StoryEditor

Pepe Majeský: Z Let´s Dance sa stal event roka, geniálne trio porotcov by som nemenil

02.05.2024, 12:53
  • Brandový a imidžový dosah Let´s Dance je obrovský, často nemerateľný peniazmi. Skúste si položiť otázku, koľko by ste museli investovať do nejakých kampaní, aby ste sa zviditeľnili. A toto práve Let´s Dance robí dokonale.
  • Na workshopoch v BBC sa stretávame s kolegami z ostatných krajín. Každá krajina má priestor odprezentovať novinky, ktoré do šou priniesli. My sa môžeme inšpirovať, prípadne zvážiť, čo by sa dalo urobiť aj u nás.
  • Facundo Arana dostal od nás ponuku na tancovanie vlani a aj tento rok. No s vďakou ich odmietol. Teraz, keď som vymyslel princíp meniaceho sa štvrtého porotcu, dokonale mi zapadol do skladačky a túto ponuku prijal rád.
  • Projektov, ktoré by som si vedel predstaviť priniesť na Slovensko, je viac - hovorí v rozhovore režisér a kreatívny producent tanečnej šou Let´s Dance a aj iných veľkých projektov ako Superstar, či Český slavík Pepe Majeský.

V nedeľu nás čaká finále 9. série tanečnej šou Let´s Dance, ktorá zažíva jednu z najsilnejších sérií za posledné roky. Výborná sledovanosť aktuálneho ročníka posmelila Markízu k prekvapivému kroku a preto na jeseň vyrazia so šou na turné po Slovensku. Predaj vstupeniek spustili minulú nedeľu počas živého prenosu a za lístkami sa len tak zaprášilo. Televízia tak narýchlo pridávala ďalšie predstavenia. 

image

Semifinálové štvorica tohtoročnej Let´s Dance.

pepeconfidential
Aktuálnu nedeľu sa vo finálovom priamom prenose v súboji o titul kráľ a kráľovná tanečného parketu proti sebe postavia tanečné dvojice zložené s profesionálnych tanečníkov a troch hereckých hviezd. Či si uchmatne prestížny titul Anna Jakab Rakovská, Juraj Loj alebo Jakub Jablonský sa tak dozvieme už o pár dní. No my sme sa už teraz pozhovárali s jej režisérom a kreatívnym producentom tanečnej šou Pepem Majeským.

Zisťovali sme ako vníma aktuálnu sériu, neobáva sa, že každoročné nasadenie môže formát vyčerpať, či čo je pre neho v šou nemeniteľné? No zabrdli sme aj do ďalších programov, pri ktorých sa rovnako posadil na režisérsku stoličku. Čo hovorí na minuloročný úspech improvizačnej šou Možné je všetko, alebo ako vníma fenomén Superstar a prečo si myslí, že u ľudí zaberá  na televíznej obrazovke už dve dekády. 

image

Pepe Majeský.

Aktuálne znovu ovládol televízne obrazovky Let´s Dance 2024. Je to pre vás po toľkých rokoch stále projekt, s ktorým radi prekonávate nové výzvy, alebo ho zaraďujete už do svojej komfortnej zóny, a teda robí sa vám dobre?

Je to pre mňa kombinácia výzvy a komfortnej zóny. Robím už štvrtý ročník a každá jedna sezóna je pre nás výzva. Zakaždým máme nových 11 párov, obmieňame porotu, vymýšľame nové dramaturgické špeciálne čísla, voláme do šou nových špeciálnych hostí. No a hlavne sa snažíme sami pred sebou a aj voči divákom posúvať latku vyššie a vyššie, aby sme stále niečím prekvapovali a držali divácku pozornosť. Tú sa nám darí držať na vysokej úrovni. Keď si to porovnáme, tak sme ešte na lepších číslach v sledovanosti ako pred rokom.

Tento rok ste mali dokonca aj extra silného konkurenta. Jojka priniesla do totožného vysielacieho času druhú sériu minuloročného seriálového hitu Iveta. Aj toto bola pre vás výzva?

Konkurencia je vždy, s tým nespravíte nič. Musíte veriť hlavne svojmu produktu. A to my Let´s Dance veríme. Musíte robiť veci najlepšie, ako viete, a potom vás to potiahne. Myslím si, že z Let´s Dance sme vybudovali už taký polofenomén. V podstate je to event roka a ľudia sa na to tešia. Má to silný brandový, ...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
03. máj 2024 12:56