StoryEditor

Legendárny sitkom Frasier sa vracia na obrazovky a to aj s prekvapením na záver

20.06.2024, 10:59
Autor:
redred

Úspešný americký seriál Frasier opäť na slovenských obrazovkách. Cenami Emmy ovenčený sitkom Frasier sa už od štvrtka 20. júna vráti na obrazovky televízie Doma po prvýkrát v HD kvalite.

Televízia Doma oslávi toto leto 15. narodeniny a pre svojich divákov a diváčky si pripravila hneď niekoľko prekvapení. Jedným z nich je návrat legendárneho sitkomu Frasier o najznámejšom rozhlasovom psychológovi Frasierovi Craneovi, ktorému v slovenskom znení bravúrne prepožičal svoj hlas herec Pavol Topoľský.

image

Vidieť môžete aj úplne nové epizódy Frasiera, ktoré po takmer 20 rokoch od poslednej klapky vznikli v USA len minulý rok.

Návrat odštartuje už dnes, štvrtok 20. júna večer a ďalšie časti si môžete pozrieť vždy od pondelka do piatka o 20:55 hodine na obrazovkách televízie Doma - každý večer až v dvoch častiach za sebou a po prvýkrát na Slovensku v remastrovanej HD verzii.

image

Frasier sa vracia na obrazovky.

"A to nie je jediná skvelá správa, po odvysielaní pôvodných starších epizód si diváci a diváčky budú môcť vychutnať aj úplne nové epizódy Frasiera, ktoré po takmer 20 rokoch od poslednej klapky vznikli v USA len minulý rok," informvoal PR manažér televízie Lukáš Kočíšek.

image

Vidieť môžete aj úplne nové epizódy Frasiera, ktoré po takmer 20 rokoch od poslednej klapky vznikli v USA len minulý rok.

Doktor Frasier Crane (Kelsey Grammer) sa do Seattlu prisťahoval po svojom rozvode. Je veľmi úspešným moderátorom rozhlasovej relácie na stanici KACL, v ktorej sa poslucháčom prihovára ikonickým „Počúvam Vás“. Žije so svojím ockom Martinom (John Mahoney), bývalým policajtom, jeho fyzioterapeutkou Daphne (Jane Leeves) a rozkošným psíkom Eddiem. Dôležitou postavou je tiež Roz (Peri Gilpin), producentka Frasierovej šou v rádiu a neskôr aj jeho veľmi dobrá priateľka.

image

Frasier má stále veľa fanúšikov.

Doktor Crane je po všetkých stránkach dokonalým príkladom spoločensky váženého muža, patrí medzi členov niekoľkých významných spolkov. Je natoľko dokonalý, až je vlastne úplne obyčajný. Presne tak. Frasier je prototypom moderného snoba so všetkými starostlivo zakrývanými chybami, rovnako ako jeho brat Niles (David Hyde Pierce), tiež psychiater. Súperenie obidvoch privádza každý raz do nečakaných a pre ich „spoločenské postavenie“ komplikovaných situácií.

image

Frasier sa vracia na obrazovky.

Kritici často vyzdvihovali kvality seriálu, čo sa napokon podpísalo aj na množstve ocenení, ktoré získal. Celkovo sa až 37-krát tešil z prestížnej ceny Emmy. Do roku 2016 si dokoncadržal prvenstvo s najvyšším počtom cenných sošiek na svojom konte.

image

Frasier sa vracia na obrazovky.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. jún 2024 10:59