OH 2024 láka sledovanosťou tak v lineárnom vyslaní ako aj na streamingu.archív
StoryEditor

Paríž 2024 láme na Maxe rekordy. Za dva dni streamovali olympiádu už miliardu minút

30.07.2024, 15:06
Autor:
redred
  • Spoločnosti Warner Bros. Discovery sa počas OH 2024 podarilo prekonať svoj európsky rekord v počte získaných maloobchodných predplatiteľov za jeden deň.
  • Navyše počet divákov sledujúcich Paríž 2024 prostredníctvom streamovacích platforiem prekonal počet divákov z Tokia 2020 a to len dva dni po otváracom ceremoniáli.
  • Otvorací ceremoniál letných olympijských hier na športovom okruhu STV sa stal celkovo v lineárnom vysielaní najsledovanejším piatkovým programom dňa.

Diváci si môžu vychutnať tohtoročné olympijské hry na streamovacej platforme od Warner Bros. Discovery (WBD), ktorá zmenila spôsob, akým Európa sleduje a prežíva olympijské hry. Celkový počet unikátnych používateľov streamovacích platforiem spoločnosti WBD, ktorí sledujú Paríž 2024, už po druhom dni tohtoročných hier prekonal čísla z posledných letných olympijských hier v Tokiu 2020. Zároveň sa spoločnosti prekvapivo už počas otváracieho víkendu podarilo prekonať predchádzajúci rekord v počte získaných maloobchodných predplatiteľov za jeden deň.

Počet streamovaných minút na tohtoročných olympijských hrách takmer prekročil jednu miliardu na Max a discovery+ spolu, čo je približne sedemkrát viac ako v rovnakom čase na posledných hrách v Tokiu 2020. V absolútnych číslach je to 75 % minút streamovaných počas celých olympijských hier pred štyrmi rokmi. Používatelia tiež trávia na Maxe a discovery+ výrazne viac času, približne o 63 % viac ako počas Tokia 2020.

Olympijské hry sleduje na streamovacích platformách WBD päťkrát viac používateľov ako pred štyrmi rokmi. Kľúčom k dosiahnutiu týchto čísel bolo spustenie služby Max, ktorá viedla k výraznému rozšíreniu sledovanosti, čo momentálne zodpovedá 80 percent. Z hľadiska sledovanosti streamovacích platforiem bola sobota 27. júna doteraz rekordnou.

"Letné olympijské hry 2024 v Paríži sa rozbehli skvele a po nedávnom spustení platformy Max v Európe láme rekordy v počte divákov. Model, ktorý kombinuje ponuku prémiových filmov a ďalšieho scenáristického obsahu s najlepšími reálnymi zábavnými formátmi a významnými udalosťami zo sveta medzinárodného športu, priťahuje čoraz viac ľudí, ktorí u nás zostávajú podstatne dlhšie ako predtým. Olympijské hry sa však ešte len začali, takže sa tešíme na to, čo prinesú nasledujúce dva týždne," poznamenáva JB Perrette, generálny riaditeľ a prezident pre globálnu stratégiu streamovania a hier spoločnosti Warner Bros. Discovery.

"Na Paríž 2024 sme sa intenzívne pripravovali niekoľko rokov, preto nás veľmi teší, že európski diváci oceňujú kvalitu našej športovej produkcie aj používateľský zážitok z novej streamovacej platformy. Stačilo len niekoľko dní, aby sme si urobili obraz o tom, že kombinácia prémiového športu a zábavy jednoducho funguje. Či už k tomu najviac prispela zostava viac ako stovky moderátorov a expertov, strešné štúdio WBD House novej generácie alebo nové funkcie, ako sú medailové upozornenia na Maxe a discovery+, nechávam na posúdení každého diváka," dodáva Andrew Georgiou, generálny riaditeľ a prezident Warner Bros. Discovery v Spojenom kráľovstve a Írsku a WBD Sports Europe.

Nárast zaznamenala aj webová stránka Eurosportu, ktorá ponúka bezplatné olympijské spravodajstvo a krátke video formáty. Od začiatku hier sa počet návštevníkov zvýšil o viac ako 43 percent.

Lineárne vysielanie staníc Eurosport na všetkých relevantných trhoch tiež prilákalo viac divákov v porovnaní s Tokiom 2020. Sledovanosť zatiaľ vzrástla o 98 percent, čím sa podarilo prekonať negatívny trend poklesu celkovej sledovanosti zaznamenaný v posledných rokoch.

Prenosy z letných olympijských hier v Paríži v roku 2024 ukončí záverečný ceremoniál naplánovaný na nedeľu 11. augusta 2024. Tohtoročné hry sú prvé pod hlavičkou Warner Bros. Discovery​, ktorá ich vysiela v 19 jazykoch na 50 trhoch prostredníctvom lineárnych staníc Eurosportu a platforiem Max a discovery+.

STVR odvysielanie otváracieho ceremoniálu zatienilo komerčná stanice

Najočakávanejšou udalosťou športového sveta bolo počas uplynulého piatku otvorenie Letných olympijských hier 2024 v Paríži. Exkluzívny priamy prenos z otváracieho ceremoniálu, ktorý sa konal netradične pozdĺž celého pobrežia rieky Seiny, priniesol na televízne obrazovky športový okruh STV.

Tento unikátny zážitok si v sprievode  Marcela Merčiaka a  Stanislava Ščepána nenechalo ujsť 283 tisíc divákov v univerzálnej cieľovej skupine 12+. Prenos sa stal celkovo najsledovanejším piatkovým programom dňa na slovenskom televíznom trhu. Celkovo si ho aspoň na 3 minúty zaplo až 631 tisíc divákov starších ako 12 rokov. V porovnaní s predchádzajúcimi olympijskými hrami (OH Tokio 2020 a OH Peking 2022) bol premiérový otvárací ceremoniál z  Paríža najsledovanejší. 

V sobotu zo športových prenosov Letných olympijských hier 2024 na okruhu:Šport dominovali u divákov kvalifikácie vodného slalomu K1 žien a C1 mužov, ako aj časovka v ženskej cyklistike. Aj nedeľné poobedie a podvečer sa nieslo v znamení vodného slalomu. Záujem divákov vzbudilo semifinále a následne finále ženského vodného slalomu v kategórii K1, v ktorom nastúpila aj naša Eliška Mintálová. Semifinále sledovalo na športovom okruhu 165 tisíc divákov v cieľovej skupine 12+. Sledovanosť ešte stúpla počas finále, ktoré si vychutnalo až 220 tisíc divákov starších ako 12 rokov. Pozornosti divákov neunikol ani tenis, kde do 1. kola dvojhry žien nastúpila Anna Karolína Schmiedlová, ktorá zdolala britskú jednotku Katie Boulterovú. Popoludňajší zápas sledovalo 148 tisíc divákov v univerzálnej cieľovej skupine. 

Zdroj dát: PMT/KANTAR SLOVAKIA

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
17. september 2024 05:15