V hlavných správach RTVS moderátorské dvojice končia.
StoryEditor

Veľké zmeny v RTVS. Spravodajským dvojiciam odzvonilo. Kto bude moderovať správy?

12.10.2023, 16:51
Autor:
michmich

Podľa informácií Stratégií vedenie verejnoprávneho média prekopáva hlavnú spravodajskú reláciu, v ktorej zostávajú po novom len traja moderátori a budú ju moderovať po samom.

RTVS pritom moderátorské dvojice vrátila do večerného spravodajstva len pomerne nedávno, v prvom polroku minulého roka. Predtým dlhšiu dobu presadzovali práve moderovanie hlavných správ s jedným moderátorom v štúdiu. Vyzerá to tak, že sa teda vracajú ku pôvodnému konceptu.

Správy RTVS začali moderovať dvojice od 14. mája 2022. Do troch dvojíc sa vtedy dostali nie len moderátorské stálice, ale aj nové posily. Dvojicu vytvorila Janetta Štefánková s Andrejom Bálintom, Klaudia Suchomel-Guzová s Ľubomírom Bajaníkom a Simona Simanová s Viliamom Stankayom.

"Po dôkladnom zvážení a v súvislosti s ďalším rozvojom spravodajského vysielania RTVS v rámci programovej služby RTVS:24, sa vedenie spravodajstva RTVS rozhodlo pre zmenu v zložení moderátorov hlavnej spravodajskej relácie RTVS „Správy o 19.00“," vysvetlil PR manažér RTVS Filip Púchovský.

image

V správach RTVS sa bude objavovať už len jeden moderátor.

Aj keď ide o horúcu novinku, zmenu zapracovávajú do vysielania hneď. Divákov bude touto reláciou sprevádzať len jeden moderátor už od najbližšieho pondelka, 16. októbra 2023.

"Striedať sa budú Janette Štefánková, Ľubomír Bajaník a Viliam Stankay. Táto personálna zmena umožní väčšiu variabilitu moderátorov v spravodajských blokoch na programovej službe RTVS:24 a rozšíri tiež priestor na posilnenie regionálneho spravodajského vysielania," doplnil Púchovský.

Zvyšné tváre - teda Andreja Bálinta, Klaudiu Suchomel-Guzovú či Simonu Simanovú, na ktorých ste boli v hlavnom spravodajskom formáte RTVS zvyknutí, budete môcť od pondelka vidieť už len na spravodajskej :24.  

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
03. máj 2024 19:08