StoryEditor

Víkendové diskusie: O stave rekonvalescencie premiéra, či zmene volebného systému

28.06.2024, 15:36
Autor:
redred

Až v dvoch z celkovo troch víkendových politických debát sa objaví rovnaký politik a to predseda SNS Andrej Danko.

image

Sobotné dialógy.

Sobotné dialógy

RTVS uvedie v sobotu 29. júna od 12:10 hodiny na Rádiu Slovensko, ale aj v televíznom vysielaní na spravodajskej RTVS :24 reláciu Sobotné dialógy. Tento víkend bude diskusiu viesť moderátorka Karolína Lacová a do rozhlasového štúdia sa k nej posadia podpredseda parlamentu a predseda strany SNS Andrej Danko a predseda poslaneckého klubu PS Martin Dubéci.

Témy ich diskusie budú na aktuálne témy v parlamente, ale aj v samotnej koalícii. Z aktuálneho dianie v parlamente to bude lex atentát, či zákony na ochranu osobnosti. Situáciu v koalícii rozoberú v témach ako odložená voľba predsedu parlamentu, vzťahy medzi koaličnými partnermi, hľadanie zhody medzi SNS a Hlasom na sociálnych otázkach. Neobídu ani aktuálne schválený zákon o zániku RTVS a vzniku STVR. 

image

V politike.

V politike

Prvú nedeľnú politickú diskusiu prinesie ta3 v nedeľu 30. júna od 11:00 hodiny. Moderátor relácie Braňo Kráľ privíta v štúdiu spravodajskej televízie dvoch hostí a to podpredsedu parlamentu a predsedu SNS Andreja Danka a poslanca parlamentu a podpredsedu PS Tomáša Valáška. Všetci traja sa spolu pustia do rozoberania aktuálnych politických a spoločenských tém. 

image

O 5 minút 12.

O 5 minút 12

Telerozhlas si pre divákov pripravil naživo v nedeľu 30. júna od 11:55 hodiny na Jednotke, ale aj vo vysielaní RTVS :24 druhú víkendovú diskusiu 0 5 minút 12. Hosťami moderátora Mareka Makaru budú podpredseda vlády a minister obrany SR za Smer - SD Robert Kaliňák a poslanec NR SR a predseda hnutia KDH Milan Majerský.

Diskutovať budú na témy ako stav rekonvalescencie premiéra a vyšetrovania atentátu, dosah schválených legislatívnych zmien v súvislosti s bezpečnostnou situáciou, či podmienky fungovania koalície a situácia v opozícii. Dramaturgia si pre nich pripravila aj diskusiu o možnej zmene volebného systému aj kroky pre posilnenie protivzdušnej obrany SR.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
01. júl 2024 00:01