StoryEditor

Víkendové diskusie: O prezbrojovaní armády, či o hrozbe zahraničnej izolácie Slovenska

08.03.2024, 18:37
Autor:
michmich

Relácie prinesú dvojporciu rovnakých politikov v dvoch rozdielnych reláciách a aj exkluzívny prieskum dôveryhodnosti politických lídrov - vrátane prezidentky a premiéra.

image

Sobotné dialógy.

Sobotné dialógy

V sobotu 9. marca od 12:10 hodiny prinesie RTVS naživo politickú diskusiu na Rádiu Slovensko, ale pozrieť si ju budete môcť aj vo vysielaní spravodajskej RTVS :24.

Pozvanie do rozhlasovej relácie prijali podpredseda vlády a minister obrany SR zo strany Smer - SSD Robert Kaliňák a poslanec Národnej rady Slovenskej republiky, podpredseda strany SaS Branislav Gröhling.

Moderátorka Anna Vargová s nimi bude diskutovať na témy ako aktuálne rozhodnutie Ústavného súdu o pozastavení účinnosti časti novely Trestného zákona, obranná dohoda s USA, prezbrojovanie armády a ďalšie aktuálne dianie.

image

V politike.

V politike

Prvú nedeľnu víkendovú diskusiu môžete vidieť 10. marca v štandardnom čase o 11:00 hodine na spravodajskej stanici ta3. Moderátor Richard Dírer privíta v štúdiu ministra obrany zo strany Smer - SSD Roberta Kaliňáka a za opozíciu predsedu poslaneckého klubu Progresívne Slovensko Martina Dubéciho. 

Zhovárať sa budú o prezidentských voľbách 2024, zverejnených kandidátkach politických strán do europarlamentu, či o stave v Slovenskej informačnej službe a jej aktuálnom dosadení do funkcie nového námestníka SIS Pavla Gašpara.

image

O 5 minút 12.

O 5 minút 12

RTVS prinesie naživo v nedeľu 10. marca od 11:55 hodiny na Jednotke a vo vysielaní RTVS :24 ďalšie vydanie jej politickej víkendovej relácie O 5 minút 12. 

Hosťami moderátorky Marty Jančkárovej bude minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR a podpredseda strany Smer - SSD Juraj Blanár a predseda poslaneckého klubu Progresívneho Slovenska v NR SR Martin Dubéci.

Dramaturgia relácie im pripravila diskusné témy ako napĺňanie priorít a výzvy pre zahraničnú politiku SR a medzinárodné postavenie SR v kontexte aktuálnych krokov a vyjadrení. Ale rozoberú aj ďalšie aktuálne domáce politické dianie.

image

Na telo.

Na telo

Český premiér Petr Fiala tento týždeň ohlásil prerušenie medzivládnych konzultácii s kabinetom Roberta Fica. Dôvodom je odlišný názor na vojenskú pomoc Ukrajine aj stretnutie Juraja Blanára s ruským šéfom diplomacie Sergejom Lavrovom.

Vláda dosadila do funkcie námestníka SIS Pavla Gašpara. Vďaka zmene štatútu tajnej služby má teraz kompetencie riaditeľa. Progresívne Slovensko tento krok kritizuje a avizuje, že sa obráti na Generálnu prokuratúru. 

Nielen o týchto témach, ale aj o nadchádzajúcich prezidentských voľbách či možných problémoch pri čerpaní eurofondov, sa bude moderátor Michal Kovačič už túto nedeľu 10. marca v relácii Na telo rozprávať s ministrom investícií Richardom Rašim (Hlas-SD) a podpredsedom Progresívneho Slovenska Tomášom Valáškom.

Okrem toho prinesie Na telo aj exkluzívny prieskum dôveryhodnosti politických lídrov vrátane prezidentky a premiéra.

Relácia Na telo sa tradične začína o 13:00 hodine na obrazovkách TV Markíza a webe TVNOVINY.sk.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
09. máj 2024 04:48