Richard Dírer opúšta nie len reláciu V politike, ale aj spravodajskú televíziu ta3. 
StoryEditor

Nečakaný odchod. Diskusiu V politike opúšťa moderátor Richard Dírer

22.05.2024, 16:23
Autor:
redred

Moderátor končí v spravodajskej televízii ta3 už po druhýkrát. Novú pracovnú pozíciu vraj nemá, podľa jeho slov si potrebuje oddýchnuť.

"Uplynulá nedeľa bola poslednou, v ktorú som moderoval reláciu V politike. S televíziou ta3 sme sa dohodli na ukočení spolupráce," šokoval svojím statusom Richarad Dírer na Instagrame.

Zaujímavé je, že ide pritom už o jeho druhý odchod z najstaršej slovenskej spravodajskej televíznej stanice. V ta3 začal pracovať v roku 2006, najskôr ako reportér a moderátor Témy dňa, neskôr moderoval politickú reláciu V politike.

Po dvoch rokoch nastúpil aj na pozíciu šéfredaktora a neskôr riaditeľa spravodajstva a publicistiky. Po nezhodách s vtedajším generálnym riaditeľom TA3 Michalom Gučíkom z televízie koncom marca 2011 odišiel po prvýkrát.

image

Z relácii V politike už nepracuje ani jeden z jej moderátorov Rasťo Iliev a najnovšie už ani Richard Dírer. 

Do ta3 sa vrátil v apríli 2022, keď znovu zasadol na stoličku moderátora V politike. Minulý rok mu k tomu pribudlo ešte aj vedenie dramaturgie spravodajstva a publicistiky a prepojenie vysielania spravodajskej televízie a onlinu.

Nedeľnú politickú diskusiu najskôr moderoval každý druhý týždeň, keďže sa striedal s kolegom Rastislavom Ilievom. No po jeho odchode z relácie v novembri minulého roka zostal Dírer na moderovanie  sám. A teraz opúšta moderátorské kreslo diskusie aj on.

"Je mi jasné, že mnohí sa budete pýtať „prečo“. Rád by som Vás však požiadal o pochopenie, že si po tých rokoch najskôr potrebujem „vyvetrať“ hlavu, Príprava a moderovanie politických diskusií vždy dali zabrať, no najmä posledné týždne a mesiace boli pre mňa náročné, nielen, ale aj vzhľadom na spoločenskú situáciu, ktorá okolo nás panuje," vysvetľuje Dírer a dodal:

"Hoci v tejto chvíli netuším, čo budem robiť, v dvoch veciach mám jasno: 1. aby sme predišli konšpiráciám, nemám namierené do politiky 2. v tejto chvíli síce médiá opúšťam, nezávislosť, sloboda médií a slova zostane navždy pre mňa kľúčovou hodnotou, na ktorej som trval, a ktorú som mohol po celý čas V politike vyznávať. Ďakujem kolegom a ďakujem Vám všetkým."

Televízia ta3 zatiaľ neprezradila, kto  Dírera v obľúbenej  diskusii nahradí, ale dá sa očakávať, že to môže byť Braňo Kráľ. Ten moderuje Kráľ na ťahu a dokonca Dírera už raz relácii V politike zaskakoval. 

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
15. jún 2024 22:25