StoryEditor

Prichádza jubilejná 200 relácia Milujem Slovensko. Kto vedie v súboji kapinánov?

02.02.2024, 10:03
Autor:
redred

Najčastejšou účasťou sa môže pochváliť slovenský herec, ktorý za pultíkom súťažil celkovo v 8 epizódach. V článku sa dozviete jeho meno.

Súťažno-zábavná šou Milujem Slovensko sa na obrazovkách RTVS prvýkrát objavila 1. apríla v roku 2013. A práve v piatok 2. februára o 20.30 hodine na Jednotke uvidíte v pokračovaní 14. série tejto šou jej jubilejnú 200. epizódu. 

A aké zaujímavé čísla priniesla táto zábavná relácia, ktorej originál pochádza z Holandska, za 200 dielov počas jedenástich rokov? Kým moderátor Martin Nikodým sa za celý čas nevymenil, pri kapitánoch tímov Adele Vinczeovej a Dana Dangla sa to povedať nedá.  V 7. sérii v roku 2018 došlo ku zmene a novými kapitánmi tímov sa stali Juraj Tabaček a Stanislava Kašperová.

image

Jubilejná 200. epizóda Milujem Slovensko.

Tí sa mali pôvodne striedať v jednotlivých ročníkov s Adelou a Danom. Diváci tento krok ale moc neocenili a preto sa do šou po jednej vynechanej sérii vrátili Adela a Dano a už ku striedaniu kapitánov viac nedošlo. No v striedaní, či výmenách v relácii vedie niekto iní. A to interpreti piesní. Kým spevák Samuel Tomeček je v šou od začiatku a neskôr sa s ním začal triedať kolega Martin Madej, tak pri mikrofóne sa počas 11 rokov vystriedalo celkovo až osem speváčok.

Najdlhšie "slúžiacou" je Katarína Ščevlíková, ktorá sa aktuálne strieda s Anabelou Mollovou. Okrem nich spievali v šou aj seváčky Andrea Gabrišová, Romana Polnická, Eva Pšenková, Veronika Adamičková, Daniela Tomešová a Viktória Beňová.

image

Jubilejná 200. epizóda Milujem Slovensko.

Adela vedie 

V úplne prvej epizóde odvysielanej 1. apríla 2013 s kapitánmi tímov Adelou a Danom súťažila Nikol Weiterová, Petra Polnišová, Peter Kočiš, Kristína Tormová, Miňo Kereš a Otto Weiter. Prvá epizóda, ktorá bola zároveň Veľkonočným špeciálom, vyhral Adelin tím.

A ako vlastne dopadlo súperenie tímov doteraz? V súboji Adela proti Danovi vedie Adela s pomerom 93 proti 84. Za 14 sérií 6-krát remízovali. V sérii kedy súťažili Šoko a Stanka padla jedna remíza, Šokov tím inak vyhral 8-krát a Stankin tím mal o dve víťazstvá menej.  

image

Jubilejná 200. epizóda Milujem Slovensko.

Najviac epizód, celkovo 20, dostala aktuálna 14. séria, zvyšné série mali od 14 do 16 častí. Najčastejšou účasťou sa môže pochváliť Marian Miezga, ktorý súťažil za pultíkom celkovo v 8-krát. Najväčší počet nahraných bodov priniesla 72 epizóda a to 173, naopak najmenej bodov na výhru stačilo tímu Dana a to len 16 bodov v epizóde číslo 166. v roku 2022. 

Jubilejná

"Doteraz bolo odvysielaných neuveriteľných 13 sérii a v aktuálnej štrnástej sa relácia dočkala už jubilejnej 200. epizódy, ktorú diváci uvidia symbolicky práve 2. februára. Pri tejto príležitosti plnej symbolického čísla „2“ sa v štúdiu proti sebe v súťažných tímoch postavia súrodenecké dvojice, ktoré doplnia plejádu stoviek hostí, ktorí sa počas takmer 11 rokov vystriedali v štúdiu Milujem Slovensko. Aj súťažné úlohy budú plné spomínania na históriu relácie a nebude chýbať množstvo zábavných momentov," informoval PR manažér RTVS Filip Púchovský.

image

Jubilejná 200. epizóda Milujem Slovensko.

V 200. časti privíta moderátor Martin Nikodým v štúdiu opäť dva súťažné tímy zložené tentokrát zo súrodeneckých dvojíc. Pod vedením kapitánky Adely Vinczeovej budú súťažiť Veronika Nízlová, Andrea Sabová a Adam Pavlovčin. V tíme Dana Dangla bude proti ním stáť trojica Daniela Nízlová, Dávid Hartl a Radka Pavlovčinová.

Pozrite sa, na ktoré momenty z Milujem Slovensko nikdy nezabudnú moderátor Martin Nikodým a kapitáni súťažných tímov Adela Vinczeová a Dano Dangl a čo by popriali relácii do budúcna:

Ako si spomína na Milujem Slovensko Martin Nikodým?

Ako si spomínajú na Milujem Slovensko Adela a Dano?

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
07. september 2024 16:24