V odľahčenom 8-dielnom kriminálnom seriáli z chorvátskych pobreží stvárňujú ústrednú dvojicu česko-slovenských detektívov Alžbeta Ferencová a Jakub Štáfek.
StoryEditor

V lete prinesie Markíza divákom novinku. Komediálno kriminálny seriál Polícia Hvar

28.06.2024, 12:16
Autor:
redred

V odľahčenom 8-dielnom počine z chorvátskych pobreží stvárňujú ústrednú dvojicu detektívov Alžbeta Ferencová a Jakub Štáfek.

Chorvátsko - dovolenková destinácia státisícov slovenských aj českých turistov. Tí sem jazdia za morom, horami, pamiatkami, zábavou aj uvoľnením. Aj v raji sa však môže niečo pokaziť. A občas až fatálne!

image

Diváci sa v každej epizóde môžu tešiť na nový zaujímavý prípad a zároveň odkrývanie vzťahov medzi policajtmi a miestnou komunitou.

Na obrazovky televízie Markíza prichádza odľahčený kriminálny seriál Polícia Hvars nádychom prázdninovej pohody. Ústrednú dvojicu česko-slovenských detektívov stvárnia Alžbeta Ferencová a Jakub Štáfek. V 8-dielnej sérii sa predstavia aj ďalší vynikajúci slovenskí a českí herci. Prvú epizódu si budú môcť diváci a diváčky vychutnať už v pondelok 8. júla 2024 o 20:30 hodine, alebo v týždennom predstihu na Voyo.

image

Vraždy a iné zločiny ich tak zavedú napríklad medzi kúzelníkov.

„Veľmi sa teším, že už o niekoľko dní prinesieme na obrazovky seriál plný napätia a humoru, ktorý je ako stvorený na nadchádzajúce slnečné mesiace. Divácky atraktívna česko-slovenská dvojica detektívov bude v každej epizóde za pomoci svojich kolegov objasňovať nový kriminálny prípad turistov v Chorvátsku. Verím, že diváci si seriál Polícia Hvar ako aj nových hrdinov obľúbia a budú ich sprevádzať počas celých prázdnin,“ povedala Silvia Majeská, programová riaditeľka skupiny Markíza.

image

Dej sa odohráva na ostrove Hvar. V malebnom prímorskom letovisku sa stretávajú dvaja úplne odlišní kriminalisti, ktorí sú ako oheň a voda.

Dej sa odohráva na ostrove Hvar. V malebnom prímorskom letovisku sa stretávajú dvaja úplne odlišní kriminalisti, ktorí sú ako oheň a voda. Kým Michal (Jakub Štáfek) je vtipný a sarkastický detektív zo starej školy, Ivana (Alžbeta Ferencová) je temperamentná bojovníčka za spravodlivosť, ktorá vždy stojí na strane slabších. Napriek rozdielom musia toto leto spojiť sily, aby riešili kriminálne prípady turistov.

image

Skúsený práporčík Karol Oravec (Peter Nádasdi) s povahou romantického sukničkára a mladý, ambiciózny strážmajster Filip Kos (Tomáš Sean Pšenička).

Pravidlo je jasné. Slovenská mŕtvola, slovenská vyšetrovateľka a naopak, česká mŕtvola, český vyšetrovateľ. Vďaka živému, špecifickému prázdninovému „organizmu“ sa Ivana a Michal aj s kolegami stanú súčasťou niekoľkých bizarných komunít. Vraždy a iné zločiny ich tak zavedú napríklad medzi kúzelníkov, indiánov, ale aj sobášnych podvodníkov alebo plážové volejbalistky.

image

Kriminálne zápletky sú inšpirované reálnymi prípadmi.

