Jana Krescanko Dibáková a jej nová relácia Aréna.SME
StoryEditor

Jana Krescanko Dibáková bude moderovať rozhovory pre novú reláciu denníka SME

02.09.2024, 11:11
Autor:
redred

Dlhoročná moderátorka politických diskusií po aprílovom odchode z TV JOJ našla nové pracovné pôsobisko. Jej nová relácia sa bude volať Aréna.

Po Michalovi Kovačičovi, ktorý zbiera príspevky na spustenie internetovej televízie s názvom 360, sa peniaze od čitateľov na rozbeh nového projektu snaží vyzbierať aj denník SME. A do nového projektu zlákal veľké novinárske meno.

image

Jana Krescanko Dibáková spojila svoje sily s SME-čkom.

SME
"Podporte vznik novej relácie Aréna s Janou Krescanko Dibákovou. Relácia Aréna štartuje už v septembri. Jej vznik môžete podporiť ľubovoľným príspevkom. Slobodná a nezávislá žurnalistika je závislá od zapálených čitateľov, ktorým Slovensko a jeho smerovanie nie sú ľahostajné," píše na svojej stránke denník SME. Pritom v texte čitateľom prisľúbili, že príspevky pôjdu priamo len na tvorbu relácie - technické zázemie a produkčný tím.

Nová relácia Aréna s Janou Krescanko Dibákovou má priniesť pútavé rozhovory s politikmi, osobnosťami verejného života, odborníkmi a inými, ktorí formujú súčasnú tvár Slovenska. "Výber hostí relácie odzrkadlí to najnovšie a najdôležitejšie, čím naša krajina práve žije," vysvetľuje denník v texte.

Vedenie denníka SME plánuje, že rozhovory by mali byť dostupné už od septembra v hudobných či podcastových aplikáciách Spotify či Apple podcasty a taktiež na webe SME, v mobilnej aplikácii samotného denníka a na profile SME na stránke YouTube.

image

Nová relácia moderátorky Jany Krescanko Dibákovej sa má volať Aréna.

SME
Radikálne rozhodnutie

Jana Krescanko Dibáková rozvírila novinárske hladiny tento rok v apríli, keď odišla z televízie JOJ po dlhých 22 rokoch. V televízii na Kolibe dlhodobo uvádzala vo štvrtok večer politickú diskusiu Na hrane. Začiatkom roka sa však borila s problémom, že jej do relácie prestali chodiť politici vládnej koalície.

Televízia Joj dala relácii prestávku a nebolo jasné v akej podobe ju vráti do vysielania. Moderátorka však na verdikt nečakala a rozhodla sa rovno k odchodu. S jej rozhodnutím definitívne skončila aj štvrtková relácia Na hrane.

Dibáková však medzi odchodom z TV JOJ a nástupom do denníka SME nezaháľala a stihla sa posadiť za moderátorský mikrofón. V utorok 20. augusta moderovala podcast k výročiu okupácie Československa pre stránku Hoaxy a Podvody. Moderátorka tak spojila sily aj s profilom, za ktorým stojí bývalý novinár Dávid Púchovský.

Ten už roky odhaľuje a vyvracia nepravdivé informácie na sociálnych sieťach. Niekoľko rokov pracoval ako administrátor sociálnych sietí Polície SR. Teraz už stránku prevádzkuje nanovo a mimo záštity polície. 

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
02. september 2024 12:35