Nádejným ženíchom sa pre druhú sériu Ruže pre nevestu stal Radko Urbanyak.
StoryEditor

Nový televízny ženích: Na rande pri sviečkach by ste ma nestretli a vlani by som si do finále vybral Virgíniu

15.02.2024, 18:18
Autor:
michmich

Stratégie prinášajú rozhovor s Radkom Urbanyakom, ktorý si bude od 8. marca v televíznej zoznamke vyberať nevestu. V čom je rozdielny od svojho predchodcu Tomáša Tarra a vrátil by sa kvôli láske na Slovensko?

Dlhodobo žijete v zahraničí, konkrétne v nórskom Osle? Ako často smerujú vaše kroky na Slovensko?

Je to už 15 rokov, čo žijem mimo Slovenska, 10 rokov v nórskom Osle. Domov chodím 3-4 krát do roka na 1-2 týždne. Najmä kvôli mamine.

To ste museli odísť z domu ešte pred dvadsiatkou. Čo vás ťahalo do sveta v tak mladom veku, kedy ešte veľa mladých mužov ani nevie čo od života chce?

Do zahraničia som odišiel v osemnástich hneď po strednej škole. Prvý krát keď som odišiel do Španielska bol plán ostať tam 6 mesiacov. A tak to aj bolo, po pól roku som sa vrátil s tým, že som si podal prihlášku na vysokú školu. Chcel som študovať medzinárodné vzťahy na UMB v Banskej Bystrici. Skončil som však druhý pod čiarou a vtedy som sa rozhodol, že sa znova vrátim do Španielska. A odvtedy ubehlo už 15 rokov (smiech)

image

Radko Urbaynak tvrdí, že je pripravený na pravú lásku a dlhodobý vzťah.

Aké máte za sebou vzťahy? 

Mám za sebou pár vzťahov. Nemôžem však povedať že boli na toľko vážne, že som rozmýšľal o rodine a deťoch. Ešte som sa do bodu, kedy som si povedal, že toto je tá pravá nedostal. Možno som veľmi náročný. Mal som jeden dlhší vzťah v Španielsku s Dánkou, v Nórsku som mal rok a pól ročný vzťah s polovičnou Nórkou a polovičnou Indkou. Odvtedy som mal skôr také kratšie vzťahy.

image

Šport sa odzrkadlil aj na jeho postave.

Ste romantik, ktorý verí v lásku na celý život a ktorý preferuje dlhodobé vzťahy?

Som tak 50:50. Mám rád romantické chvíľky, ale že by som ich veľmi vyhľadával, tak to nemôžem povedať. Romantika pre mňa znamená špeciálny moment a aj napriek tomu, že tu v šou ruže rozdávam každý týždeň (smiech), v bežnom živote je to pre mňa niečo výnimočné a vždy sa to snažím spojiť s nejakou príležitosťou. Na dlhodobý vzťah som ešte nenašiel tú pravú. Všetok svoj čas venujem práci, ktorá je pre mňa prioritou, a tak aj celú pozornosť sústredím tam. Bol som v štádiu života, kedy som si samotu užíval a vyhovovalo mi to. Cítim však, že možno už prišiel ten pravý čas aj na lásku. Tak uvidíme, či stretnem tú pravú.

image

Život v Škandinávii je aj o zimných športoch.

Sledovali ste minuloročnú sériu Ruža pre nevestu? 

Áno, videl som všetky časti. Priznám sa však, že predtým ako ma oslovili som slovenskú verziu šou nepoznal. O celosvetovom formáte som počul, ale tiež som ho nikdy nevidel. Formát ma zaujal, veď koniec koncov inak by som tu nebol (smiech). Spravil so si taký menší prieskum, sledoval som aj švédsku, nórsku verziu a pár epizód z austrálskej. Z toho, čo som videl som mal pocit, že to jednoduché nebude. Páči sa mi koncept šou – hľadanie lásky a randíčka. Presne tak totiž fungujem v osobnom živote aj ja. Na žiadnom rande pri sviečkach by ste ma nestretli. Som človek, ktorý ktorý miluje aktivity a preto na žiadnom rande nesmú chýbať.

image

Radko je spolumajiteľom barov v Osle.

Stotožňovali ste sa s výberom vylúčených dievčat, tak ako to robil Tomáš, alebo by ste si na jeho mieste z minuloročných "neviest" zvolili inú finálovú trojku?​

Samozrejme, že som tam mal svoje favoritky. Ale priznám sa, že prvý dojem a dojem po pár týždňoch bol úplne iný. Takže moje favoritky sa epizódu po epizóde menili. Na prvý dojem ma očarila Mirka, ale časom ma najmä tá jej spiritualita trošku odradila. Petrana tiež nebola môj úplný favorit. V mojej finálovej trojke by možno bola Virgínia.

image

Uplatnil sa aj v modelingu.

