UEFA EURO 2024 vyhralo Španielsko nad Anglickom 2:1.uefa.com
StoryEditor

UEFA EURO ´24 skončilo veľkolepo. Víťazstvo Španielov si zaplo takmer milión divákov

15.07.2024, 13:09
Autor:
redred

Včerajšie záverečné finálové stretnutie Španielsko – Anglicko bolo zároveň vôbec najsledovanejším zápasom bez slovenskej účasti v rámci celých Majstrovstiev Európy vo futbale.

Celý  mesiac prinášala skupina Markíza exkluzívne na svojich TV staniciach Markíza a Dajto, ako aj prostredníctvom streamovacej služby Voyo, kompletný program futbalového šampionátu UEFA EURO 2024. V nedeľu 14. júla zviedli vo veľkolepom finále súboj o post futbalového vládcu starého kontinentu mužstvá Španielska a Anglicka.

image

Radosť Španielov po finálovej výhre nad Anglickom.

UEFA via Getty Images
Po napínavom zápase napokon víťaznú trofej  zdvihli nad hlavu Španieli, ktorí zdolali Anglicko 2:1. Druhý polčas stretnutia sa na obrazovkách TV Markíza v oboch hlavných cieľových skupinách stal suverénne najsledovanejším programom dňa v rámci ponuky všetkých slovenských staníc a konkurencii nedal najmenšiu šancu. 

image

Nedeľné finále UEFA EURO 2024. 

REUTERS
V hlavnej, obchodne podstatnej cieľovej skupine 13-55 dosiahla druhá polovica zápasu nadpriemerný rating rovných 13 percent a vysoký podiel na trhu šplhajúci sa ku 50 percentám (presne 49,1 percenta). Ten najkvalitnejší európsky futbal si zaplo až 666 tisíc divákov starších ako 12 rokov, pričom v čase vysielania mal druhý polčas zápasu dosah dokonca až na 990 tisíc divákov.

image

Nedeľné finále UEFA EURO 2024. 

REUTERS
Nemenej výraznému diváckemu záujmu sa tešila aj prvá polovica včerajšieho vyvrcholenia šampionátu, ktorá zaznamenala rating 11,9 percenta a trhový podiel rovných 38 percent v cieľovej skupine 13-55. K obrazovkám TV Markíza pritiahla celkovo 637 tisíc divákov vo veku nad 12 rokov a v čase vysielania zasiahla dokonca až 992 tisíc divákov.

image

Sklamaní Angličania. 

REUTERS
Konkurenčný film Ibiza na TV Joj dosiahol v cieľovke 13-55 podiel na trhu 11,2 percenta a film na Jednotky v rovnakej cieľovej skupine Kosenie Jastrabej lúky uhral trhový podiel 7,9 percenta. 

Včerajšie záverečné stretnutie Španielsko – Anglicko bolo zároveň vôbec najsledovanejším zápasom bez slovenskej účasti v rámci celých majstrovstiev Európy vo futbale.

Ak vám futbalu nebolo stále dosť

image

Radosť Španielov. 

REUTERS
Fanúšikovia futbalu nájdu už teraz exkluzívne na Voyo pokračovanie druhej série úspešného slovenského Voyo Originálu Do neba a do pekla: Generácia Žilina. Séria prináša jedinečný pohľad do emóciami nabitého zákulisia futbalového klubu MŠK Žilina.

Práve tento klub vychoval našich fantastických reprezentantov, ktorí žiarili aj na šampionáte UEFA EURO 2024 – kapitána slovenského tímu Milana Škriniara, Martina Dúbravku, Petra Pekaríka, Dávida Hancka, Denisa Vavra či Róberta Boženíka.

image

UEFA EURO 2024 sa skončilo. 

REUTERS
Strhujúce príbehy a spovede našich najväčších futbalových hviezd, ale aj dianie v A-tíme MŠK Žilina a mládežníckom futbale prinesú spolu štyri premiérové epizódy Do neba a do pekla: Generácia Žilina. Prvú z nich si môžu diváci pozrieť už teraz a následne každý piatok Voyo odpremiéruje jednu epizódu.

Zdroj dát: PMT/KANTAR SLOVAKIA

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. október 2024 06:43