Michalk Kovačič.
StoryEditor

Štrajk v Markíze nateraz zažehnaný. Kovačič zrejme v televízii končí

06.06.2024, 18:20
Autor:
redred

Pre pokračovanie dialógu so zamestnancami uvádza vedenie televízie tri body, ktoré sú podľa ich názoru neprekročiteľné. A práve ten tretí naznačuje, že s Kovačičom už nepočítajú.

"Vedenie TV Markíza oceňuje rozhodnutie svojich zamestnancov nevstúpiť do štrajku, ktorý by dianiu v Markíze nijako nepomohol. Manažment televízie považuje túto skutočnosť za pozitívny krok. Svedčí o tom, že väčšine zamestnancov záleží na dobrom mene ich televízie, a že spoločne s vedením TV Markíza považujú súčasnú situáciu za riešiteľnú cestou racionálneho dialógu," píše sa v tlačovej správe, ktorú dnes médiám zaslala Markíza. 

Televízia v tejto súvislosti deklaruje ochotu a snahu pokračovať dialógu, ak v ňom budú ako partneri vystupovať takí zástupcovia zamestnancov, ktorým ide skutočne o rozumný dialóg, a nie o vyhrotenie celej situácie.

Pre takýto dialóg definuje vedenie televízie iba tri body, ktoré sú podľa nášho názoru neprekročiteľné a nedajú sa v žiadnom prípade relativizovať:

  1. TV Markíza nikdy nepripustí, aby bolo jej vysielanie zneužité v prospech ktorejkoľvek zo súperiacich politických strán.
  2. Redakčná zodpovednosť za vysielanie televízie je v rukách vedenia ako zástupcov držiteľa oprávnenia na vysielanie. Táto zodpovednosť pritom musí zostať nedeliteľná, pretože je to práve manažment TV Markíza, kto je plne zodpovedný regulačným orgánom, verejnosti a akcionárom televízie.
  3. Je nemysliteľné, aby akákoľvek osoba, ktorá zneužila vysielací priestor k neautorizovanému vysielaniu a poškodila dobré meno TV Markíza, reprezentovala do budúcna záujmy redaktorov, moderátorov a bola naďalej tvárou televízie.

"Manažment TV Markíza je zároveň presvedčený, že v skutočnosti sa požiadavky jeho zamestnancov a zamestnankýň prakticky zhodujú s jeho vlastnými snahami, smernicami Redakčnej rady CME, ako aj závermi Redakčnej rady CME," dodalo vedenie Markízy vo vyhlásení.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
27. júl 2024 11:01