Spája vás niečo s minuloročným ženíchom Tomášom Tarrom, okrem toho, že ste obaja Slováci, ktorí úspešne podnikajú v zahraničí?

S Tomášom sa nepoznám osobne, takže neviem povedať či nás niečo spája. On je skôr na motorky ja na autá, športujeme obaja, no ja som skôr zameraný na šport všeobecne nielen fitko – cestná cyklistika, bežky, snowboard, záleží od obdobia. Fitko ma baví, ale viac uprednostňujem funkčný tréning. Verím, že sa niekedy s Tomášom stretneme a že si budeme mať čo povedať.

image

Radko prezradil, že vlani by si do finálvoej trojky vybral Virgíniu (v ružových šatách).

Čo preferujete pri výbere svojej partnerky? Čo vás na žene dokáže zaujať na prvý pohľad?

Určite sú to oči, úsmev, celá postavu. A pozriem sa na zadok (ako každý muž).

image

Ruža pre nevestu 2 prichádza 8. marca.

A dáte vôbec na prvý pohľad?

Prvotná chémia je veľmi dôležitá. Atraktivita z prvého momentu tam musí byť, inak by to nefungovalo. Takže áno, dávam na prvý dojem. Aj pri dievčatách keď vystúpili z limuzíny som si všímal akým spôsobom prišli, ako rozprávali, ako sa správali, čo mi doniesli, či to bolo niečo zážitkové a každá spravila nejaký dojem.

image

Nový ženích s moderátorom šou Krištofom Králikom.

Minuloročný ženách Tomáš Tarr žil v Ázii a podľa jeho slov sa rozhodol ísť do šou Ruža pre nevestu, že sú mu bližšie dievčatá zo Slovenska. Ázijské ženy mali podľa neho iný naturel, preto hľadal skôr Slovenku? Ako je to u vás? Sú aj nórske ženy výrazne iné ako Slovenky?

Škandinávci sú vo všeobecnosti chladnejší a v porovnaní napríklad so Španielmi sú menej temperamentnejší. Ťažšie si k sebe pripúšťajú ľudí. Takže áno nórske ženy sú iné ako Slovenky.

image

Pre Radka je šport dôležitý, aktivity preferuje aj na rande.

Zo slovenských dvoch sérií ženísi nakoniec s vybranými nevestami nezostali, dokonca z 27 sérií v USA (kde má tento formát asi najintenzívnejšiu históriu) zostali spolu len 3 dvojice... Ste optimista a aj cez nepriaznivé štatistiky veríte, že si nájdete lásku na celý život práve v tejto televíznej šou?  

Pevne verím a dúfam, že sa to môže podariť.

image

V minulosti nosil aj polodlhé vlasy.

Dokázali by ste kvôli žene zanechať svoj život v Osle a vrátiť sa na Slovensko?

V Nórsku mám veľké zázemie, mám tam biznis, byt, kamarátov. Momentálne si neviem predstaviť odísť z Osla. Už som život od nuly začínal dvakrát – v Španielku a Nórsku. Uvedomujem si, že žiadať niekoho, aby sa kvôli láske presťahoval od svojej rodiny do inej krajiny a začal život od nuly je trúfalé. Verím však, že sa mi podarí vybrať si tú správnu, s ktorou sa budeme postupne spoznávať, nájdeme si k sebe cestu aj napriek diaľke. Nebude nám robiť problém pendlovať medzi dvomi krajinami a časom budeme pripravení otvoriť otázku usadenia sa v Osle.

image

Nájde svoju vyvolanú?

Čo očakávate od šou Ruža pre nevestu. Samozrejme okrem toho, že si nájdete vysnívanú nevestu?

Nemám veľké očakávania a pravdu povediac, neviem čo mám očakávať. Predpokladám, že o pár týždňov si uvedomím realitu šou, točenia, mediálny záujem a uvidím aké to bude. Ťažko sa to teraz predstavuje.  

image

Minuloročný televízny ženích Tomáš Tarr si vlani vybral Petranu.

Ste pripravený na silný mediálny záujem a to že vás veľa Slovákov bude porovnávať práve s vaším predchodcom Tomášom Tarrom?

Jasné, rátam s tým, že nás budú porovnávať. Sme dve rozdielne osoby, takže je to prirodzené. Verím, že zanechám dobrý dojem. V šou som sám sebou, snažím sa prezentovať taký aký skutočný som a nehrať sa na niečo iné. Dúfam, že to dobre dopadne a teším sa na to.

image

Radko rád cestuje.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
23. október 2024 18:36