Hostia víkendových politických diskusií tento víkend.
StoryEditor

Víkendové diskusie: O stave premiéra, o stíhaní nenávistných prejavov i eurovoľby

24.05.2024, 19:18
Autor:
redred

Prezidentka Zuzana Čapútová v O 5 minút 12 bude hovoriť o politickom a spoločenskom vývoji na Slovensku po atentáte na premiéra a zhodnotí svoje funkčné obdobie.

image

Sobotné dialógy.

Sobotné dialógy

Telerozhlas uvedie naživo, no tentoraz zo štúdia v Banskej Bystrici, v sobotu 25. mája od 12:10 hodiny rozhlasové Sobotné dialógy. Politickú diskusiu uvidíte aj vo vysielaní spravodajskej RTVS :24. Moderátor Matej Baránek bude diskutovať s ministrom vnútra Matúšom Šutajom Eštokom zo strany Hlas - SD a predsedu hnutia KDH Milana Majerského

Ich debata sa bude točiť okolo aktuálnej témy a to situácia po atentáte na premiéra Roberta Fica - spoločenská a politická, či ako na zmierňovanie polarizácie a radikalizácie. Rozoberú aj bezpečnostné otázky - aktuálny stav vyšetrovania; pripravované opatrenia legislatívne a technické, ochrana a bývanie ústavných činiteľov; stíhanie nenávistných prejavov, ale aj situáciu v parlamente. A to stav v koalícii pri voľbe predsedu parlamentu a jednota opozície.

image

V politike.

V politike

Podarí sa potlačiť nenávisť v spoločnosti po atentáte na Roberta Fica? Ako bude zabezpečená inaugurácia prezidenta? Aj o týchto témach sa bude v rámci relácie V politike rozprávať moderátor Braňo Král s ministerkou hospodárstva zo strany Hlas-SD Denisou Sakovou a Mariánom Viskupičom z SaS v nedeľu 26. mája o 11.00 hodine.

Ďalšie témy ich diskusie budú ako vníma zahraničie aktuálne dianie na Slovensku. Či môže útok na premiéra poškodiť náš imidž z pohľadu investorov, či sa uskutoční v budúcnosti okrúhly stôl a ako bude pokračovať parlament, vláda a koaličná rada, ale aj to, ako nastoliť novú politickú kultúru? Zaujímavé odpovede môžu padnúť aj na otázky ako bude vláda konsolidovať financie, či ako chce zabezpečovať dodávky plynu na Slovensku - či nám hrozí riziko zastavenia dodávok?

image

O 5 minút 12.

O 5 minút 12

Aj druhú nedeľnú diskusiu (26. mája) RTVS odvysiela naživo na Jednotke od 11:55 hodiny zo štúdia z Mlynskej doline, ale pozrieť si ju budete môcť aj vo vysielaní spravodajskej :24. Hostí moderátorky Marty Jančkárovej tentoraz rozdelili do dvoch blokov. 

V prvej časti relácie bude diskutovať predseda poslaneckého klubu v NR SR za Smer-SD Ján Richter a poslanec NR SR a podpredseda hnutia PS Ivan Štefunko. Témy ich diskusie budú aktuálny zdravotný stav premiéra, vyšetrovanie útoku, atmosféra v spoločnosti, ale aj kroky pre zmiernenie politického a spoločenského napätia, či avizované legislatívne zmeny a bezpečnostné opatrenia. 

Do druhej časti diskusie prijala pozvanie prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputová s ktorou Marta Jančkárová rozoberie politický a spoločenský vývoj na Slovensku po atentáte na premiéra a zhodnotí svoja funkčné obdobie.

image

Na telo.

Na telo

Hosťami najbližšieho vydania politickej diskusnej relácie Na telo, ktoré televízia Markíza odvysiela v nedeľu 26. mája o 13:00 hodine, budú kandidáti do europarlamentu Richard Sulík z SaS, Jaroslav Naď z Demokratov a József Berényi z Maďarskej aliancie). Hostkou bude zároveň aj Zuzana Gabrižová, šéfredaktorka spravodajského portálu EURACTIV Slovensko, ktorý pokrýva dianie v Európskej únii a európske dianie na Slovensku. Reláciu moderuje Michal Kovačič

Slovensko čakajú ďalšie voľby, tentokrát do Európskeho parlamentu. Televízia Markíza preto nasledujúce dve relácie Na telo bude venovať práve diskusiám s lídrami kandidátok politických strán, ktoré majú najväčšiu šancu uspieť.

"Vzhľadom na objektívne dramaturgické výzvy v posledných týždňoch a s tým súvisiacu potrebu zabezpečiť názorovú pluralitu budú tieto dve relácie pred voľbami do Európskeho parlamentu, ktoré sa uskutočnia v sobotu 8. júna 2024, poslednými v jarnej časti našej programovej štruktúry. Počas nasledujúcich týždňov bude TV Markíza v rámci príprav jesennej štruktúry zvažovať najvhodnejší formát nedeľnej politickej diskusie, s ktorým by sme sa chceli po letnej pauze na obrazovky vrátiť," vysvetlil PR manažér Markízy Lukáš Kočíšek.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
15. jún 2024 10:03