Na Slovensko prichádza nová televízna stanica Viasat True Crime.Viasat
StoryEditor

Na Slovensko mieri nová televízna stanica. Zabodovať chce kriminálnou tematikou

05.09.2024, 10:36
Autor:
redred

Viasat World, medzinárodná mediálna spoločnosť potvrdila, že 17. septembra 2024 spustí na Slovensku svoj nový televízny kanál Viasať True Crime.

Po úspešnom spustení Viasat True Crime v Poľsku v spolupráci s Canal+ na začiatku tohto roka nadviazala spoločnosť Viasat World spoluprácu s partnermi z radov operátorov: Vodafone v Česku, kde bude nový kanál zaradený spoločne s Epic Drama do balíčkov Family a AllinOne, T-Mobile Slovakia, ktorý nový kanál zaradí do balíčkov MAGENTA TV L a XL.

image

Viasat True Crime sa zameriava výhradne na skutočné kriminálne programy.

Viasat
Na Slovensku zaradí Viasat True Crime Slovak Telekom do balíčka Magio TV, Voľný čas spoločne s Epic Drama a tiež spoločnosť SWAN a.s. Novú krimi televíziu v rovnaký deň spustí Viasat aj v Slovinsku a v dohľadnej dobe ju plánuje priniesť aj chorvátskym televíznym divákom. 

Úspech v Poľsku 

V Poľsku teraz Viasat True Crime dosahuje 6 miliónov predplatiteľov v spoločnosti Canal+, CDA, Orange, Play a UPC. Za prvé dva a pol mesiaca od spustenia si ho naladilo 2,3 milióna ľudí, pričom denne ho sleduje viac ako 100 000 divákov.

Viasat True Crime sa zameriava výhradne na skutočné kriminálne programy a jeho obsahom sú dokumentárne filmy/seriály o šokujúcich prípadoch, mrazivé dráma príbehy a to vrátane oceňovaných filmov a seriálov s medzinárodne uznávanými hercami, ktoré rozprávajú príbehy niektorých z najznámejších a najznepokojivejších zločinov.

image

Obsah Viasat True Crime bude tvoriť kombinácia dokumentárnych seriálov o šokujúcich prípadoch a mrazivých drám.

Viasat
"Viasat True Crime chce pozdvihnúť latku a dostať sa do pozadia tých najviac šokujúcich zločinov sveta. Vďaka prístupu k popredným odborníkom, dramatickým záberom, prokurátorom, vyšetrovateľom, svedkom, zločincom a preživším budú môcť diváci sledovať každé vyšetrovanie až do jeho konca," informuje spoločnosť Viasat v tlačovej správe.

Charakteristickým rysom tohto jedinečného kanála je odborná kurátorská práca, ktorá je obohatená o rozprávanie príbehov naprieč rôznymi obsahovými žánrami, čo divákom poskytuje výrazne širšiu programovú ponuku. Viasat World si navyše zaistil práva na SVOD pre veľkú časť svojho obsahu.

Dokumenty o krimi prípadoch z titulných strán novín

Benjamin Groocock, generálny riaditeľ spoločnosti Viasat World, hovorí: „Sme neuveriteľne hrdí na to, že môžeme divákom v Česku, na Slovensku a v Slovinsku ponúknuť Viasat TrueCrime. Rýchlo sme reagovali na úspešné spustenie v Poľsku na začiatku tohto roka, aby sme náš nový kanál predstavili ďalším divákom. Jeho popularita spočíva v jedinečnom komplexnom mixe scenárov založených na skutočných zločinoch, faktografických dokumentov a relácií o boji proti zločinu zo skutočného života. Vzhľadom na to, že v nadchádzajúcich mesiacoch sú už naplánované ďalšie spustenia tohto kanála v nových teritóriách, vrátane Chorvátska, sme nadšení, že Viasat True Crime už prešiel takou rýchlou trajektóriou rastu."

image

Na Slovensko prichádza nová televízna stanica Viasat True Crime.

Viasat
„Obľuba televíznych relácií so žánrom truecrime dlhodobo rastie, najmä medzi našimi českými a slovenskými zákazníkmi. Sme radi, že môžeme rozšíriť kompletnú ponuku televíznych kanálov Viasat World o najnovšie z nich, Viasat True Crime. Vďaka novému kanálu budú mať diváci MAGENTA TV a Magio TV prístup k ešte viac zaujímavým dokumentom, seriálom a filmom, rovnako ako k výberu 150 hodín toho najlepšieho z Viasat True Crime v našej Videotéke a Magio Kine,“ hovorí Zdeněk Spurný, manažér pre TV a partner development pre T-Mobile.

image

Obsah Viasat True Crime bude tvoriť kombinácia dokumentárnych seriálov o šokujúcich prípadoch a mrazivých drám.

Viasat
Od svojho spustenia prinesie Viasat True Crime na obrazovky dokumenty o prípadoch z titulných strán novín, vrátane: Vraždy na vresovisku (The Moors Murders, Abacus Media Right), BTK: Priznanie sériového vraha (BTK: Confessions of a Serial Killer), Soham: Hon na vraha (Soham: Catching A Killer, ITV Studios), Klaun a Candyman (The Claw and the Candyman, Cineflix Rights) a Skutočný vrah Had: Vyšetrovanie masového vraha (The Real Serpent, Abacus Media Rights); seriály o skutočných zločinoch, vrátane Vraždy na videu (Murder Uncut) a Prípady vrážd (Killer Cases, Cineflix Rights); reality show o boji proti zločinu, ako sú Väzenie u protinožcov (Prison Down Under, Fred Media) a Neviditeľné zlo (See No Evil, Blue Ant Media); spolu s kritikou oceňovanými dramatickými produkciami založenými na skutočných udalostiach, vrátane Hon na vraha (The Hunt For A Killer) a Šieste prikázania (Sixth Commandment, Banijay Rights).

image

Viasat True Crime sa zameriava výhradne na skutočné kriminálne programy.

Viasat
O spoločnosti Viasat World

Viasat World, je popredná nezávislá mediálna spoločnosť. Do jej portfólia patria aj stanice Viasat History, Viasat Explore a Viasat Nature, Epic Drama, ale aj Viasat Kino, Viasat Kino Action, Viasat Kino Megahit, Viasat Kino Comedy a Viasat Kino World. 

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
05. september 2024 10:38