StoryEditor

Režisér Na nože: Reštaurácie zvyknú trpieť gastroslepotou a pred natáčaním posielame do podnikov mystery dinerov

19.02.2024, 11:20
Autor:
michmich

"Ľudia okolo Grodona Ramsaya vymysleli tento formát geniálne, ale hlavne nechávajú pomerne voľnú ruku pri jeho výrobe. A keďže nie je každý diel ako “cez kopirák”, myslím si, že to je jedným z dôvodov úspechu relácie," hovorí režisér projektu Na Nože Dušan Domanský.

TV Markíza začne vysielať už tretie sériu reality šou Na nože. Verili ste, keď sa vracala šou po dlhých rokoch znovu na obrazovky, že Slovákov tak zaujme?

Formát Gordona Ramsaya Kitchen Nightmares bol u nás veľkým hitom najmä vďaka českej verzii a myslím, že sa nám podarilo nadviazať na britskú šou veľmi úspešne. Od začiatku sme vedeli, že, keďže je táto šou populárna po celom svete, bude fungovať aj u nás. Skôr sme sa báli, že Na Nože budú ľudia porovnávať s Ano, šéfe!, ale myslím, že vďaka Maťovej osobnosti sa to skoro vôbec nedialo a nedeje. V prípravách sme sa snažili napozerať čo najviac zahraničných verzií, aby sme vedeli porovnať, čo robiť inak, čo naopak funguje a čo by mohlo fungovať aj u nás. Základ však stále je, že Maťo nie je iba človek, ktorý skritizuje a odíde, ale snaží sa vždy reštauráciám ponúknuť riešenie.

image

Režisér Dušan Domanský počas natáčania relácie Na nože.

Aké sú špecifiká takéhoto projektu, čo musíte dodržiavať? 

Oproti iným formátom nemá Na Nože až také striktné pravidlá. Pre nás je dôležité mať reštauráciu s príbehom, ktorá naozaj potrebuje pomôcť.

image

Natáčanie Na nože je časovo dosť náročné.

Stalo sa vám už, že ste natáčali diel v nejakej reštaurácie a nedokázali ste to dokončiť?...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
14. január 2025 21:01