StoryEditor

Víkendové diskusie: Zrušenie RTVS a vznik STVR, Lex atentát aj nákup tankov

22.06.2024, 07:51
Autor:
michmich

V relácii O 5 minút 12 nastala na tento víkend zmena. Relácia bude rozdelená na dve časti, pričom v každej z nich bude diskutovať len jeden politik.

image

Sobotné dialógy.

Sobotné dialógy

Telerozhlas odvysiela naživo v sobotu 22. júna od 12:10 hodiny na Rádio Slovensko a vo vysielaní spravodajskej RTVS :24 diskusiu Sobotné dialógy. 

Moderátor Matej Baránek pozval do štúdia diskutovať vicepremiéra a ministra obrany Roberta Kaliňáka zo strany Smer – SD a poslankyňu a podpredsedníčku strany SaS Máriu Kolíkovú.

Témy ich diskusie budú Lex atentát a zmeny, ktoré koalícia v rámci neho pripravuje, opatrenia na ochranu osobnosti, zákon o STVR, či voľba predsedu Národnej rady. Dotknú sa aj aktuálnej politickej situácie ako vzťahy koalície a prezidenta, ale aj situácia v rezorte obrany ako napríklad nákup tankov.

image

V politike.

V politike

Prvá nedeľná diskusie začne tradične v nedelu 23.júna od 11:00 do 12:00 hod na ta3.

Hostia moderátora Braňa Kráľa v relácii V politike budú tentoraz minister vnútra a predseda strany Hlas-SD Matúš Šutaj-Eštok a predseda KDH Milan Majerský. Diskutovať budú na aktuálne spoločenské a politické témy.

image

O 5 minút 12.

O 5 minút 12

RTVS svoju druhú víkendovú diskusiu uvedie naživo v nedeľu 23. júna od 11:55 hodiny na Jednotke a vo vysielaní RTVS :24.

Relácia bude rozdelená a dve časti a v každej z nich bude s moderátorkou Martou Jančkárovej vždy len jeden politik. Hosť prvej časti bude poslanec NR SR, predseda Výboru NR SR pre kultúru a médiá zo SNS Roman Michelko. V druhej časti bude hosťom predseda poslaneckého klubu v NR SR za koalíciu strán Slovensko, Za ľudí a KÚ Michal Šipoš.

Témy pre obe časti sú zrušenie RTVS a vznik STVR, Návrh zmien v súvislosti s bezpečnostnou situáciou po atentáte na premiéra Roberta Fica a aj ďalšie aktuálne politické témy.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
28. september 2024 07:45