StoryEditor

TV JOJ nečakane sťahuje svoje obľúbené tváre z obrazovky

10.09.2024, 18:23
Autor:
michmich

Hovoríme o známej relácii, ktorá sa už čoskoro vráti po letnej pauze do vysielania. A to s výraznými zmenami.

Nákupné maniačky sa už koncom septembra vracajú na JOJku a diváci sa môžu tešiť na niekoľko noviniek. Tie súvisia so špeciálnym vydaním tejto ikonickej relácie, ktorá dostala názov Nákupné maniačky v sekáčoch. Súťažiace budú svoje outfity skladať z kúskov z druhej ruky a hodnotiť ich počiny budú nové hosťujúce porotkyne, ktoré sú odborníčky na udržateľnú módu.  

image

Ema Fajnor a Marián Hornyák prepúšťajú svoje miesto porotcom štyrom novým porotkyniam.

Marian Datko
„Ide o špeciálne vydanie Nákupných maniačok, v ktorom sme klasické obchody vymenili za second handy, aby sme ľuďom ukázali, že nakupovať sa nemusí len vo fast fashion. Sekáče sú čoraz populárnejšie, dostávajú sa do popredia. Ľudia si uvedomujú, že treba žiť šetrnejšie k prírode...takže, presne na to slúži táto edícia,“ vysvetľuje režisérka a dramaturgička Nákupných maniačok Ľudmila Lenárová.

Súťažiace budú brázdiť second handy v bratislavskom Starom meste, aby vyskladali tie najlepšie outfity na zadané témy. K dispozícii budú mať v porovnaní s klasickými epizódami okresaný rozpočet, a tak sa pri love kúskov budú musieť zaobísť s 200 eurami.

image

Nová sezóna šou Nákupné maniačky začne nečakane.

Marian Datko
Hosťujúce porotkyne

Keďže špeciálna edícia Nákupné maniačky v sekáčoch má viesť aj k edukovaniu diváčok a divákov, finálne outfity budú hodnotiť odborníčky na udržateľnosť a pomalú módu – Barbara Jagušák, Natália Pažická, Zuzana Dutková a Valéria Frázová. „Porotkyne sme vyberali v spolupráci s JOJ Play, ktoré prišlo s nápadom na túto edíciu. Vybrali sme mladé ženy, ktoré úspešne fungujú na sociálnych sieťach, kde šíria informácie o udržateľnej móde, o recyklácii, o upcyklácii. Sú to odborníčky na udržateľnú módu. To bolo kritérium,“ objasnila Lenárová.

image

Skrátené logo šou Nákupné maniačky.

TV JOJ
image

Šou Nákupné maniačky.

TV JOJ
Hornyák a Fajnor im fandia

Second handové vydanie Nákupných maniačok bude mať dovedna 20 častí. Po nich sa  relácia vráti do obchodného centra. „Epizódy v second handoch budeme vysielať počas štyroch týždňov. Uvidíme, ako to diváci prijmú, aká bude odozva a ako budú tieto diely populárne na obrazovkách Televízie JOJ a na JOJ Play. Po štyroch týždňoch znovu nakrúcame klasické Nákupné maniačky, kde sa nakupovanie bude odohrávať v nákupných centrách. Porotcami tam zostávajú Marián Hornyák a Ema Fajnor,“ doplnila dramaturgička.

image

Nákupné maniačky prídu s novou sezónou a zmenami.

Marian Datko
Samotní porotcovia sa z nápadu o šírení povedomia o udržateľnosti a pomalej módy nesmierne tešia. „Teší ma, že sa televízia nebála vymyslieť takýto hravý koncept, kde môžu diváčky vidieť, že aj v sekáčoch môžu nájsť poklady. Tieto diely porotcovali dámy, ktoré sa aktívne zaujímajú o tému udržateľnosti. Verím, že inšpirujú k takémuto uvedomelému prístupu k móde aj naše diváčky,“ povedala Ema Fajnor.

image

Nákupné maniačky s úlovkami v sekáčoch.

Marian Datko
Ostrieľaný porotca Marián Hornyák to vníma ako fantastickú príležitosť na módnu inšpiráciu pre všetky ženy. „Držím maniačkam palce, aby tento potenciál využili a módne inšpirovali diváčky a našli pekné poklady z druhej ruky. Myslím, že hosťujúce štyri porotkyne sú veľmi kompetentné propagátorky udržateľných princípov v obliekaní a slow fashion a tak sa k tejto téme veľmi hodia ich komentáre. Prosím, počúvajte ich pozorne a sledujte, ako sa dá aj za pár eur obliecť štýlovo.“

Nové porotkyne:

image

Barbara Jagušák a Zuzana Dutková.

TV JOJ
Barbara Jagušák (34)

Je to pre mňa veľká česť. Tento formát som predtým poznala, ale keďže maniačky nakupovali v obchodoch s rýchlou módou, tak som ho nesledovala. My ale budeme špeciálne porotkyne, ktoré sa budú venovať hlavne sekáčovým nákupom. Táto téma mi je veľmi blízka, keďže sa dlhodobo snažím šíriť myšlienku slow fashion a som zaangažovaná do rôznych projektov, ktoré sa pomalej módy týkajú. Preto sa z tohto porotcovania teším. O to viac, že som v partii s Natkou, s Val a so Zuzkou, ktoré poznám, sú moje kamošky a veľmi si vážim to, čo robia.  

Zuzana Dutková (36)

Je to pre mňa veľmi príjemné oživenie mojej práce, keďže sa venujem hlavne koučingu a Human Designu. Vtipné je, že pozvanie do Nákupných maniačok prišlo asi 2 týždne po tom, ako som si sama pre seba povedala, že by som si priala pracovné oživenie. Niečo úplne iné ako bežne robím - a potom mi zavolala Ľudmila. Oslovenie si vážim a veľmi sa teším, že si to s babami užijeme, keďže sa všetky poznáme. Každá sme iná a preto verím, že z nás budú príjemné kombinácie.

image

Valéria Frázová a Natália Pažická.

TV JOJ
Natália Pažická (29)

To, že sa nákupné maniačky aspoň na chvíľu zmenili na nákupné maniačky zo sekáčov je pre mňa splnenie môjho stredne veľkého sna. Pred niekoľkými rokmi sme sedeli s priateľom u rodičov pri Nákupných maniačkach a hovorila som mu, že by také niečo mohlo vzniknúť - Sekáčové maniačky. Pozreli sme sa na seba a povedali sme si, že to sa u nás najbližšie roky určite diať nebude, že na to Slovensko nie je pripravené. Ale ako môžete vidieť, udialo sa to a tak som veľmi rada, že toho môžem byť súčasťou.

Valéria Frázová (32)

Porotcovať Nákupné maniačky v sekáčoch je splnením môjho tínedžerského sna. Pamätám sa, ako som po škole doma hodnotila súťažiace a vždy som si skromne hovorila, že by som tie outfity zvládla nakombinovať lepšie. Šou v jej klasickom prevedení pre mňa už pár rokov nie je zaujímavá, pretože nie som zástankyňou fast fashion obchodov a pomerne sa mi darí im vyhýbať. Avšak sekáče sú niečo, čo milujem. Najviac ma baví ten moment, keď v nich objavím nejaký jedinečný kúsok, ktorý na nikom inom neuvidím. A túto inšpiráciu sa snažím prinášať vo svojich outfitoch aj ľuďom na sociálnych sieťach.

 

Špeciálne vydanie Nákupné maniačky v sekáčoch môžete na JOJke sledovať už od konca septembra!

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
11. september 2024 13:10