StoryEditor

Jojka získala pre seba veľké herecké úlovky. Do Nemocnice smerujú hviezdy Markízy

25.03.2024, 15:24
Autor:
michmich

A to nie je všetko, okrem dvoch niekdajších tvárí televízneho lídra, rozohrajú svoje úlohy ďalšie tri postavy.

Jojka, ktorá po dva a pol roku cíti obsahovú vyčerpanosť svojho niekdajšieho seriálového hitu Nemocnica, sa rozhodla, že pritiahne záujem divákov k seriálu novými postavami. Navyše tým, že jej najnovšie zo zoznamu hercov vypadlo niekoľko mien, bolo logickým krokom, že sa hereckom teritóriu rozhliadla po nových menách. 

Niekdajší seriálový hit TV Joj vo svojich prvých sériách dosahoval prvými sériami trhový podiel v obchodnej cieľovke aj okolo 25 percent, no v aktuálne najnovšej, jarnej sezóne v silnej konkurencii Dunaja, k vaším službám, uhráva len polovičné výkony. Napríklad posledne odvysielaný diel, vo štvrtok 21. marca skončil s podielom na trhu len na úrovni 12,2 percenta. Aj v univerzálnom publiku ju predtým sledovalo takmer po milióna divákov, teraz niektorými epizódami nevyskočí ani nad 300 tisícovú hranicu. 

image

Do Nemocnice prichádzajú nové postavy.

Odchod či prestávky niekoľkých postáv

Seriál Nemocnica opustila kvôli zdravotným komplikáciám herečka Petra Vajdová, ale aj jej kolegyňa Dominika Morávková-Zeleníková, ktorá zas uprednostila pred seriálom nahrávať film. Jej postava sa tak v deji presťahovala do Popradu.

Rovnako sa z deja vytratil aj herec Juraj Loj, ktorého kroky zas smerovali do Markízy, kde účinkuje v tanečnej šou Let´s Dance. Práve intenzívne tréningy v tejto šou a aj ďalšie herecké povinnosti mu nedovolovali sa plne venovať hraniu v jojkárskej Nemocnici, tak nateraz (a len čas ukáže či definitívne) dramaturgovia jeho postavu vyškrtli zo scenára. 

image

Niekdajšie hviezdy Markízy tentoraz obohatia seriál Nemocnica.

Tieto herecké odchody preto dali tvorcom seriálu priestor, aby povolali do deja nové postavy. A práve do dvoch z nich sa im podarilo uchmatnúť dvoch hercov, ktorí donedávna hviezdili v projektoch TV Markíza.

A to herec David Hartl, ktorý najskôr vyhral v roku 2019 piatu sériu šou Tvoja tvár znie povedome a potom hral učiteľa základnej školy v podvečernom seriálu Oteckovia.

image

Do Nemocnice prichádzajú nové postavy.

Druhou je Mária Schumerová, ktorá si minulý rok získala veľké sympatie divákov ako Johanka v seriálovom hite Dunaj, k vašim službám. Keďže osud manželky Petra Kučeru, ktorá bola navyše smrtelne chodá, skončil v úspešnom seriálovom počine tragicky, bola len otázka času, kedy dostane mladá herečka novú televíznu ponuku. A tá prišla veľmi rýchlo z Jojky.

A koho budú sympatickí mladí herci hrať?      

Dávid Hartl – doktora Dávida Slamku, pediatra a chirurga

Milý, láskavý, spravodlivý, rozumný, ochotný, ústretový. To všetko je chirurg Dávid Slamka.  Dobrý kamarát, ochotný kolega, spoľahlivý partner. Dávid má všetky superlatívy a je to presne ten muž, ktorého si každá. matka želá pre svoju dcéru.  Jediné, čo Dávidovi chýba, je vášeň. Ako s ním a s jeho charakterom zamáva stretnutie so ženou, na ktorú by najradšej zabudol? A ako to slušný Dávid ustojí?

Mária Schumerová  - lekárku, psychiatrička Mirku Rybárovú

Dávidova priateľka  Mirka je rovnako skvelá a spoľahlivá baba do voza i do koča. Dávida pozná od detstva, vie, že sa na neho môže vo všetkom spoľahnúť a predstavuje si, aký pokojný a rozumný život bude vedľa neho mať. No aj jej chýba dobrodružstvo, ktoré si musí vyskúšať. Pod idylickým vzťahom Dávida a Mirky sa doslova zatrasie zem a my budeme s napätím sledovať, či to ustoja. 

No to nie je všetko. Okrem nich obohatia dej ďalšie tri nové postavy. 

image

Katarína Šafaříková ako estrička Lea Vychodilová.

Katarína Šafaříková – sestrička Lea Vychodilová 

Nežná, láskavá a ústretová Lea je všetkým od začiatku podozrivá. Prečo? Zdá sa, že je priateľka Rity Bílej, ktorá si mu aj vzala pod ochranné krídla. Lei tak kolegovia automaticky pripisujú Ritine vlastnosti a striehnu, kedy koho podrazí. Lea má pred sebou dlhú cestu, ako nie len lekárom a sestrám, no predovšetkým sama sebe dokázať, kým v skutočnosti je. 

image

Juraj Ďuriš ako doktor - chirurg Alexander Vlk.

Juraj Ďuriš – doktor Alexander Vlk – chirurg

Doktor Vlk je lovec a predátor. Miluje nebezpečné strategické hry, v ktorých uštve svoje obete. Jeho prvou výzvou sa stáva Denisa, Vlk však netuší, že má pred sebou veľmi zdatnú protivníčku, ktorá sa ho nezľakne. Napriek jeho neskrotnej povahe všetkých prekvapí, že pokiaľ ide o pacientov, Vlk je vždy profesionálom na 100 percent a nečakaným parťákom na sále. 

image

Jana Balková ako sestrička Johana Hrnčiarová

Janka Balková –  sestrička Johana Hrnčiarová

Kde sa vzala, tu sa vzala divoká a neskrotná rebelka - sestrička Johana. Vpadne do nemocnice skutočne ako s čistého neba. No my poznáme jej zázemie aj dôvod. Vychoval ju chlap, ktorý sedí v base kvôli nekalým podnikateľským praktikám a chorá matka. Práve tá jej prezradí tajomstvo z minulosti, po ktorom Johana pátra. Matka má však psychické problémy a výpadky  pamäte. Čo z toho, po čom Johana pátra, je pravda a čo len matkin výmysel?

image

Nová posiela v Nemocnici je aj Dominika Richterová.

Navyše len pred pár epizódami sa do hereckého zoskupenia pridala ďalšia nová lekárka, ktorú svárňuje herečka Dominika Richterová. 

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
12. apríl 2024 07:56