Volebnú štúdio s Michalom Kovačičom, Zuzanou Čimovou a Adelom Ghannamom.
StoryEditor

Markíza staví počas volebnej noci na virtuálnu realitu a najmodernejšiu grafiku

22.03.2024, 14:56
Autor:
redred

Volebné výsledky budú divákom prvý raz v slovenskej histórii odprezentované prostredníctvom virtuálnej reality a real-time 3D grafiky zasadenej do skutočného vonkajšieho priestoru.

Slovensko čaká v sobotu 23. marca 2024 prvé kolo prezidentských volieb a vďaka televízii Markíza nájdu diváci a diváčky všetky dôležité informácie na jednom mieste. Už o 20:30 hodiny odštartuje priamy prenos mimoriadnej relácie s názvom Prezident 2024: Volebná noc, ktorou budú sprevádzať moderátori Zuzana Čimová, Michal Kovačič a Adel Ghannam.

Diváci sa môžu tešiť na nielen informačne, ale aj vizuálne bohatý päťhodinový televízny maratón. „Vynaložili sme naozaj veľké úsilie, aby diváci dostali všetky informácie prostredníctvom absolútne najmodernejšieho grafického obalu, ktorý súčasná televízna technológia umožňuje. Volebnú noc tiež zatraktívnime viacerými zaujímavými obsahovými novinkami, ktoré budú mať na Slovensku úplnú premiéru, skutočne je sa na čo tešiť,“ konštatuje Michal Kratochvíl, riaditeľ Centra spravodajstva a publicistiky TV Markíza.

image

Moderátor Michal Kovačič.

Moderátor Michal Kovačič privíta v štúdiu Televíznych novín politického komentátora Mariána Leška a sociológa, riaditeľa agentúry Focus Martina Slosiarika, ktorí budú počas celej volebnej noci analyzovať a komentovať priebežné výsledky volieb. Redaktori a redaktorky spravodajstva sa budú naživo hlásiť z volebných centrál prezidentských kandidátov s aktuálnymi informáciami a prvými reakciami.

Z druhého štúdia bude do vysielania vstupovať redaktor Adel Ghannam, ktorý bude divákom TV Markíza prezentovať priebežné výsledky volieb prostredníctvom špeciálnej mapy Slovenska, ktorá sa bude zafarbovať podľa toho, kto v danom okrese vyhráva. Diváci tak budú môcť naživo sledovať, ktorý kandidát v danom momente vedie v ktorom okrese. „Zároveň budeme spracovávať informácie a reakcie zo sociálnych sietí, ktoré Adel priebežne odprezentuje divákom,“ upresňujeTibor Mattyašovský, šéfredaktor spravodajstva TV Markíza.

image

Zuzana Čimová.

Priamo spred Prezidentského paláca v Bratislave sa budú počas celej noci spájať s moderátorkou Zuzanou Čimovou, ktorá divákom prvý raz v slovenskej histórii odprezentuje výsledky volieb prostredníctvom prepojenia virtuálnej reality a real-time 3D grafikyso skutočným vonkajším priestorom.

Vo volebnom grafickom obale sa predstavia už večerné Televízne noviny o 19:00 hodine s moderátorskou dvojicou Viktor Vincze a Zuzana Čimová. Výnimočne však nebudú spolu sedieť v štúdiu, ale Zuzana Čimová sa prihlási spred Prezidentského paláca, odkiaľ divákom a diváčkam predstaví svoju úlohu počas volebnej noci a uvedie príspevky týkajúce sa volieb.

Deň po voľbách v nedeľu 24. marca o 09:55 hodine odvysiela TV Markíza ďalšiu mimoriadnu reláciu s názvom Prezident 2024: Víťazi volieb, ktorú bude taktiež moderovať Zuzana Čimová. Voľbám a ich výsledkom sa budú venovať aj politická diskusná relácia Na telo o 13:00 hodine a večerné Televízne novinyo 19:00 hodine.

image

Adel Ghannam.

V prípade, že prezident nebude zvolený v prvom kole volieb sa druhé kolo uskutoční 6. apríla 2024 a pokračovať bude aj špeciálne volebné vysielanie TV Markíza.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
05. apríl 2024 00:42