StoryEditor

Zemetrasenie v Markíze: Končí šéf spravodajstva Henrich Krejča

20.12.2023, 11:25
Autor:
redred

A to nie je jediná zmena u slovenského televízneho lídra. 

Televízia Markíza dnes potvrdila informáciu, že sa s Krejčom dohodli na ukončení pracovného pomeru. „Henrich venoval Markíze na súčasnej pozícii viac ako desať rokov a po uvážlivej diskusii sme sa s Henrichom zhodli, že je ten správny čas posunúť sa ďalej. Henrichovi úprimne ďakujeme a prajeme mu všetko najlepšie v jeho ďalšom pôsobení. S cieľom zabezpečiť plynulý prechod a kontinuitu sme sa dohodli, že u nás zotrvá do konca roka,” hovorí generálny riaditeľ televízie Peter Gažík. 

„Dnešné rozhodnutie prichádza po mesiacoch diskusií s Petrom, ktorý mi preukázal veľkú flexibilitu a otvorenosť. V Markíze som prežil krásnych takmer 27 rokov života, je to skvelá televízia a želám jej všetko dobré a veľa úspechov,“ uviedol Henrich Krejča.

Na pozíciu riaditeľa spravodajstva a publicistiky nastupuje šéfredaktor a zástupca vedúceho spravodajstva TV Nova Michal Kratochvíl.

image

Michal Kratochvíl, riaditeľ centra spravodajstva a publicistiky TV Markíza

„Michalove skúsenosti v televízii a online médiách budú prínosom pri riadení a vedení nášho tímu. Vďaka jeho dlhoročnému pôsobeniu ako šéfredaktora v TV Nova disponuje predpokladmi, ktoré ho predurčujú v tejto novej roli uspieť,” dodáva  Gažík.

TV Markíza prichádza od nového roka s viacerými organizačnými zmenami. Chce posilniť postavenie stanice na trhu a budovať špičkovú digitálnu kultúru

 Od 1. januára dochádza k rozšíreniu pôsobenia Miloša Nitrana, ktorý doteraz zastával funkciu finančného riaditeľa pre TV Nova a TV Markíza, pričom dochádza k ukončeniu jeho pôsobenia v TV Nova.  Do dočasnej funkcie personálneho riaditeľa nastupuje Peter Rolný. 

„TV Markíza je silná a dynamická spoločnosť. Po štyroch mesiacoch som sa rozhodol urobiť rozsiahlejšie zmeny, aby sme lepšie využili náš potenciál a zdroje na zvýšenie výkonnosti a efektivity. Riaditelia financií, ľudských zdrojov a spravodajstva sú kľúčovými pozíciami pre zdravú spoločnosť a zohrávajú zásadnú úlohu pri formovaní našej budúcnosti v rýchlo sa meniacom prostredí,“ povedal Gažík.

Miloš Nitran nastúpil do Televízie Markíza začiatkom roka 2023 po mnohých vedúcich pozíciách v spoločnosti Microsoft Czech Republic & Slovakia. Jeho kariéra zahŕňala významné úspechy na čele strategických iniciatív a transformácií, exceloval vo finančnom manažmente a úspechy získal aj v oblastiach v analýz rizík a kontrole obchodu. Technologické zázemie mu pomohlo získať hlbší pohľad na digitalizáciu a následne implementovať nové technológie.

Peter Rolný má bohaté skúsenosti s prácou na vysokých pozíciách v oblasti ľudských zdrojov v súkromnom aj verejnom sektore. Peter viedol celopodnikové projekty transformácie HR, pričom úspešne riadil personálne oddelenia, ktoré poskytovali služby tisíckam zamestnancov.

Michal Kratochvíl je český novinár, ktorý v Televízii Nova pôsobil na rôznych pozíciách od roku 2007. V TV Nova sa vypracoval na pozíciu šéfredaktora spravodajstva. Zaoberal sa predovšetkým aktuálnymi udalosťami z domova a zahraničia, pracoval na českom volebnom spravodajstve, amerických prezidentských voľbách a na troch olympijských hrách v Soči, Rio de Janeiro a Pchjongčchangu. Afganistan navštívil až päťkrát, keď novinársky pokrýval vojnu v tejto ázijskej krajine. Režíroval dva dokumenty: Česko-19 o koronavíruse a Cesta ke Svobodě o 30. výročí 17. novembra 1989.

 

 

 

 

 

 

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. jún 2024 11:32