Alžbeta Ferencová si zahrá v novom filme.Igor Stančík - IN FILM/CINETIM FILM
StoryEditor

Hviezda seriálov Alžbeta Ferencová si to namierila do filmu. Bude v ňom hrať pod parou

04.10.2024, 14:22
Autor:
michmich

Producent Rudolf Biermann do novej snímky, ktorá príde do kín budúci rok, obsadili tandem z kontroverzného seriálu Iveta. Okrem herečky Ferencovej na filme pracuje aj dramaturg Petr Kolečko.

Mladá populárna herečka a speváčka Alžbeta Ferencová je poslednú dobu známa hlavne zo seriálov TV JOJ Iveta, ktorého prvá síria minulý rok trhala rebríčky sledovanosti, alebo z toto leto na Markíze a Voyo vysielanej komediálno kriminálnej sérii Dobro došli.

image

Záber z nového filmu POD PAROU.

Igor Stančík - IN FILM/CINETIM FILM
Slovenka žijúca v Česku si to tentoraz namierila rovno do filmu, v ktorom hrá jednu z hlavných úloh. Koncom septembra sa v juhomoravskom Mikulove skončilo nakrúcanie filmu POD PAROU adaptácie dánskeho filmu Chlast, ktorý v roku 2021 získal Oscara.

image

Štyri priateľky, všetky stredoškolské učiteľky, sa pustia do bláznivého experimentu. Udržovať v sebe rovnakú hladinku alkoholu 0,5 promile.

Igor Stančík - IN FILM/CINETIM FILM
Režisér a producent Rudolf Biermann využil príležitosť a získal scenár filmu spolu s právami na miestnu filmovú adaptáciu. Spolu so scenáristom Romanom Olekšákom a dramaturgom Petrom Kolečkom však oproti predlohe urobili niekoľko zásadných zmien a film POD PAROU rozhodne nebude iba adaptáciou.

image

Film POD PAROU je adaptácie dánskeho filmu Chlast, ktorý v roku 2021 získal Oscara.

Igor Stančík - IN FILM/CINETIM FILM
Predovšetkým zmenili pôvodnú štvoricu hlavných hrdinov príbehu na ženské postavy. Nebolo to rozhodnutie z roztopaše, ale zámerná snaha pozrieť sa na dobre vystavaný príbeh inou optikou. To tvorcom ponúklo nové možnosti, ktoré film posúvajú od obyčajnej mechanickej adaptácie k novým a nápaditým perspektívam. 

image

Natáčanie filmu sa práve skončilo, teraz prichádza na rad postprodukcia.

Igor Stančík - IN FILM/CINETIM FILM
"Martina a jej tri priateľky, všetky stredoškolské učiteľky, sa pustia do bláznivého experimentu, aby overili teóriu nórskeho psychiatra Finna Skarderuda, podľa ktorej sa ľudia rodia s prirodzeným deficitom 0,5 promile. Podľa neho ľudské telo najlepšie funguje, keď hladina alkoholu v krvi dosiahne túto úroveň. Keď Churchill vyhral druhú svetovú vojnu a pravidelne pil alkohol už od skorého rána, kto vie, čo dokáže trochu alkoholu urobiť s našimi hrdinkami," popisujú obsah filmu tvorcovia projektu.

image

Predstavujeme vám prvé zábery filmu Pod parou.

Igor Stančík - IN FILM/CINETIM FILM
POD PAROU je dôsledne česko-slovenský film a práve miesto nakrúcania v malebnom Mikulove v blízkosti slovenských hraníc umožnilo vierohodne pracovať s domácimi reáliami. Tvorcovia pri príležitosti ukončenia nakrúcania zverejňujú aj prvé fotografie z filmu.

image

Záber z nového slovensko-českého filmu Pod hladinou.

Igor Stančík - IN FILM/CINETIM FILM
Film POD PAROU bude mať premiéru 18. septembra 2025 v produkcii IN FILM Praha a CINETIM FILM. Koproducentom filmu je Česká televízia. Distribútorom filmu na slovenskom aj českom trhu je spoločnosť CinemArt.

image

Záber z nového slovensko-českého filmu Pod hladinou.

Igor Stančík - IN FILM/CINETIM FILM
Vizitka filmu POD PAROU

Réžia: Rudolf Biermann

Scenár: Roman Olekšák

Dramaturgia: Petr Kolečko

Kamera: Martin Štrba

Hudba: Vladimír Martinka

Účinkujú: Hana Vágnerová, Alžbeta Ferencová, Judit Pecháček, Zuzana Bydžovská, Jiří Havelka, Petr Čtvrtníček, Alexander Bárta, Martin Myšička, Leoš Noha

Producenti: Rudolf Biermann, Marek Jeníček, Vanessa Biermannová, Tomáš Janísek, Denisa Biermannová

Koprodukcia: Česká televízia 

Žáner: dráma/komédia

image

S Alžbetou Ferencovou hrajú hlavné úlohy aj herečky Judit Pecháček a Hana Vágnerová.

Igor Stančík - IN FILM/CINETIM FILM
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
04. október 2024 14:22