StoryEditor

Víkendové diskusie aj o možnom zmrazení eurofondov, či o slobode slova a médiách

19.04.2024, 16:06
Autor:
michmich

Po tom, čo vládni politici odmietli chodiť do politickej diskusie Na telo, sa Markíza rozhodla, že svojich hostí dopredu prezrádzať nebude.

image

Sobotné dialógy.

Sobotné dialógy

V sobotu 20. apríla od 12:10 hodiny na Rádiu Slovensko, ale aj vo vysielaní RTVS :24 prinesie Telerozhlas ďalšie vydanie rozhlasovej politickej diskusie Sobotné dialógy. S moderátorkou Karolínou Lacovou bude tentoraz diskutovať minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie a podpredseda strany Hlas-SD Richard Raši a poslanec NR SR a predseda hnutia KDH Milan Majerský.

Témy ich diskusie budú z domácej politiky – voľba predsedu parlamentu, dianie v Hlase a prípravy na odchod Petra Pellegriniho do prezidentského paláca, vzťahy medzi vládnymi, ale aj opozičnými stranami, otváranie koaličnej zmluvy, či spolupráca KDH s koalíciou. No rozoberať budú aj reformu verejného obstarávania, zákon o mimoriadnych opatreniach pre strategické investície, aktuálne dianie v parlamente, či hrozbu zastavenia peňazí z plánu obnovy a aj investičné projekty – výstavba nových nemocníc. No dotknú sa aj ďalšieho aktuálneho problému a to zákona o odstrele medveďov. 

image

V politike.

V politike

Trojlístok nedeľných politických diskusií už tradične odštartuje 21. apríla relácia V politike na ta3 o 11:00 hodine. Moderátor Richard Dírer privíta ministra vnútra SR a generálneho manažéra a člena predsedníctva strany Hlas-SD Matúša Šutaja Eštoka a predsedu Progresívneho Slovenska a podpredsedu parlamentu Michala Šimečku. 

Rozprávať sa budeme o možnom zmrazení eurofondov, bezpečnostné zložky a ich budúcnosť či sloboda slova a médií.

image

O 5 minút 12.

O 5 minút 12

RTVS aj v nedeľu odvysiela svoju politickú diskusiu. Relácia o 5 minút 12 štartuje naživo v nedeľu 21. apríla o 11:55 hodine na obrazovkách Jednotky, ale odvysielajú ju zároveň aj v spravodajskej RTVS :24. Diskutovať  prídu minister školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR, člen predsedníctva strany Hlas-SD Tomáš Drucker a poslankyňa NR SR a podpredsedníčka hnutia Progresívne Slovensko Lucia Plaváková. 

S moderátorom Marekom Makarom rozoberú aktuálnu politickú situáciu a riadenie štátu. A to napĺňanie reforiem a čerpanie prostriedkov z Plánu obnovy a ako chce vláda docieliť presadzovanie svojich priorít v rezorte školstva.

image

Predvolebnú diskusiu moderoval Michal Kovačič.

Na telo

Po vyostrenom období pred dvoma týždňami, kedy sa politici vládnej koalície dohodli, že nebudú prijímať pozvania do relácie Michala Kovačiča, máme od Markízy potvrdené, že diváci môžu aj tento víkend očakávať nové vydanie Na telo.

Minulú nedeľu vyriešili neúčasť vládneho politika uplatnením tzv. inštitút prázdneho kresla, kedy sedel s moderátorom v štúdiu len predseda hnutia KDH Milan Majerský. V druhej časti relácie diskutovali Jozef Banáš a Milan Kňažko.

Markíza už minulý týždeň zoznam hostí dopredu nezverejnila, bolo to pre divákov "prekvapenie". Rovnako sa rozhodla konať aj tentoraz. Podľa informácií Stratégií hostí nedeľného vydania Na telo 21. apríla o 13:00 hodine nebudú rovnako prezrádzať dopredu. 

Jediné čo v upútavke prezradili bolo, že prinesú exkluzívne prieskum dôveryhodnosti všetkých ministrov Ficovej vlády s naozaj prekvapivými výsledkami aj posunmi. Okrem iného ukáže aj to, kto je spomedzi členov Hlasu favoritom Slovákov pred blížiacou sa voľbou nástupcu Petra Pellegriniho v predsedníckom kresle.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 18:05