StoryEditor

Pokračovanie fenoménu Iveta sa presunie do budúcnosti, no čaká ho tvrdý súboj

08.02.2024, 16:51
Autor:
michmich

Druhá séria seriálového hitu Jojky má totiž pred sebou obrovskú výzvu. Iveta sa v marci každú nedeľu postaví čelom veľkej ťažiskovej tanečnej šou Markízy Let´s Dance.

Fenomén Iveta vyvolal na Slovensku ošiaľ a zapísal sa do histórie najúspešnejších seriálov televízie. Seriál z prostredia východného Slovenska s Rómkou v hlavnej postave otvoril niekoľko tabuizovaných tém a stal sa najviac diskutovaným seriálom minulého roka.

Seriál sa stal v roku 2023 hneď prvými odvysielanými časťami doslova fenoménom. Projekt Iveta priniesol TV Joj začiatkom roka nadpriemerné čísla sledovanosti. Celá prvá séria uhrala v komerčnej cieľovke 12 – 54 priemerný rating 11,3 percenta a podielom na trhu išla v priemere na rovných 27 percent.

image

Iveta sa najskôr vráti domov do Trebišova.

V univerzálnom publiku sledovalo v priemere všetkých 8 epizód 627 tisíc divákov starších ako 12 rokov. Iveta sa tak zaradila ku najúspešnejším projektom uplynulých rokov, ako bol napríklad minuloročný úspešný seriálový počin TV Markíza Druhá šanca a vlani odštartovaný dobový seriálový hit seriál Dunaj, k vašim službám.

image

Števo Je však stále mladícky nezodpovedný a v génoch má mafiána.

Televízia Joj preto nelenila a hneď v lete sa pustila do natáčania pokračovania Ivety. A teraz s Ivetou 2 prichádza do vysielania. Do deja pribudnú nové postavy, príbeh sa bude odohrávať v Trebišove aj v Prahe a najväčším prekvapením, že sa dej presunie do budúcnosti (rok 2027). Tvorca scenára Petr Kolečko opäť otvorí niekoľko tém, ktoré Slovensko nenechajú chladným a Jan Hřebejk mu dodá punc filmového spracovania. 

image

V 2. sérii nebude núdza o akčné scény.

„Dúfam, že minimálne týmto seriálom sme mohli otvoriť niekomu oči aspoň v jednej otázke,“ verí samotná predstaviteľka hlavnej úlohy Alžbeta Ferencová.

O čom je dej druhej série?

Príbeh okolo pôvabnej Ivety sa rozdelí do troch dejových liniek. Okrem svojráznej a drzej krásky sa dej bude točiť aj okolo jej partnera Števa, svojráznej mamy Diany a prostoduchého otca Ľuba alebo nového kamaráta Dada. Ten prichádza z väzenia, kde sedel v jednej cele práve s Ivetiným otcom Ľubom.

image

Alžbeta Ferencová počas natáčania druhej série seriálového hitu Iveta.

Iveta v ňom vidí seba, a tak sa ho rozhodne prihlásiť na Muža roka. Odchádza s ním do Prahy a začne mu robiť mentorku. Vyventilovať sa chodí na miestnu pumpu, kde s dvomi pumpármi rada pije a hrá s nimi karty. Do života sa jej pripletie aj samotný primátor Liška, ktorý z nej ostane očarený a rozhodne sa ju získať.

image

V porkačovaní Ivety si zahrá aj Marsell Bendig.

Druhú líniu tvorí príbeh jej partnera Števa. Ten začne robiť v materskej škole a práca ho veľmi baví. Žiaľ rodičom detí sa nepáči, že je učiteľom bývalý prevádzkar trebišovského bordelu, a tak sa bude musieť vrátiť k pôvodnej profesii. V Prahe začne viesť bordel avšak po východňarsky.

image

Natáčanie Ivety 2.

Posledný príbeh ukazuje platonický trojuholník medzi Ivetinou matkou Dianou, otcom Ľubom a miestnym farárom. Ľubo omylom zbúra trebišovský kostol, lebo chcel Diane ukázať dôkaz jeho lásky. Miesto do jej náručia sa však dostáva do väzenia. Po čase začne Diana žiť s farárom a stará sa o opravu kostola. Po 3 rokoch sa však Ľubo z väzenia vráti...

image

V 2. sérii nebude núdza o akčné scény.

Zaujímavosti o Ivete 2:

• Pokračovanie bude mať 10 dielov.

• Prvá klapka padla 7.8.2023 a posledná 14.11.2023.

• Natáčalo sa v Bratislave a v Prahe, okrem toho ešte na letisku Dubová.

• Počas natáčania bolo použitých viac akčných scén ako napríklad výbuch auta, let helikoptérou či zbúranie seriálového trebišovského kostola.

image

Števo bláznivo miluje Ivetu a dokázal by pre ňu urobiť všetko.

• Väčší herecký priestor dostali z prvej série Ivetin otec Ľubo (Marián Balog), partner Števo (Michal Kinik), farár Ján (Jevgenij Libezňuk), bordelový kráľ Braňo (Juraj Ďurdiak) alebo bývalá šľapka (Niki Dekány).

• Pribudnú aj nové postavy ako je napríklad Dado (Marsell Bendig), bordelmama Marta (Jana Oľhová), šľapka Klára (Dana Droppová), primátor Liška (Jiří Havelka) a pražskí pumpári (Milan Šteindler a Tomáš Bambušek)

• Dej sa bude odohrávať nielen v roku 2024, ale hlavne o tri roky neskôr v roku 2027.

• Réžiu seriálu robil opäť Jan Hřebejk, scenár napísal Petr Kolečko a hlavnými kameramanmi sú Tomáš Juríček a Majo Žilinčan.

image

Stará dobrá Diana, bigótna katolíčka, ktorá občas nevie odolať slasti menom Ľubo. Ten však urobí niečo
neodpustiteľné, zničí jej milovaný kostol.

Desaťdielne pokračovanie seriálu Iveta začne vysielať TV Joj od 3. marca vždy v nedeľu o 20:40 hodine. 

image

Iveta 2 odštartuje 3. marca.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. júl 2024 14:53