Tohtoročná zostava poroty, na obrázku chýba ešte slovenská speváčka Mária Čírová.Marian Datko
StoryEditor

Nový ročník Talentu sa bude niesť v znamení návratov. Prinášame zaujímavosti 12. série

30.08.2024, 14:12
Autor:
redred

Diváci budú prvýkrát mať pocit, že sú priamo pri natáčaní, lebo budú počuť aj hlas režiséra a prekvapivo počet akrobatických vystúpení takmer porazí počet speváckych čísiel. Talent štartuje už tento víkend.

Návraty budú súčasťou už aj prvej časti, ktorú odvysiela TV Joj už túto nedeľu, 1. septembra. "Do šou sa vracia po 11 rokoch Leoš Mareš, ktorý spolu s Jarom a Jakubom budú stála porota. Talent natáčali plných 7 dní v divadle a videli všetky talentové čísla. Popri nich budú vždy sedieť v rôznych dvojiciach Marta Jandová, Diana Mórová, ale aj Mária Čírová a ďaľší navrátilec Eva Burešová. Tá však tentokrát v úlohe porotkyne a nie súťažiacej," vysvetlila PR manažérka TV Joj Katarína Prochádzková. 

Herečka a speváčka Eva Burešová sa predstavila ako súťažiaca v Talente pred 13 rokmi v 2 sérii a práve to jej malo výrazne otvoriť dvere do sveta šoubiznisu. Eva si symbolicky v aktuálnej sérii na svoj prvý natáčací deň dala šaty s leopardím vzorom. Ten mala, keď stála ako účinkujúca pred porotou, vtedy v podaní Martina Dejdara, Jara Slávika a Lucie Bílej. Jaro ju za tie šaty vtedy zvozil. Zaujímavé bude, akú reakciu bude mať na ne tentoraz.

image

Akrobatických vystúpení bude tento rok neúrekom.

Marian Datko
Šou Česko Slovensko má talent sa natáčala v Inchebe od 16. do 29.júna. Tvorilo ich 7 dní divadelných kôl a 2 dni mali tvorcovia na imidžové zábery. "Tie sa natáčali tak, že Leoš bol počas natáčania s Martou a Dianou a zase Mária a Eva natáčali spolu s Jakubom a Jarom. Zaujímavosťou je, že Mária a Eva sa počas natáčania nikdy spolu za porotcovským stolom nestretli a jediný raz, čo sa videli bolo natáčanie imdžových záberov. A to sa stretli navyše po prvýkrát v živote," doplnila Prochádzková. Veľkolepé finále budú môcť diváci tentoraz pozerať na začiatku decembra. 

Finále je pritom už takmer naplnené, keďže sa počas divadelných kôl "vypráskalo" dokopy 7 buzzerov, teda všetci porotcovia poslali jedno číslo do finále. V semifinále by sa teda malo rozhodovať už len o ôsmom finalistovi a teda poslednom finálovom adeptovi na výhru 40 tisíc eur.

image

Česko Slovensko má talent je najdlhšie vysielanou talentovou súťažou u nás.

Marian Datko
Na natáčaní talentu sa podieľal približne 200 členný štáb. Na jeho čele sedel režisér Jeffo Minařík, ktorý sa tento rok stane súčasťou aj televízneho vysielania. "Tento rok budú diváci počuť jeho hlas, pretože dané epizódy sú vyskladané tak, že približuje aj zákulisie a čo sa deje počas natáčania, tak sa hoci pred televíznymi obrazovkami trošku cítia ako keby boli súčasťou natáčania šou," vysvetľuje PR manažérka. 

V divadelných kolách sa predstavilo vyše 205 súťažných vystúpení s vyše 400 účinkujúcimi. Tvorcovia prezradili, že tento rok bol veľmi intenzívny na vzdušnú akrobaciu a celkovo na veľa artistických čísiel. Ich počet bude údajne porovnateľný s najviac preferovanou kategóriou a to spev. Okrem toho nebudú chýbať vtipné trápno-milé predstavenia adeptov na Zlatého Pátroviča, či vstúpenia s extrémnymi kúskami, kúzelníkmi a tancom. 

image

Vystúpenie geniálnej Geneviene Cote.

Marian Datko
No opäť sa objavili aj nečakané a prekvapivé čísla. "Do šou prišla Kanaďanka Genevieve Côté, ktorá napodobňuje zvuky prírody, Jordi Bertran ukáže silu čierneho divadla, dvojica Freres Chaix Creation nám ukáže prekrásne kúsky s unikátnymi modelmi lietadiel alebo ukáže prekrásne artistické číslo Sway Pole, podobné, aké sme mohli vidieť na otváracom ceremoniáli OH v Paríži," prekvapuje Katarína Prochádzková.

Aj tento rok nebude chýbať niekoľko extrémnych čísel, ktoré zdvihnú zo stoličky nejedného diváka. A to vešanie sa za hák, prehĺtanie mečov, sexi slečna sa bude šľahať bičom, okrem toho nebude chýbať aj fascinujúca ohňová šou, v jednej dokonca bude horieť Jaro Slávik a predstaví sa aj hadí muž. Okrem klasického tanca, hip - hopu, poledance, predvedú účinkujúci aj temporary dance, tanec na vysokých podpätkoch alebo zaujímavé poňatie tanca a vzdušnej akrobacie. 

image

Česko Slovensko má talent.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
17. september 2024 05:04