Čo má nové Snapchať?
StoryEditor

Ťažké rozhodnutie ďalšej sociálnej siete. Snapchat prepustí 10 percent zamestnancov

06.02.2024, 11:54
Autor:
ČTKČTK

Vlna prepúšťania v technologickom sektore môže podľa odborníkov v roku 2023 pokračovať, pretože firmy sa naďalej potýkajú s ekonomickou neistotou.

Americká spoločnosť Snap, majiteľ aplikácie pre posielanie multimediálnych správ Snapchat, zruší 530 pracovných miest. To zodpovedá zhruba desiatim percentám celkovej pracovnej sily. Oznámenie firmy naznačuje, že vlna prepúšťania v technologickom sektore v roku 2023 môže pokračovať, pretože firmy sa naďalej potýkajú s ekonomickou neistotou, upozornila agentúra Reuters.

Firme sa už dlho nedarí premeniť svoju obľubu u mladých užívateľov na trvalý rast príjmov a konkurovať väčším firmám, ako je Facebook spoločnosti Meta Platforms.

Spoločnosť očakáva, že v súvislosti s prepúšťaním jej vzniknúť náklady pred zdanením 55 až 75 miliónov USD (cca 51 až 70 miliónov eur). Väčšina z nich by mala byť zaúčtovaná v prvom štvrťroku tohto roka.

Nie je to prvýkrát, keď Snap prepúšťa. V auguste 2022 firma oznámila, že plánuje proustiť zhruba 20 percent zamestnancov. V treťom štvrťroku 2023 začala likvidáciu divízie AR Enterprise, čo zahŕňalo zníženie počtu zamestnancov o tri percentá.

"Prepúšťanie neviští nič dobré pre stav podnikania firmy Snap," uviedla analytička výskumnej spoločnosti Insider Intelligence Jasmine Enbergová. Podľa nej sa firma zrejme snaží získať priazeň investorov.

Snap sa pripojil k ďalším technologickým a mediálnym firmám, ako sú Amazon a Alphabet, ktoré v januári oznámili prepúšťanie. Celkovo podľa internetových stránok Layoffs.fyi od začiatku tohto roka 122 technologických spoločností prepustilo takmer 32 tisíc zamestnancov. Vlani zrušil technologický sektor viac ako 168 tisíc pracovných miest, čo bolo najviac zo všetkých odvetví, ukázala správa firmy Challenger, Gray a Christmas. Údaj zahŕňa aj prepustenie 10 tisíc zamestnancov Microsoftu.

Podľa internetových stránok firmy používa Snapchat denne v priemere 406 miliónov užívateľov. Má tiež viac ako päť miliónov predplatiteľov služby Snapchat+.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
08. máj 2024 14:09