Jana Kovalčíková a Kristína Svarinská počas natáčania Dunaja.
StoryEditor

Dramatické finále Dunaja sa rozlúčilo s divákmi rekordom

21.06.2024, 15:14
Autor:
redred

Na obrazovkách zabodovali aj zápasy z futbalového šampionátu UEFA EURO 2024. Vďaka tomu bolo Dajto druhou najsledovanejšou televíziou na trhu.

Divácki atraktívny dobový romantický seriál Dunaj, k vašim službám vo štvrtok 20. júna na obrazovkách televízie Markíza dospel do veľkého finále svojej aktuálnej 6. série, ktoré bolo plné dramatických zvratov a veľkých emócií. V oboch hlavných cieľových skupinách sa seriálový hit stal absolútne najsledovanejším programom dňa v rámci ponuky všetkých slovenských staníc a konkurencii nedal najmenšiu šancu.

Včerajšia záverečná 21. premiérová epizóda 6. série Dunaja v hlavnej, obchodne podstatnej cieľovej skupine 13-55 jednoznačne zvíťazila s ratingom 9,4 percenta a rekordným tohtoročným trhovým podielom 31,6 percenta. Konkurenčný seriál Viola na TV Joj v rovnakej cieľovej skupine uhral podiel na trhu len 6,6 percenta a nemecký romantický seriál Ordinácia s výhľadom na more si na Jednotke RTVS zvolilo 5,1 percenta zo všetkých divákov pri obrazovkách.

image

Diváci sa pred letom rozlúčili s Dunajom v najdramatickejšej epizóde sezóny.

Strhujúce finále Dunaja prinieslo množstvo šokujúcich momentov. Tým najväčším bola zmarená akcia, kedy mal Peter (Marek Rozkoš) namiesto Imricha (Ivan Šandor) odovzdať zásielku s obsahom, ktorý zozbierala Ester (Veronika Lackovičová) u Klausa (Ján Koleník). Keďže Walter o všetkom vedel, prišiel na dané miesto aj on sám. To sa skončilo nešťastne pre Petra, na ktorého vystrelil.V tom čase sa vo vile Kučerovcov odohral Klárin (Kristína Svarinská) pôrod. S pomocou Edity (Zdena Studenková) priviedla na svet krásneho zdravého synčeka. Postrelený Peter sa po svojich nohách horko-ťažko vrátil domov. Posledné, čo stihol vidieť, bol jeho novonarodený syn v náručí Edity. Potom spadol krvavý na zem. To, či prežije, sa diváci a diváčky dozvedia v novej sérii populárneho seriálu Dunaj, k vašim službám už na jeseň.

Celkovo včera rodinná sága pritiahla k obrazovkám 531 tisíc divákov starších ako 12 rokov, v čase vysielania zasiahla posledná epizóda pred letnou prestávkou dokonca až 610 tisíc divákov.

image

UEFA EURO 2024

Druhé miesto vo štvrtkovom rebríčku sledovanosti obsadila televízia Dajto s druhým polčasom atraktívneho večerného zápasu Španielsko – Taliansko z futbalového šampionátu UEFA EURO 2024. V cieľovej skupine 13-55 dosiahol rating rovných 6 percent a vysoký podiel na trhu 28,3 percenta. Sledovalo ho celkovo 311 tisíc divákov vo veku nad 12 rokov, udržal si tak drvivú väčšinu publika prvého polčasu, ktorý sledovalo 313 tisíc divákov.

Štvrtkové futbalové menu odštartovalo na TV Markíza popoludňajším stretnutím Slovinsko - Srbsko, jeho prvý polčas dosiahol rating rovné 2 percentá a podiel na trhu 24,7 percenta a nasledujúci druhý polčas rating 2,8 percenta a trhový podiel 28,1 percenta v cieľovej skupine 13-55. Podvečer zas stanica Dajto odvysielala zápas Dánsko - Anglicko, ktorého prvý polčas dosiahol rating 3,1 percenta a podiel na trhu 22,3 percenta a nasledujúci druhý polčas rating 4,1 percenta a trhový podiel 21,8 percenta v cieľovej skupine 13-55.

Zdroj dát: PMT/KANTAR SLOVAKIA

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
28. september 2024 05:22