Ľudová tvorba Slovákov sa rozbehla. Stránka r/Slovakia na na sociálnej sieti Reddit uverejnila, ako si predstavuje, že by mohlo vyzerať nové logo STVR.r/Slovakia
StoryEditor

Poznáme prvé meno člena manažmentu STVR, Michelko sa pustil do inštitúcie kontrolujúcej médiá

26.06.2024, 14:10

Prezident Peter Pellegrini rozhodne o zákone o verejnoprávnej televízii a rozhlase až na budúci týždeň.

Informovala o tom prezidentská kancelária. Norma by podľa schváleného textu pritom mala vstúpiť do platnosti už v pondelok, čo by znamenalo, že dovtedy by mala byť zverejnená v zbierke zákonov.

V praxi by sa schválené zmeny okrem nového názvu verejnoprávnej televízie a rozhlasu prejavili hlavne tým, že vo vedení stanice predčasne skončí jej doterajší generálny riaditeľ Ľuboš Machaj.

Opozícia aj nespokojní zamestnanci RTVS zákon už skôr kritizovali a označili ho za prostriedok, ktorým chce vládna koalícia ovládnuť toto verejnoprávne médium.

image

Budovy rozhlasu a televízie verejnoprávnej RTVS.

"Považujem za dôležité podrobne sa oboznámiť so schváleným znením zákona, najmä v situácii, keď je tento zákon predmetom výraznej pozornosti doma i v zahraničí. Platí však moje vyjadrenie, že ak v tomto zákone neuvidím rozpor s ústavou alebo zásah do slobody slova, som pripravený ho podpísať. Nebudem podliehať mediálnym tlakom ani emóciám, ktoré situácia v RTVS vyvoláva, a budem posudzovať výlučne text zákona," uviedol Pellegrini, ktorý si to z oficiálnej návštevy Česka potom namieri do Bruselu na stretnutia s predstaviteľmi inštitúcií Európskej únie a NATO.

...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
21. júl 2024 10:16