StoryEditor

Víkendové diskusie: Reakcie na prvé slová premiéra po atentáte i aktuálne eurovoľby

08.06.2024, 08:40
Autor:
redred

Tento víkend nám televízie prinesú len dve politické diskusné relácie. Markíza Na telo už nevysiela a Sobotné dialógy nebudú, lebo v ten deň ešte platí moratórium kvôli voľbám do europarlamentu.

image

V politike.

V politike

Už v nedeľu 9. júna o 11:00 hodine odštartuje prvú víkendovú diskusiu televízia ta3. Do relácie V politike si pozval moderátor Braňo Kráľ predsedu Výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť za stranu Smer-SD Tibora Gašpara a predsedu poslaneckého klubu strany z PS Martina Dubéciho

Moderátor bude u oboch politikov znovu hľadať odpovede na rôzne aktuálne otázky. Tento víkend konkrétne na tieto: Voliči v celej únii si volia europoslancov. Kto bude zastupovať Slovensko? Premiér Robert Fico sa prvý raz od atentátu prihovoril Slovákom a reakcie politikov sa rôznia. Začína sa júnová schôdza parlamentu. Čo čaká poslancov pred letnými prázdninami? Kto zasadne na stoličku predsedu NR SR? Čo ešte chystá vláda do letných prázdnin a príde s návrhmi do NR SR na júnovú schôdzu?

image

O 5 minút 12.

O 5 minút 12

RTVS uvedie v nedeľu 9. júna od 11:55 hodiny naživo na Jednotke a vo vysielaní RTVS :24 svoju politickú reláciu O 5 minút 12, ktorú bude moderovať tentoraz Marta Jančkárová.  

A hostia druhej nedeľnej politickej diskusie budú minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR, podpredseda strany Smer-SD Juraj Blanár a ​poslanec NR SR za stranu SaS Juraj Krúpa.

Debatovať budú na témy ako spoločenská a politická atmosféra na Slovensku, hľadanie dohody o obsadení postu predsedu NR SR, eurovoľby a výzvy pre EÚ v najbližšom období, ale aj pozícia SR v súvislosti s mierovým samitom vo Švajčiarsku.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
27. júl 2024 10:23