StoryEditor

Ďalší rekord pokorený! Dunaj vyniesol na vrchol doteraz najvyšší počet divákov

07.02.2024, 15:17
Autor:
michmich

Po pondelkovom rekorde nového seriálu Zrada, sa včera do výšin sledovanosti dostal aj ďalší diel obľúbeného dobového seriálu.

Dobový romantický seriál Dunaj, k vašim službám sa na obrazovkách televízie Markíza teší neustále rastúcemu diváckemu záujmu a na konto si pripísal ďalší prekvapivý rekord.

Včerajšia epizóda znovu priniesla dramatické momenty, ktoré zažívalo viacero postáv. Holubec rafinovane znemožnil Lene útiecť a znovu je drží pod liekmi a "zámkou". Situácia sa vyhrotila aj v nemocnici, kde sa Vilmin pacient Albert začal správať veľmi znepokojivo a emócie eskalovali aj medzi Evou a Dávidom, keďže Evu na dvojitom rande znepokojili očividné sympatie medzi Dávidom a Ester.

image

Dunaj, k vašim službám.

Alenka prekonala hanbu a znova sa stretla s Michalom. Ten si však na konci epizódy pripravil pre divákov asi najväčšie prekvapenie. Ako na jeho ambíciu, zasvätiť život cirkvi, zareaguje samotná Alenka? Veľký emočný spor zažívajú aj najstarší Kučerovci. Edita s Rudolfom sú v spore kvôli Kláre, ktorej Rudolf drží stranu a Edita robí všetko pre to, aby ju nadobro dostala z ich rodiny. Aj u Klausovcov sa konala opulentná oslava Helginých narodenín s prekvapivým odhalením. 

Všetky tieto dramatické chvíle si včera, v utorok 6. februára, ho v hlavnej, obchodne podstatnej cieľovej skupine 13-55 pozrel absolútne najvyšší počet divákov od štartu seriálu v januári 2023. Zároveň sa Dunaj stal v oboch hlavných cieľových skupinách suverénne najsledovanejším programom dňa v rámci ponuky všetkých slovenských staníc.

image

Zdena Studenková počas natáčania seriálu Dunaj, k vašim službám.

Včerajšia piata premiérová epizóda 5. série Dunaja v komerčnej cieľovej skupine 13-55 dosiahla doposiaľ nový rekordný rating 9,8 percenta a zároveň dorovnala tretí najvyšší podiel na trhu 29,9 percenta v rámci všetkých doterajších sezón tohto diváckeho hitu.

Čoraz obľúbenejší seriál trhového lídra nechal s výrazným náskokom za sebou všetku konkurenciu. Seriál Nemocnica na TV Joj dosiahol, oproti Dunaju, polovičný trhový podiel (15,3 percenta) a ešte výraznejší náskok mal pred českým krimiseriálom Miesto zločinu České Budějovice na Jednotke RTVS (prvý včerajší diel dosiahol podiel na trhu 6,6 percenta a ďalšia epizóda rovných 8 percent).

image

Nemocnica.

Strhujúca rodinná sága včera pritiahla k obrazovkám rekordných 558 tisíc divákov starších ako 12 rokov, a v tejto univerzálnej cieľovej skupine tak dorovnala doterajší rekord, ktorý si doteraz držala epizóda z utorka z 28. novembra minulého roku. "V čase vysielania Dunaj zasiahol dokonca až 692-tisíc divákov starších ako 12 rokov," pochválil sa PR manažér TV Markíza Lukáš Kočíšek.

Konkurenčnú Nemocnicu si včera pozrelo 352 tisíc divákov nad 12 rokov a napríklad prvá včerajšia časť kriminálky Miesto zločinu České Budejovice prilákala ku obrazovkám 205 tisícové publikum.   

Rovnako aj štvrtková epizóda Dunaja, k vašim službám sľubuje ďalšie zamotanie deja. Šarlota bude zisťovať čo je s Lenou, ktorá zostala vydaná napospas Holubcovi. U Kučerovcov budú prebiehať prípravy tajnej rozlúčky a v Dunaji sa zas bude organizovať veľká recepcia, ktorú si nenechá ujsť nikto zo slovenskej, no i z nemeckej smotánky.

image

Miesto zločinu České Budějovice.

Dievčatá tak budú mať vďaka tomu jedinečnú príležitosť rozptýliť sa aj s Dávidom vo vyprázdnenom kabarete a Helga bude pokračovať vo svojej rafinovanej pomste. A na záver sa v nočnom kostole udeje zázrak...No aký zázrak však pôjde, si musíte počkať na záver štvrtkovej šiestej epizódy. 

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
27. júl 2024 04:28