StoryEditor

Stránka Zomri prelomila mlčanie po atentáte na premiéra: Chceme sa posunúť ďalej, ale cítime pachuť, máme blok

24.05.2024, 18:39
Autor:
lezlez

Admini stránky priznávajú, že dnes si z politiky nedokážu robiť vtipy. Premiérovi Robertovi Ficovi želajú skoré uzdravenie.

„Vy považujete za normálne, že v jej názve je ‚Zomri‘? A že premiéra nám tu strelia?“ vyjadril sa v nedeľu v diskusnej relácii TA3 predseda Slovenskej národnej strany Andrej Danko. 

Šéf národniarov sa netají tým, že urobí všetko preto, aby satirická stránka Zomri skončila. Označuje ju za extrémistickú, šíriacu nenávisť a naznačuje, že je zodpovedná za atentát na predsedu vlády. 

Stránka si dlhodobo uťahuje z jeho nepodarených skomolenín, upozornila na problémy s diplomovkou aj na haváriu so semaforom. 

Od 15. mája, teda odo dňa, kedy Juraj C. v Handlovej strieľal do premiéra, sa Zomri takmer odmlčala. Stránka, ktorá baví státisíce Slovákov, si prestala robiť vtipy z politickej aj spoločenskej situácie. No a dnes sa jej admini prvýkrát verejne vyjadrili, čo sa s nimi deje. 

"Je fakt ťažké sumarizovať šialenstvo posledného týždňa a ešte ťažšie analyzovať, aký zásadný vplyv to malo aj na nás. Napriek tomu, že sa skutočne snažíme posunúť ďalej, stále cítiť akúsi zvláštnu pachuť. „Ja mám ešte stále dosť veľký blok v sebe od minulej stredy,“ napísal do spoločného chatu včera jeden z nás." 

Admini Zomri priznávajú, že na útoky politikov sú zvyknutí. Rovnako aj na to, že občas musia vypovedať na polícii. Útoky schytávajú od Progresívneho Slovenska, priaznivcov Richarda Sulíka aj Igora Matoviča. 

"To, že sa kritika, vtipy a upozorňovanie na chyby nepáči politikom, nie je vôbec výsadou strán SNS, Smer alebo Hlas. Nepáči sa tým, ktorí sa nedokážu povzniesť nad svoje ego. Deje sa to naprieč všetkými názorovými tábormi, skupinami, povolaniami v celej histórii ľudstva. Niekto to nazve šírením nenávisti, niekto vyzývaním k násiliu, niekto urážaním či ponižovaním. Nič sa s tým nedá robiť, nikto na to nemá liek."

Teraz je to inak

Admini priznávajú, že atentát na Róberta Fica je niečo úplne iné. "Realita sa zmenila a Slovensko zo dňa na deň túto istotu stratilo. Ten skľučujúci pocit je to čakanie, neistota, nervozita, neschopnosť ďalšieho premysleného kroku, chaos. To je priestor, do ktorého Juraj Cintula dostal celé Slovensko minulú stredu, či sa nám to páči, alebo nie."

Zomri sa od tohoto dňa takmer odmlčali a odmietajú dávať rozhovory médiám. V momente atentátu prišiel aj na nich blok.

"Tento čin absolútne odsudzujeme a prajeme premiérovi Robertovi Ficovi skoré uzdravenie. Z nešťastia sa robia vtipy extrémne ťažko. Dá sa to, ale je to komplikované. Je pravdepodobné, že postava Roberta Fica aj po úplnom zotavení zo stránky zmizne, rovnako ako zmizla postava Antona Hrnka po jeho rodinnej tragédii. Dúfame, že nie natrvalo, ale v súčasnosti si nikto z nás nedokáže predstaviť nič, čo by toto obrovské nešťastie dokázalo prekonať."

Svojich priaznivcov poprosili o trpezlivosť. "Buďte s nami prosím trpezliví, a ak máte akékoľvek nápady, posielajte ich ako vždy do nášho inboxu. Zomri sme totiž MY všetci. Ďakujeme za vaše správy, ponuky, pomoc a rady. Neskutočne si to vážime, Zomríčatká."

 

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
15. jún 2024 11:12