StoryEditor

Do kín mieri fantasy svet s hercom Ryanom Reynoldsom vo filme Imaginárni priatelia

27.05.2024, 11:40
Autor:
redred

Obyčajné násťročné dievča Bea má jedinečný dar – vidí imaginárnych priateľov ľudí zo svojho okolia a dokáže sa s nimi rozprávať.​ Príbeh bezhraničnej fantázie si môžete pozrieť v kinách od 30. mája.

Imaginárni priatelia je dobrodružný príbeh o dievčatku s mimoriadnymi schopnosťami a srdcom na správnom mieste. Režisér John Krasinski nakrútil rodinný film, ktorý hľadá odpoveď na otázku: “Kam sa podeli fiktívni hrdinovia nášho detstva a čo asi robia ? 

image

Ryan Reynolds vo filme Imaginárni priatelia si nie len zahral, ale ho aj produkoval.

Jonny Cournoyer
“Imaginárni priatelia nie sú len roztomilé postavičky vytvorené detskou fantáziou. Sú to časové kapsule, do ktorých sme si ako deti ukladali svoje nádeje, sny a plány. Všetci sa k nim môžeme vrátiť, aj keď si ako dospelí myslíme, že sú dávno stratené,” hovorí režisér John Krasinski.

image

Hlas imaginárnym priateľom v originálnom znení prepožičali aj George Clooney, Amy Schumer, či Emily Blunt.

Fiktívnymi hrdinami jeho filmu sú imaginárni priatelia, ktorých kamaráti z detstva vyrástli a zabudli na nich. A je to práve Bea, ktorá sa vďaka svojej jedinečnej schopnosti vidieť ich všetkých rozhodne nájsť týmto “sirotám” nových priateľov. Pomáha jej trochu čudácky sused (Ryan Reynolds), ktorý má rovnaký dar. Improvizovaná zoznamka pre imaginárnych priateľov sa čoskoro zmení na dobrodružnú cestu do sveta plného bezhraničnej fantázie, kde sa môže stať čokoľvek.

image

Film Imaginárni priatelia.

“Snažil som sa natočiť film, ktorý si užije naozaj každý. Chcem, aby sa dospelí, ktorí ho uvidia, aspoň na chvíľu vrátili v spomienkach do vlastného detstva. Aby si uvedomili, že ich môžu prežiť kedykoľvek budú chcieť. Bez ohľadu na to, či a akého imaginárneho priateľa kedysi mali,” dodáva Krasinski.

image

Film Imaginárni priatelia.

Po boku sa pri nakrúcaní ocitli 17-ročná Cailey Fleming (Bea) a Ryan Reynolds (Cal), ktorého netreba nijako zvlášť predstavovať. “Keďže Cal je jediný ďalší človek, ktorý imaginárnych priateľov dokáže vidieť, nadviažu načakané priateľstvo a počas celého filmu sa vydávajú na dobrodružnú cestu, aby sa pokúsili spojiť ich s novými deťmi. Sú úžasný tím,” povedala Cailey o svojom hereckom partnerovi Ryanovi a najmä ich filmovom vzťahu a prepojení. Zároveň dodala, že azda najnáročnejšie pre ňu pri filmovačke bolo nesmiať sa, ale udržať vážnu tvár. 

image

Film Imaginárni priatelia.

“To bolo určite na celom nakrúcaní najnáročnejšie. Možno o to viac, že vedľa mňa sedel Ryan. Ja som padala od smiechu pod stôl a on jednoducho udržal charakter a nič nepokazil. Pretože je obrovský profesionál. Ja zjavne nie,” povedala so smiechom. Zároveň prezradila, že scenárista a režisér tento film vytvoril tak trochu (alebo možno aj viac) pre svoje dcéry: “John rozprával o tom, ako tvoril film Tiché miesto, čo, samozrejme, nie je film vhodný pre deti. Myslím, že chcel vytvoriť niečo špeciálne pre svoje deti, a tak prišli Imaginárni priatelia. Som veľmi zvedavá, čo na film jeho dcérky povedia.”

image

Ryan Reynolds a Cailey Fleming vo filme Imaginárni priatelia.

Zaujímavosťou pritom je, že vo filme si zahral aj Krasinski, a to Beinho otca. Ryan Reynolds zároveň film spolu s Krasinskim produkoval, z ich spojenia sa režisér a scenárista v jednom veľmi tešil: “Pravdou je, že všetci vedia, že Ryan je vtipný a nesmierne talentovaný. A keď máte to šťastie, že ho spoznáte aj mimo kamery, uvedomíte si, že je to aj veľmi oduševnený, starostlivý a sympatický človek. Myslel som si, že ak budem mať to šťastie a dostanem ho do tohto filmu, budem môcť svetu ukázať aspoň zlomok jeho stránok, ktoré ľudia nepoznajú tak dobre ako ja. A dostal som oveľa viac, než som si želal. Jeho výkon sa nepodobá žiadnemu inému, ktorý kedy podal. Je výnimočné byť jedným z prvých režisérov, ktorí ho môžu takto ukázať.”

image

Ryan Reynolds ako Cal a Cailey Fleming ako Bea.

Dobrodružný rodinný film Imaginárni priatelia prináša do slovenských kín distribučná spoločnosť CinemArt SK už 30. mája.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
16. jún 2024 05:14