Diváci sa v každej epizóde môžu tešiť na nový zaujímavý prípad a zároveň odkrývanie vzťahov medzi policajtmi a miestnou komunitou. Medzi Michalom a Ivanou to často poriadne iskrí, snažia sa byť neustále lepší a rýchlejší, čo prináša množstvo prekvapivých momentov a nečakaných zvratov. Pri riešení prípadov im sekundujú aj skúsený práporčík Karol Oravec (Peter Nádasdi) s povahou romantického sukničkára a mladý, ambiciózny strážmajster Filip Kos (Tomáš Sean Pšenička).V seriáli sa predstavia mnohé slovenské a české herecké hviezdy ako napríklad Vladimír Kobielsky, Jakub Jablonský či Vilma Cibulková.

image

Okrem kriminálnych prípadov uvidíte aj rozmotávanie vzťahov medzi hlavnými hrdinami.

Kriminálne zápletky sú inšpirované reálnymi prípadmi, ktoré spracovali autori seriálu Tomáš Grombíř a David Musils podporou bývalých elitných policajtov ako odborných poradcov. Polícia Hvar tak prináša autentické a pútavé príbehy, ktoré divákov držia v napätí, no zároveň ich zabavia.

image

Kriminálny seriál Polícia Hvar bude plný humorných momentov.

„Lákalo nás vyskúšať si spoločný projekt so slovenskou stranou a vytvoriť kriminálku atraktívnu pre obe divácke skupiny. A tomu zodpovedá nielen výber lokácie, kde sa seriál odohráva, a ktorá je v podstate obom národom rovnako blízka, ale aj dejové linky a herecké obsadenie hlavných postáv. Spoločný štát už tridsať rokov neexistuje, ale duch Československa u mnohých ľudí žije ďalej,“ hovorí kreatívny producent a spoluautor scenáru David Musil.

image

Natáčanie seriálu sa uskutočnilo minuloročné leto.

V úlohe kapitánky Ivany sa predstaví talentovaná herečka Alžbeta Ferencová. Mnohým sa nebude chcieť veriť, že pred nakrúcaním seriálu Polícia Hvarnikdy nebola v Chorvátsku. „Vďaka natáčaniu som prvýkrát navštívila Chorvátsko. Aj keď cestujem dosť často, Chorvátsku som sa asi vyhýbala. Možno som mala predsudky, bola som skeptická, pretože som si hovorila, že to nemôže byť tak super a zároveň tak blízko. Ale úplne som si to tu zamilovala a myslím si, že sa sem budem vracať,“ prezradila Alžbeta Ferencová.

image

Nový seriál Polícia Hvar prinesie 8 dielov.

A ako sa jej spolupracovalo s Jakubom Štáfekom, ktorý stvárňuje jej kolegu – kapitána Michala? „Jakuba som pred touto rolou poznala iba z článkov a sociálnych sietí. A hoci v seriáli stvárňujeme protikladné charaktery, v reálnom živote toho máme veľa spoločného – podobné názory aj vkus. Je to parťák, ktorého som si vymodlila.“

image

Prvú epizódu si budú môcť diváci a diváčky pozrieť už v pondelok 8. júla o 20:30 hodine, alebo v týždennom predstihu na Voyo.

Polícia Hvar

žáner: kriminálna komédia

scenár: Tomáš Grombíř, David Musil, Tereza Dusová, Eva G. Taubrová, Kryštof Pavelka, Jan Singer, Marta Fenclová, Jan Drbohlav

hrajú:Alžbeta Ferencová, Jakub Štáfek, Peter Nádasdi, Tomáš Sean Pšenička, Vladimír Kobielsky, Jakub Jablonský, BořekSlezáček, LeonaSkleničková, Filip Šebesta, Petr Vaněk a ďalší.

kostýmová výtvarníčka:Kateřina Šrámková

strih: Marek Kráľovský

hudobný dramaturg: David Solař

architektka: Mariana Kuchařová

kreatívny producent TV Nova: David Musil

výkonná producentka DNA Production: Natália Rau Guzikiewiczová

dramaturg: Tomáš Grombíř

výkonná producentka TV Nova: Lucie Brabcová

producent DNA Production: Rasťo Šesták

hlavná kamera: Martin Rau

réžia: Tomáš Pavlíček, KryštofHanzlík

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
28. jún 2024 12:19