StoryEditor

Víkendové diskusie o bezpečnosti na školách, odvolávaní ministeriek i voľbách do Bruselu

10.05.2024, 17:18
Autor:
michmich

Na telo tiež prinesie exkluzívny prieskum agentúry Focus o dôveryhodnosti lídrov politických strán a prezidentky Zuzany Čaputovej.

image

Sobotné dialógy.

Sobotné dialógy

Prvá víkendová diskusia sa dostane do éteru v tradičnom čase v sobotu 11. mája od 12:10 hodiny na Rádiu Slovensko, ale telerozhlas ho odvysiela aj na svojej spravodajskej RTVS :24.

Moderátor Matej Baránek pozval do rozhlasového štúdia diskutovať predsedu výboru NRSR pre obranu a bezpečnosť zo strany Smer SD Tibora Gašpara a podpredsedu výboru NRSR pre obranu a bezpečnosť z hnutia Slovensko Gábora Grendela.

Témy ich diskusie budú, okrem aktuálneho problému bezpečnosti našich žiakov kvôli nahlasovaniu bômb na školách, aj informácie tajných služieb, ktoré varujú pred sabotážami Ruska v EÚ. Rozoberú aj medzinárodnú ako aj národnú bezpečnostnú situácii a povenujú sa aj inaugurácii Putina bez účasti takmer všetkých čelných predstaviteľov európskych krajín. Zaujímavé reakcie od hostí môžeme očakávať na tému prekvapivej návštevy ruského veľvyslanca v parlamente. No diskutujúci rozoberú aj 20 rokov Slovenska v EÚ, ale aj súdržnosť koalície; či aktuálne odvolávanie ministeriek.

image

V politike.

V politike

"Zatiaľ sú v Bratislave, ale ich snom je Brusel. Deň čo deň nás presviedčajú, že im ide len o naše blaho. Spomenú si ešte na nás v tej únii," kladie rečnícku otázku v propagačnom videu na nové vydanie politickej diskusii V politike na ta3 jej moderátor Richard Dírer. Práve nosnou témou diskusie budú voľby do Európskeho parlamentu. Hosťami V politike v nedeľu 12. mája od 11.00 hodiny budú štyria kandidáti na pozície poslancov do Európskeho parlamentu.

Diskutovať budú kandidátka na poslankyňu EP za Progresívne Slovensko Veronika Cifrová Ostrihoňová, kandidátka na poslankyňu EP za stranu Sloboda a Solidarita Jana Bittó Cigániková, kandidát na poslanca EP zo strany Smer-SD Erik Kaliňák a kandidát na poslanca EP za stranu Hlas-SD Branislav Ondruš.

image

O 5 minút 12.

​O 5 minút 12

Verejnoprávny vysielateľ prinesie naživo v nedeľu 12. mája od 11:55 hodiny na Jednotke, ale aj vo vysielaní RTVS :24 ich druhú víkendovú politickú diskusiu O 5 minút 12.

Hosťami moderátorky Marty Jančkárovej bude tentoraz minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR a podpredseda strany Hlas-SD Erik Tomáš a poslanec NR SR a predseda hnutia KDH Milan Majerský.

Debatovať budú na témy ako riadenie štátu, podmienky fungovania koalície a spolupráca v opozícii, nastavenie a udržateľnosť dôchodkového systému a sociálny štandard ľudí v kontexte ozdravovania verejných financií.

image

Hostia víkendových politických diskusií.

Na telo

Opozícia sa snaží odvolať ministerku zdravotníctva Zuzanu Dolinkovú. Podľa poslancov hnutia Slovensko nerieši akútne problémy rezortu a zákony presadzuje chaoticky. V národnej rade majú o jej odvolaní rozhodovať v utorok.

Tibor Gašpar pozval do parlamentu ruského veľvyslanca Igora Bratčikova. Strany Progresívne Slovensko a SaS zorganizovali tichý protest. Poslanec Smeru-SD nakoniec stretnutie zrušil.

Aj o týchto témach sa bude už túto nedeľu 12. marca moderátor Michal Kovačič rozprávať v relácii Na telo s predsedom hnutia Slovensko Igorom Matovičom. "Do duelu s ním sme pozvali Roberta Kaliňáka, Matúša Šutaja Eštoka a Andreja Danka. V prípade, že žiaden z nich do relácie nepríde, televízia uplatní inštitút prázdneho kresla," vysvetlil PR manažér TV Markíza Lukáš Kočíšek.

Stále aktuálna je aj hrozba zastavenia eurofondov. O vzťahoch s Bruselom a vojne na Ukrajine budú v druhej časti relácie diskutovať poradca premiéra Eduard Chmelár a bývalá politička a diplomatka Magda Vášáryová.

Na telo tiež prinesie exkluzívny prieskum agentúry Focus o dôveryhodnosti lídrov politických strán a prezidentky Zuzany Čaputovej. Relácia Na telo na Markíze sa tradične začína o 13:00 hodine. 

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
10. máj 2024 17:19