StoryEditor

Jojka prichádza s adaptáciou úspešného hitu Call my agent, ktorý bodoval na Netflixe

15.02.2024, 11:42
Autor:
redred

Česko - slovenskú verziu úspešnej francúzskej série Vytoč môjho agenta natočili v lete dve televízne skupiny. Od nového roka ho streamovali na svojich platformách a v marci ho uvedú v televízii.

Medzinárodnými cenami ovenčený populárny seriál Call my agent má česko-slovenskú verziu! Adaptáciu úspešnej francúzskej série v lete nakrútili dve televízne skupiny pre svoje TV stanice. Seriál je už od 10. januára dostupný na streamovacích VOD platformách JOJ play a Prima+ a v marci sa chystá jeho štart na JOJke a Prime.

Seriál je adaptáciou populárnej francúzskej dramedy série Dix pour cent, ktorá sa stala obrovským medzinárodným hitom pod názvom Call My Agent a prináša divákom svet slávy, intríg, nikdy nekončiacej práce a humoru s tímom hereckých agentov a ich náročných klientov.

image

Zahraničná predloha úspešného seriálu Call my agent. 

Hereckou špičkou obsadený osemdielny seriál Vytoč môjho agenta bol nakrútený v réžii Michala Blaška a Jakuba Machalu. Kreatívnu dramaturgiu má v rukách režisérka Alice Nellis a projekt produkuje spoločnosť NOW Productions, s.r.o. producenta Gordona Lovitta.

Čo nevieme o hercoch, ale oni a ich hereckí agenti zažívajú každý deň? Seriál Vytoč môjho agenta rozpráva komediálne príbehy z kastingovej agentúry. V nej je každý deň plný práce a ľudských nástrah: snaha uspokojiť náročné potreby hereckých hviezd, neustály boj s konkurenciou, komplikované osobné vzťahy, ktoré sa často prelínajú s pracovnými záležitosťamiI.

image

Vytoč môjho agenta.

To všetko musí agentúrny tím zvládnuť a obstáť každý deň v boji, ktorý prináša mnoho absurdných a komických situácií, ako aj dojímavé momenty a skutočné ľudské drámy. Jedinečnosť celého projektu dopĺňa veľmi zábavný model, v ktorom hrajú sami seba herecké hviezdy reprezentované agentúrou.

A čím oslovil seriál jedného z hlavných predstaviteľov Tomáša Maštalíra? Samotným žánrom, príbehom, spôsobom ako sa príbeh rozpráva a odvíja. Veľmi som sa na to tešil, malo by to byť niečo svieže a zaujímavé. Myslím, že ten príbeh je stavaný a rozprávaný veľmi dobre. Mám rád svoju prácu a vždy, keď príde niečo nové, zaujímavé, tak to človeka nejakým spôsobom zaujme a pritiahne. Ťažko konkrétne hovoriť čím - tou postavou aká je, tým príbehom aký je, v prostredí akom sa to odohráva. Všetkým. A je to pre mňa opäť nová poloha, charakter, aj žáner," vysvetlil populárny a vyťažený herec. 

image

Vytoč môjho agenta.

Hlavné postavy agentov kastingovej agentúry získali Zuzana Kronerová, Tomáš Maštalír, Kryštof Hádek a Martha Issová. Samých seba, teda hercov v agentúre, stvárnia Klára Issová, Iva Janžurová, Sabina Remundová, Zlata Adamovská, Taťjana Medvecká, Táňa Pauhofová, Jiří Langmajer, Gabriela Marcinková, Stanislav Majer, Juraj Loj, Bolek Polívka, Michal Dlouhý a Ondřej Sokol.   

Kamila (Viktória Jurištová), mladé dievča z Popradu, prichádza do Prahy nájsť svoje pracovné a osobné šťastie. Chce sa uchytiť vo veľkom svete a spoznať svojho otca, spolumajiteľa úspešnej agentúry pre hercov. Spolu s ňou postupne objavujeme svet šoubiznisu a zákulisie veľkých filmových projektov, ktoré priťahujú divákov, no sú tiež plné bežných ľudských problémov, trápení a radostí. Kamila začína pracovať v agentúre v momente, keď všetkých zaskočí smrť jej zakladateľa a úspešného riaditeľa.

image

Vytoč môjho agenta.

Agenti robia čo môžu, aby nestratili dôveru klientov, no komplikujú to hádky o to, kto je teraz šéf a staré hriechy, ktoré môžu vyplávať na povrch vďaka daňovej kontrole. Situáciu neuľahčujú ani hviezdni klienti. Tí dokážu kedykoľvek skomplikovať život svojim agentom ale hlavne sami sebe. Spolu s Kamilou zistíme, že dobrý agent musí byť aj psychológ, manželský poradca a životný kouč.

Práca pre klientov a riešenie zložitej situácie v agentúre vyžaduje od všetkých hrdinov maximálne nasadenie aj za cenu komplikácií v ich osobných životoch. Každá epizóda seriálu má svoj samostatne uzavretý príbeh s jednou hereckou hviezdou, ktorá hrá samu seba. Na pozadí tohto príbehu sa odohráva boj agentov o pozície a prežitie v tvrdej konkurencii, ktorá neodpúšťa žiadne chyby.

image

Vytoč môjho agenta.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
13. máj 2024 22:10