StoryEditor

Šou aká tu ešte nebola. Nemôžete si byť ničím istý. Na obrazovky prichádzajú Zradcovia

20.09.2024, 15:56

Unikátna reality hra je populárna na celom svete a v mnohých krajinách trhala rekordy sledovanosti. Na Slovensko ju prináša TV JOJ a ukáže odveký boj dobra so zlom. V hre na rozprávkovom hrade bude platiť hlavne sila taktiky, šikovnosť, lesť a zrada a to priamo v hlavnej úlohe.

Zradcovia sú v súčasnosti najúspešnejším novým formátom, ktorý postupne uvádza väčšina európskeho trhu. Reality hra je inšpirovaná obľúbenou hrou Mestečko Palermo zaspáva, ktorú hral asi každý z nás.

Princíp hry je jednoduchý. Starobylý hrad Křivoklát, ktorý hral v českých dejinách významnú úlohu, už 22. septembra otvorí svoje brány 24 súťažiacim. Trinásť mužov a jedenásť žien sa v rámci reality hry Zradcovia pustí do strhujúcej, napínavej a magickej detektívky, na konci ktorej na tých najlepších čaká kopa hradného zlata. Cesta k nemu však bude poriadne tŕnistá.

image

Prvý osobný kontakt účinkujúcich.

BLACKAR.CZ - STEPAN CERNY
Hneď na začiatku bude 24 súťažiacich pri okrúhlom stole rozdelených na Verných a Zradcov. Kto je kto, bude vedieť len moderátor, divák a samotní Zradcovia. Pointou je, že Zradcovia sa nesmú prezradiť a svojou taktikou sa musia snažiť preniesť podozrenie na niekoho úplne iného. Počas dňa plnia súťažiaci svoje denné úlohy, počas ktorých získavajú do spoločného banku peniaze. To je jediná časť dňa, keď musia fungovať ako tím a ťahať za jeden koniec povrazu. Mimo denných úloh hrá každý za seba.

image

Jeden z účinkujúcich bude aj GOGO.

BLACKAR.CZ - STEPAN CERNY
Každú noc sa určení Zradcovia potajomky stretnú a jedného z účastníkov z hry „zavražia“. Vybraný súťažiaci nasledujúce ráno hru opúšťa. Zostávajúci súťažiaci majú možnosť hlasovaním pri okrúhlom stole zradcu odhaliť a z hry ho poslať do vyhnanstva. A mali by sa naozaj snažiť. Ak sa do finále dostane čo i len jeden Zradca, celú výhru získava on!

image

Hrad, kde sa všetko odohrávalo.

TV JOJ
Očarí aj slovenské publikum?

Zradcovia sú strhujúcou, napínavou a magickou detektívkou, v ktorej iba divák vie, ktorí súťažiaci sú Verní, a ktorí sú Zradcovia. Vďaka vybraným súťažiacim ide o skvotnú psychologickú hru. Moderátorskú taktovku bude mať v Zradcoch Vojtěch Kotek, ktorého diváci uvidia v úplne inej roli než doposiaľ. 

image

Kto klame?

BLACKAR.CZ - STEPAN CERNY
„Tá šou je absolútne božská! Páči sa mi celý ten set-up, takže sa teším a som zvedavý, čo sa vlastne stane. Je to hra, ktorú tam tí ľudia musia hrať. Musia ju hrať dobre a musia byť bystrí, aby ju hrali dobre. Baví ma pozerať sa na bystrých ľudí, ktorí niečo hrajú, takže je to veľmi vzrušujúce,“ povedal herec a v tejto šou moderátor Vojta Kotek.

image

Tu sa bude odohrávať vyraďovačka.

TV JOJ
Medzi účinkujúcimi sa objaví aj niekoľko Slovákov a jedným z nich bude bol známy influencer Gogo. Pre neho je to účinkovvanie už v druhej reality šou, keďže pred dvoma rokmi súťažil v adranlánovej reality šou Survivor odohrávajúcej v exotickej Dominikánskej republike. Tentoraz sa z karibského raja presunul na český hrad. "Bol to pre mňa veľmi intenzívny zážitok. Bol to splnený detský sen, ktorý som nevedel, že som mal," hovorí Gogo a dodal, aké pocity mal počas nahrávania. 

image

Vojta Kotek do šou zapadol.

TV JOJ
"Mal som stres z toho, komu môžem naozaj dôverovať a či je dobrý pocit, ktorý mám. ČI dám na svoj odhad alebo hrajú tú sociálnu hru naozaj dobre. Čím dlhšie ste boli uzavretý s nimi v tomto prostredí, kde väčšina dňa slúžila len na to, že ste taktizovali, to bolo ťažšie. Reč tela bola pre mňa najlepšie vodítko a myslím si, že bolo potrebné riadiť sa šiestym zmyslom."

image

Toto sú súťažiaci reality hry Zradcovia.

TV JOJ
Obrovskou pridanou hodnotou projektu je lokalita, v ktorej sa Zradcovia nakrúcali. Je ňou jeden z najstarších českých hradov, ktorý v minulosti poslúžil aj ako väzenie pre vzpurných a neposlušných.,Gotický hrad Křivoklát. V kobkách tohto sídla mnohých českých kniežat našiel svoju smrť aj podvodný alchymista Edward Kelley.

No realita je reality a na tento tajomný hrad sa udomácnili účastníci reality hry Zradcovia. Umenie dobre premysleného podvodu ich za múrmi tohto hradu môže dostať veľmi ďaleko. 

image

Zradcovia.

TV JOJ
Prvú epizódu odvysiela TV JOJ už túto nedeľu (22. septembra) o 20:40 hodine. Potom sa táto reality hra presunie od druhej do dvanástej časti na PLUSku. Tam ju budú po jednej epizóde vysielať rovnako každú nedeľu vždy o 20:30 hodine. Zradcov si môžete pozrieť aj na streamovacej platforme JOJ Play. 

Vizitka projektu Zradcovia: 

Počet častí: 12

Minutáž: 60´

Žáner: reality hra

Scenár: David Holý

Réžia: Lukáš Buchar

Šéfdramaturg: David Litvák

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. september 2024 15:56