moderátor Peter Bielik.
StoryEditor

Vzniká ďalšie online médium. Stojí za ním dlhoročný moderátor ta3

25.09.2024, 10:57
Autor:
michmich

Novými online projektami, ktoré majú veľké ambície zaujať Slovákov a stoja za nimi dlhoroční moderátori či spravodajci lineárnych televízií, sa poslednú dobu akoby vrece roztrhlo.

Zdá sa, že silný potenciál slovenského online priestoru cíti čoraz viac novinárov a tí pripravujú svoje online projekty. Napríklad nový projekt 360° exmoderátora Markízy Michala Kovačiča, alebo DVTV, ktorý spúšťa bývalá tvár RTVS Miroslav Frindt. Najnovšie sa dostala do éteru informácia, že vlastný online projekt spúšťa aj dlhoročný moderátor diskusií televízie ta3 a denníka Pravda, moderátor Peter Bielik. Informácie o novom projekte priniesol portál Mediálne.sk.  

Nový spravodajský portál by sa mal volať BIELIK ONLINE. Moderátor ho pripravuje už dlhšiu dobu. Priznal, že na projekte pracuje už tretím rokom a vraj sa bude od projektov Kovačiča, či Frindta výrazne odlišovať. Program bude založený na spravodajstve, publicistike a vraj výrazne aj na slovenskej hudbe. Okrem publicistiky, či diskusií bude súčasťou celodenného vysielania slovenská hudba s videoklipmi. Súčasťou projektu bude aj hudobná hitparáda Top Ten, ktorú bude moderovať speváčka Martina Schindlerová.

A prečo sa dlhoročný moderátor ta3 vlastne pustil do takého náročného projektu? "Tu ide skôr o nevyhnutnosť. Klasické, tzv. lineárne televízie nezvládajú boj s online prostredím a sú odsúdené na zánik. Žiaľ, aj spravodajské televízie strácajú divákov, pretože sú oproti online pomalé a zároveň veľmi drahé. Budúcnosť je jednoznačne v online a ten, kto sa tomu neprispôsobí, zanikne. Ja som sa tejto výzve rozhodol čeliť priamo. Nemyslím si, že kvalitné online médium musí stáť státisíce eur. Navyše naše štúdio je umiestnené v mojom petržalskom dvojizbovom byte, čo nám šetrí náklady," povedal v rozhovore pre mediálne.sk Bielik. 

"Súčasťou projektu budú skúsení kolegovia, ktorí už majú v televízii a online niečo za sebou. Samozrejme, sme otvorení aj ďalším spoluprácam. Ak sa niekomu naše vysielanie zapáči, bude mať dvere otvorené. Publicistiku budem robiť ja, zoznam spolupracovníkov bude hotový čoskoro," dodala dlhoročná tvár spravodajskej televízie ta3. 

Na otázku mediálne.sk, či zostane tvárou spravodajstva ta3 a Pravdy, Bielik odpovedal, že bude rád, ak o jeho služby budú mať tieto médiá záujem. No je otázne, či práve spravodajská ta3 a portál Pravda, nebudú jeho projekt považovať za priamu konkurenciu a konflikt záujmov. Stanovisko oboch médií zisťujeme a prinesieme vám ho, keď nám odpovedia na naše otázky.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. september 2024 11:11