pán Profesor.

Seriálový počin s Tomášom Maštalírom a Gabrielou Marcinkovou v hlavných úlohách pritiahol k obrazovkám TV Markíza v rámci aktuálnej 5. série doteraz najvyšší počet sledujúcich, keď si ho zaplo 371 tisíc divákov starších ako 12 rokov. Hranicu si pozrelo 241 tisícové publikum a Vidiecky kabaret na Jednotke sledovalo 173 tisíc divákov. 

Jednotkou na trhu bola aj nasledujúca reality šou Farma, ktorá u komerčného publika s ratingom 4,5 percenta dosiahla podiel na trhu 24,4 percenta. Konkurenčnú zábavnú šou Inkognito si pripísala v rovnakej cieľovke rating 2,4 percenta a podiel na trhu išla na úroveň 11,7 percenta. V univerzálnom publiku celkovo sledovalo Farmu 232 tisíc divákov starších ako 12 rokov a Inkognito si zaplo 193 tisíc sledujúcich.

image

Inkognito.

V rovnakej cieľovej skupine sa najsledovanejším nespravodajským programom pondelka stal podvečerný rodinný seriál Mama na prenájom. Včerajšiu epizódu si pozrelo celkovo 378-tisíc divákov, čo je doposiaľ najlepší výkon v rámci 2. série. Bez servítky sledovalo v pondelok 313 tisíc divákov nad 12 rokov a Všade dobre, doma naj si zaplo 213 tisíc divákov. 

V cieľovej skupine 12-54 zaznamenala Mama na prenájom zatiaľ najvyšší jesenný rating 6 percent a trhový podiel 25,2 percenta. Bez servítky si v pondelok pripísal rating 5,1 percenta a trhovým podielom sa dostal na úroveň 21,4 percenta. Kvízová šou Všade dobre, doma naj uhrala podiel na trhu na úrovni 8,1 percenta. 

image

Mama na prenájom.

Aj v pondelok bola celkovo najsledovanejším programom dňa v oboch hlavných cieľových skupinách hlavná spravodajská relácia Televízne noviny. V cieľovej skupine 12-54 dosiahli najvyšší pondelkový rating 8,4 percenta a priemerný podiel na trhu atakujúci magických 30 percenta, konkrétne 29,6 percenta. Súhrn najdôležitejších udalostí dňa si nenechalo ujsť 520-tisíc divákov starších ako 12 rokov.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
09. máj 2024 04:54