StoryEditor

Pozrite si príbeh úspešného ťaženia Slovákov. Vo Voyo dokumente Cesta na EURO

22.05.2024, 11:56
Autor:
redred

Exkluzívna, vyše hodinová snímka mapuje zákulisie nabitého roku slovenskej futbalovej reprezentácie, ktorá zdolala náročné prekážky a vybojovala si účasť na kontinentálnom šampionáte v Nemecku.

Elektrizujúca atmosféra, zaplnené Tehelné pole a skvelý futbalový večer s vysnívaním koncom. Slovenskí futbalisti zdolali na domácej pôde Island a definitívne si zabezpečili historicky tretiu účasť na európskom šampionáte. Dátum 16. november 2023 sa tak výrazne zapísal do kroniky našej reprezentácie, ktorá opäť potešila národ. Celý príbeh úspešného kvalifikačného cyklu zavŕšený triumfom pred vlastnými fanúšikmi, zákulisie niekoľkomesačnej driny a spoločného tímového ťaženia mapuje zaujímavý dokument Cesta na EURO, ktorý je od pondelka 20. mája 2024 v exkluzívnej premiére dostupný na Voyo.

image

Cesta na EURO mapuje zákulisie nabitého roku slovenskej futbalovej reprezentácie.

„Cesta slovenského mužstva na EURO nebola jednoduchá, mali sme pomalší rozbeh a hráči si zvykalina systém pod vedením nového realizačného tímu. Postupne však pribúdali dôležité víťazstvá a body, vďaka čomu sme sa mohli spoločne tešiť z postupu. Som rád, že sme sa mohli filmovým spôsobom vrátiť k týmto emotívnym momentom, zmapovať úspešnú cestu slovenskej futbalovej reprezentácie a exkluzívne nahliadnuť do jej zákulisia. Verím, že nový dokument poteší našich divákov a správne ich naladí na blížiaci sa záverečný turnaj UEFA EURO 2024 v Nemecku,“ povedal generálny riaditeľ skupiny Markíza Peter Gažík.

Autorom nového dokumentárneho filmu je Marek Prochác, ktorý je, spolu s  Andreou Václavínek, spolutvorcom úspešných Voyo Originálov Do neba a do pekla: Spartak Trnava a Do neba a do pekla: Generácia Žilina.

image

Milan Škriniar so svojimi najväčšími láskami v uliciach francúzskej metropoly.

V tomto prípade na vyše hodinovom priestore ponúka pohľad na to, ako naše najväčšie futbalové hviezdy museli počas svojej ročnej púte bojovať s nálepkou národnej skepsy a zbabraného štartu, prekonať zranenia, bolesť i stratu. Zomkli sa však ako nikdy predtým, postavili sa za svojho trénera a vytvorili tím, na ktorý budú priaznivci ešte dlho spomínať.

„Naša futbalová reprezentácia dosiahla významný úspech a my sme radi, že môžeme vďaka televízii Markíza aj touto formou divákom priblížiť cestu, ktorou si musela prejsť – od počiatočnej neistoty a kritiky verejnosti, až po nezabudnuteľnú eufóriu a oslavy na domácom štadióne. Góly, výsledky a tabuľku diváci poznajú, preto sme sa v dokumente snažili nielen obohatiť tieto momenty zákulisnými zábermi, ale ukázať aj príbehy a súkromie našich futbalových hviezd. Precestovali sme množstvo kilometrov, navštívili sme hráčov v ich domácnostiach, kluboch, nakrútili ich v rôznych situáciách a fanúšikom tak budeme môcť ukázať exkluzívny obsah, ktorý doteraz nemali možnosť vidieť,“ načrtol režisér snímky Marek Prochác.

image

Voyo prináša nový dokument Cesta na Euro.

Aj vďaka tomu, že tvorcovia navštívili sedem krajín a nalietali tisícky kilometrov, sa divákom naskytne atraktívny pohľad do vnútra životov opôr nášho národného tímu. Od Porta, cez Neapol a Veronu, až po Paríž či Newcastle. Kto vlastne sú hrdinovia, ktorí nám vydláždili cestu do Nemecka? Diváci budú môcť oveľa bližšie spoznať najobľúbenejších slovenských futbalistov, ich sny a rodiny a tiež zázemia európskych veľkoklubov, ktoré sú ich domovom. Ich kľúčové momenty, obrovské triumfy, odhodlanie, vôľu, charakter. 

Dozvedia sa aj to, ako vnímal brankár Martin Dúbravka nepríjemný stret s hviezdnym Cristianom Ronaldom, čo pokrikuje najlepší strelec kvalifikácie Lukáš Haraslín na hráčov súpera, aby ich vyviedol z miery, prečo si Stano Lobotka vyberá väčšie dresy a čomu nevie odolať vo svojej neapolskej špajze, či ako bojoval Robo Boženík so svojím večným čakaním na gól.

image

Stano Lobotka pustil tvorcov dokumentu do svojho nového domu v Neapole.

Nechýba exkluzívna spoveď talianskeho trénera Francesca Calzonu v prvom veľkom filmovom rozhovore, Marek Hamšík približujúci svoj „nový život“ a vášeň či Milan Škriniar na vlastnej svadbe a neskôr so svojimi najväčšími láskami v uliciach francúzskej metropoly.

Neuveriteľné futbalové zákulisie v bláznivej jazde plnej emócií v dokumentárnom filme Cesta na EURO si môžu všetci diváci pozrieť už teraz v exkluzívnej premiére na Voyo.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
15. jún 2024 22:18