Gabriela Kajtárová strávi v hlavnom meste Belgicka celkovo šesť týždňov.
StoryEditor

Redaktorka Markízy Gabriela Kajtárová mení svoje pôsobisko

22.04.2024, 14:41
Autor:
redred
  • TV Markíza plánuje podchytiť tému Eurovoľby vo veľkom. V Bruseli vytvorí vlastnú redakciu. 
  • Špičkové pokrytie prezidentských volieb upevnilo pozíciu televízie ako lídra a trendsettera v oblasti spravodajstva.
  • Blížiace sa voľby do europarlamentu berú ako príležitosť nadviazať na divácku dôveru a posunúť sa opäť o krok ďalej.
  • Markíza chce preto ponúknuť divákom a diváčkam informačný štandard, ktorý zatiaľ na slovenskom trhu nemal obdobu.
  • Okrem tém priamo z centra diania v Bruseli bude spravodajstvo Markízy prinášať aj inšpiratívne príbehy úspešných Slovákov a Sloveniek.

Po divácky úspešnom pokrytí prezidentských volieb sa televízia Markíza pripravuje na plné nasadenie počas eurovolieb. Priamo v centre európskeho diania, belgickom Bruseli, zriadi vlastnú prechodnú redakciu a okrem komplexného informačného servisu divákom prinesie aj zaujímavé a inšpiratívne príbehy Slovákov, ktorí uspeli na európskej úrovni.

image

Eurovoľby na Markíze: Vlastná redakcia v Bruseli a zaujímavé príbehy ľudí, ktorí uspeli na európskej úrovni.

„Ocitli sme sa v zaujímavej situácii, kedy sme zažili dve volebné kampane prebiehajúce jedna cez druhú. Pochopiteľne sme priorizovali prezidentské voľby a potvrdili sme, že máme najsilnejší tím na trhu. Dôkazom je vysoká sledovanosť a celkovo úspešné a divácky atraktívne pokrytie volieb hlavy štátu. Teraz však máme pred sebou ďalšiu výzvu a tou bude rovnako profesionálne zvládnuť voľby do europarlamentu. Som si istý, že diváci a diváčky sa majú na čo tešiť a vďaka nášmu spravodajskému tímu budú informovaní o všetko podstatnom a dôležitom,“ zhodnotil Peter Gažík, generálny riaditeľ skupiny Markíza.

V súvislosti s eurovoľbami dôjde aj k niekoľkým konkrétnym krokom. Redaktorka Gabriela Kajtárová sa od 1. mája 2024 presunie do Bruselu, kde bude pôsobiť v dočasne zriadenej redakcii TV Markíza. V hlavnom meste Belgicka strávi celkovo šesť týždňov. Počas svojho pobytu bude pokrývať všetky dôležité aspekty nadchádzajúcich volieb do Európskeho parlamentu a tiež výzvy na úrovni Európskej únie, ktoré majú priamy dopad na Slovensko.

image

Redaktorka Gabriela Kajtárová sa od 1. mája 2024 presunie do Bruselu, kde bude pôsobiť v dočasne zriadenej redakcii TV Markíza.

„Máme v redakcii záujem venovať sa téme eurovolieb priamo z hlavného mesta Európy a cez ľudské príbehy byť ešte bližšie našim divákom a diváčkam. Témy týkajúce sa Bruselu sú dlhodobo vnímané ako ťažké či neosobné. Chceme ich preto prinášať ľudskou rečou a priblížiť nielen dianie, ktoré sa ich týka, ale aj príbehy úspešných krajanov, ktorí nás na európskej úrovni reprezentujú,“ doplnila Gabriela Kajtárová.

Redaktorka Martina Töröková sa zameria na prípravu reportáží o viacerých inšpiratívnych príbehoch Slovákov, ktorí sa presadili v rôznych krajinách Európskej únie. Navštívi hneď niekoľko členských štátov a divákom sprostredkuje príbehy ľudí, ktorých životy a kariéry by bez možností, ktoré ponúka členstvo v EÚ, pravdepodobne nikdy nezískali taký rozmer.

image

Redaktorka Martina Töröková sa zameria na reportáže o inšpiratívnych príbehoch Slovákov a Sloveniek, ktorí sa presadili v krajinách Európskej únie.

Riaditeľ Centra spravodajstva a publicistiky TV Markíza Michal Kratochvíl spresnil, že ambíciou spravodajského tímu je voľby nielen pokryť, ale celkovo posunúť spracovanie európskych tém na vyššiu úroveň: „V tomto období pred eurovoľbami si intenzívne uvedomujeme, že naše poslanie informovať verejnosť je dôležitejšie, než kedykoľvek predtým. Dôsledné sústredenie sa na pokrytie európskych volieb nám umožňuje poskytnúť našim divákom a diváčkam nielen aktuálne informácie, ale aj hlbší pohľad do procesov, ktoré formujú budúcnosť Európy. Vnímame náš záväzok poskytovať objektívne a vyvážené spravodajstvo, ktoré obyvateľom Slovenska umožní v nadchádzajúcich eurovoľbách urobiť informované rozhodnutie."

Voľby do europarlamentu sa konajú každých päť rokov a umožňujú obyvateľom Európskej únie zvoliť si priamo svojich zástupcov za poslancov a poslankyne Európskeho parlamentu. Tieto voľby sa uskutočnia vo všetkých členských štátoch v dňoch 6. až 9. júna 2024.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
22. apríl 2024 14:50